Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

30 wrz 2009, 21:22

ale brzuszek sie powieksza :ico_noniewiem:
- a to najwazniejsze,tylko naogol wiecej tyja te szczuplaczki,bo nie maja zapasow,a takie okragle babki jak ja powinny mnie,bo juz maja zapas w waleczkach :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:
ja mam juz 10kg na plusie :ico_wstydzioch:
- ja tez :-D
a pozniej juz podobno co dwa tygodnie :ico_oczko:
- no czyli tak normalnie :ico_brawa_01:

Ja tez ide lulu,ale najpierw cos zjem :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 wrz 2009, 21:33

iw_rybka, to smacznego i dobranoc :-)

lilo

01 paź 2009, 09:31

ale i tak sie zastanawiam, czy to nie za malo, te 2,5 kg
Helen, moja mama we wszystkich swoich 3 ciążach tyła 5-6 kilo, a rodziła dzieci 3,5 kg. Tak czasem bywa. Może być i tak że faktycznie w trzecim trymestrze nadgonisz 10 kg jeszcze - ja tak miałam w pierwszej i możliwe że teraz też tak będzie - do 7, mies. brzuszek malutki a na koniec i tak było 15 na plusie :ico_oczko:
No i trzymamy kciuki caly czas za dziewusie,a kiedy wizyte masz z USG?
Dzięki, kciuki się zawsze przydadzą :ico_oczko: A USG prawdę mówiąc nie mam pojęcia kiedy teraz :ico_noniewiem: I raczej nie będę miała częściej wizyt teraz, w sumie też nie wiem ale w pierwszej ciąży w ostatnim miesiącu miała tylko częściej wizyty :ico_noniewiem:

Ja dziś z rana znowu wymiotowałam, średnio 3 razy w tygodniu tak się jeszcze zaczyna mi ranek.

U nas dziś znowu gorsza pogoda, pada. Posiedzimy w domku, zresztą i tak nie mam jakoś ochoty na nic :ico_noniewiem: Pewnie przez tą pogodę - ale co się dziwić - jesień w końcu :ico_oczko:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 paź 2009, 10:13

hejka

no i mamy pazdziernik
i typowa jesien :ico_chory:
pada, wieje :ico_chory:
Ja dziś z rana znowu wymiotowałam
:ico_olaboga:

mnie ostatnio zgaga zaczela meczyc ale to chyba jednorazowe bylo bo sie najadlam na wieczor orzeszkow ziemnych :ico_noniewiem:

ja dzisiaj mam wolne
wstawilam zupe
pozniej chyba przejde sie na miasto(bo musze na poczte) no i do tesciowej zajde :ico_oczko:

[ Dodano: 2009-10-01, 11:01 ]
kurcze geheimnis nie bylo wczoraj a miala miec wizyte u gina :ico_olaboga: :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

01 paź 2009, 11:48

Witam,

Helen na Twoim miejscu bym się się nie martwiła :ico_oczko: ile ja przytyłam wstyd mi pisać :ico_wstydzioch: a jeśli jesz tyle że zaspokajasz głód, to jest akurat.
Ja dziś z rana znowu wymiotowałam, średnio 3 razy w tygodniu tak się jeszcze zaczyna mi ranek.
:ico_olaboga:
kurcze geheimnis nie bylo wczoraj a miala miec wizyte u gina
no to czekamy na wieści.

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

01 paź 2009, 16:02

- ja tak mialam z Andrzejkiem do samego konca :ico_sorki:

A kciuki trzymam i nie puszczam :-D
kurcze geheimnis nie bylo wczoraj a miala miec wizyte u gina :ico_olaboga: :ico_noniewiem:
- faktycznie nie bylo jej,mam nadzieje,ze sie pojawi i bedzie miala lepsze wiadomosci niz moje :ico_placzek:

anusiek, pozniej sie waga sama zredukuje :ico_oczko:

No to teraz moje rewelacje.Wypilam dzis ta glukoze,wszystko super,polozna zadowolona,mialam USG glowka malej sliczna,bez zadnych asymetrii,wszystko sie wyrownalo :ico_brawa_01: A potem badanie i takie oczy lekarza :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: Pani Iwono,pani nie ma juz szyjki,prosze nie rodzic jeszcze,niech pani wytrzyma jeszcze 4 tygodnie.Mysle sobie glupi czy co :ico_puknij: a on ciagnie dalej,nospa forte 3 x dziennie(nawet jak brzuch sie nie napina),luteina dopochwowo 2 xdziennie i calkowity zakaz poruszania sie,musze lezec jak placek,nie schylac sie,bo mala bardzo napiera na dol,nie dzwigac,nie chodzic i za tydzien do kontoli i zobaczymy co dalej :ico_placzek: Ze strachu dokupilam jeszcze jumbo pack pampersow i chusteczki :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 paź 2009, 16:23

iw_rybka, to Cie ginekolog nastraszyl :ico_sorki: trzymam mocno kciuki, zeby tylko na jego domyslach sie skonczylo i niunia posiedziala jak najdluzej w Twoim brzuszku :ico_sorki:

ciekawa jestem, co mi polozna powie za 2 tygodnie... i mam nadzieje, ze hemoglobina mi podskoczyla, bo lykam to zelazo codziennie...
a moja dzidzia gdzies od 1,5 tygodnia mniej aktywna sie zrobila, ze 3-4 razy dziennie na chwilke lekko sie poruszy i tyle :ico_noniewiem: a dzisiaj w szkole pare razy w ciagu 1-2 godzin brzuch mi twardnial, przez to wszystko nie moge sie skoncentrowac na nauce, tylko ciagle mysle o niuni :ico_sorki:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

01 paź 2009, 16:54

iw_rybka, dobrze że z malutką wszystko ok, że się wyrównało...ale kurcze ta szyjka! masakra jakaś :ico_szoking: niespodziewałabym się. Oszczędzaj się i leż tak jak Ci kazał. Będzie dobrze wszystko :ico_sorki:
tylko ciagle mysle o niuni
nic dziwnego że teraz nasz świat się kręci wokół dziecka.

Mój Piotruś też średnio aktywny, kopie co kilka godzin ale delikatnie, choć dobrze że daje o sobie znać.

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

01 paź 2009, 16:54

Helen, ja sobie myslalam,ze te bole i twardnienia,to normalny trening macicy a tu prosze :ico_zly: Mysle,ze ta szyjka taka slaba,bo zanim w ciaze zaszlam mialam nadzerke robiona,doktor dal nam zielone swiatlo w kwietniu ale chyba dlatego,ze mial nadzieje,ze troszke to potrwa zanim zajde :ico_olaboga:

[ Dodano: 2009-10-01, 17:33 ]
anusiek, no moja malutka jest bardzo aktywna,do tego mysle ten urlop w Sopocie,duzo spacerowalismy,bylismy na domowce,tanczylam,potem po powrocie remont i to wszystko pewnie sie zlozylo :ico_olaboga: + wlasnie ten zabieg przed starankami :ico_szoking:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 paź 2009, 19:12

iw_rybka, ale sie porobilo z ta szyjka :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:
do tego mysle ten urlop w Sopocie,duzo spacerowalismy,bylismy na domowce,tanczylam,potem po powrocie remont i to wszystko pewnie sie zlozylo
dlatego ja uwazam ze nie ma co szalec ze sprzataniem itp
bo niby dobrze sie czujemy a pozniej wychodzi...
tymbardziej ze podobno przy skracaniu sie szyjki nie ma zadnych objawow :ico_olaboga: :ico_noniewiem:

dlatego ja kiedy moge to wypoczywam
tymbardziej ze tutaj wogole nei sprawdzaja stanu szyjki :ico_puknij: :ico_noniewiem:

iw_rybka, mam nadzieje ze pochodzisz jeszcze dlugooo
wypoczywaj ile mozesz chociaz przy malym dziecku pewnie malo to mozliwe :ico_noniewiem:

moj maly jest od kilku dni bardzo aktywny
chodziasz dzisiaj juz spokojniejszy :ico_oczko:

a ja sie zaczynam martwic o geheimnis, mam nadzieje ze u niej wszystko ok :ico_sorki: :ico_sorki:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”