witam wszystkie mamy :)
ja pierwsze "łaskotanie" poczułam w 15 tygodniu i po prostu wiedziałam, że to jest dzidzia nigdy czegoś takiego w brzuszku nie czułam a w 16 to już codziennie czułam ruchy dzidzi to się po prostu już wie, że to dzidzia a nie twoje jelita tak było w moim przypadku :)
Ja z córeczką pierwsze wyraźne kopniaczki poczułam w 17 tyg. Teraz, z Tymusiem było to troszkę wcześniej - w skończonym 15 tyg - i to już tez bardzo wyraźnie; wcześniej były tylko smyrania o jamie macicy i bulgociki
jestem w pierwszej ciąży i pierwszy ruch poczulam dokladnie w ostatni dzien 16t dwa dni pozniej maz trzymal reke na brzuszku i poczul jak maly sie poruszyl, potem dlugo nic az w 17t2d rowniez z mezem poczulismy jak maly kopnal i to znacznie mocniej niz poprzednio i do dzisiaj cisza tylko czasami jakby plywal mi w brzuszku ale to chwilowe i delikatne wiec czekam dalej na rozwoj wydazen
ja pierwsze ruchy poczułam w 16.tygodniu,ale nie miałam pewności.Potem okazało się,że to jednak dzidzia,ale zaznaczyłam w karcie,że to był 17.tydzień,bo wtedy już byłam pewna na 100%.Teraz kończę 20.tydzień i maleństwo niezłe tańce w brzuchu odstawia :)
ja wczoraj wieczorem poczulam czyli 12tyd5dzien nie bylam tez pewna ale dzis juz jestem bo co jakis czas czuje kopniaczka slabszego niz przy Kubie ale nie mam watpliwosci z Kuba poczulam jakos w 14tyg