3580 a głowka 37 cm.
Ostatecznie nie był taki wielki, a w 34 tc wazył 150 g mniej niz Michaś.
[ Dodano: 2009-09-29, 22:06 ]
A czy napotkałyście gdzies może normy obwodu głowki w poszczególnych tc.?
Ciekawi mnie jak duża może byc tym razem.
no ale glowke to duza mial3580 a głowka 37 cm.
no wlasnie nie, niew iadomo jak szukac w necieA czy napotkałyście gdzies może normy obwodu głowki w poszczególnych tc.?
nie ma reguły, czasem pod koniec ciazy sie chudnie, wiec niekoniecznie musisz przytyc jeszcze 10 kgmi pewnie jeszcze z 10kg przybędzie, bo to dopiero 32 tydzień. :)
próbuję znaleźć ale nie mogę. Z usg wychodzi na tydzień większą niż kalendarzowo i tyle w 32 tc było niecałe 32cm wiem, ze to sporo ale nie wiem jak bardzo. Kuba w 35 miał 33 z kawałkiem. Ale gdyby było bardzo duzo to usg wyliczyloby "wiek głowki" na więcej, tak myslę.no wlasnie nie, niew iadomo jak szukac w necie
niestety już znam odkąd jestem w tej ciązy, ciągle któryś mnie boli, a przedtem nigdy.Kilolek co do ząbka to ciesz się, że nie znasz bólu zęba, a rosnąca ósemka to już koszmar. Człowiek czuje się jak przy jakimś zapaleniu ucha conajmniej. Nocka w miarę. Od 3 do 4 nie mogłam usnął bo głowa mnie rozbolała, ale teraz jeszcze tylko mnie ćmi ten szew i do końca buzi nie otworzę, ale już ogólnie jest w miarę dobrze.
Kuba tez nie chciał. Stanął na 2 godziny z kawałkiem główki już na zewnątrz. Ale na szczęście udało się. Teraz jak Michaś będzie miał jeszcze większą (bo chyba 38 jeszcze jest w normie) to się jednak nie zdecyduje na sn ze względu na dziecko, bo to cód, ze nic się poprzednio nie stało poza zachłyśnięciem wodami.Mati też miał główkę 37 cm przy porodzie dlatego nie chciał mi wyjść;)
zaraz sobie posprawdzam. U mnie BPD 84mm w 31+4 tckilolek, ja zalalzlam tylko taki kalkulator do obliczen wielkosci dziecka
http://www.zdrowie.org.pl/interactive/calc28.php
A ile u ciebie BPD wynislo? moze ten moj lekarz zle mi policzyl czy co bo u mnie w 33 tyg+ 3 , wynioslo 90 mm.
Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 1 gość