Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 paź 2009, 17:41

Hej

o widze, ze juz jestesmy na roczniakach :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Bylam u lekarza, maly jest zdrwy ma czysto w oskrzelach i plucach, gardelko tez w porzadku.Lekarka mowila, ze to pewnie trzydniowka, jak nie przejdzie do poniedzialku to mam sie zglosic.
a jakby sie pogorszylo to mam od razu do kliniki dzieciecej jechac.
Po czopkach w ogole goraczka nie ustepowala, caly czas mial 39,5 byl rozpalony, lezal caly czas mi na rekach albo spal. Jesc tez nie chce, za caly dzien zjadl 2 danonki i niedawno 2 monta.
Poszlam do sasiadow poprosic, zeby sasiad pojechal do apteki wykupic recepte, lekarka przepisala Nurofen- super ten syrop, dalam malemu o 16 i kilku minutach byl juz efekt, maly juz nie ma goraczki, bawi sie, rozrabia i krzyczy czuje, ze mam dziecko, splakalam sie , bo strasznie sie martwilam.Teraz mu mierzylam temperaturke i ma 37.9

Dziekuje dziewczyny za dobre rady i za troske, to mile :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:
a Ty jedziesz na swieta do PL ???
tak jedziemy jak zawsze, nie wyobrazam soebie swiat tutaj w Niemczech

Moze pojedziemy tez do Poznania do naszych znajomych, ale ne wiem kiedy

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 paź 2009, 18:18

Pati85, widzisz pewnie czopki mialas paracetamol a na malego lepiej nurofen dziala czyli ibuprofen a nie paracetamol :ico_sorki:
teraz bedziesz wiedzic na przyszlosc i szybciej zbijesz goraczke :ico_sorki:
a co do swiat to ja wlasnie chce zostac tutaj na swieta z Igusia i marcinam.Zawsze na swieta jezdzilismy ale oststnie swieta byly cyrki-znaczy tesciowa szope odwalila i nie mam zamiaru znowu sie wkurzac przez nia :ico_noniewiem: wiec sobie sami swieta zrobimy :-D i jedzniemy przed swietami zawiezc prezenty i tyle :-D
a pisalam Wam ze tesciowa nie zadzwonila ani nie napisala eski na Igi urodziny i mowie do M wczoraj ,,a Twoja mam ma jedna wnuczke i nie pamieta o jej urodzinach :ico_szoking: bo moja ma 3 i dzwonila juz o 9 rano :ico_haha_01: i sie troche na nia wkurzyl chyba zaraz jej eske pisal :ico_haha_01: ale i tak nie zadzwonila :ico_szoking: pewnie znowu ma jakiegos focha :ico_olaboga: co za baba :ico_puknij:
jak kurde do niej pojade znowu bedzie pierwsze pytanie,,jeszcze ja karmisz ??? to kurde powiem ze tak i bede kamic do 7 roku zycia :ico_zly:
dobrze ze nie wie ze jestm w ciazy :ico_sorki: bo nieznioslabym jej wywodow jak ja sobie dam rade :ico_olaboga:
ciesze sie tylko ze Marcinowi juz powiedzialam ze jego matki po urodzeniu dziecka niechce widziec tu :ico_nienie: chyba ze wezmie sobie urlop i bedzie swoja mamusie wozil po marketach bo ja z noworodkiem i Iga nie bede jak zawze jej obwozic i wybierac stanikow :ico_puknij:
Ja nie wiem ona jest taka nie zyciowa przyjezdza niby pomoc a zawsze wiecej z tego klopotu :ico_zly:
bo ona musi miesa zrec codziennie i to nie pytajcie jakie tuste :ico_olaboga: wszystko z 1/2 litra oleju :587:
do tego ciagle zapomina suszarki lokowki prostownicy i trzeba ksiezniczce kupic bo,,bez zrobionych wlosow ona nie wyjdzie,,
musialam sobie znowu na nia ponazekac bo czeka mnie w PL spotkanie z nia :ico_zly: i juz to przezywam :-D
no ale wygada lam sie :690: zaraz mi lepiej
Zircaa ty jak robisz nalesniki Alowi to takie normalne????

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 paź 2009, 18:43

Pati85, widzisz pewnie czopki mialas paracetamol a na malego lepiej nurofen dziala czyli ibuprofen a nie paracetamol :ico_sorki:
dokladnie tak kochana, czopki mialam paracetamolowe i w ogole nie zbijaly goraczki

Teraz maly szaleje i krzyczy, bawi sie i rozrabia jak zawsze :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: a ja sie ciesze jak glupia.

mmarta81, wspolczuje kochana tesciowej, nie dziwie sie, ze nie chcesz jej powiedziec o ciazy.
Ale nie martw sie , nie zaprzataj nia sobie glowy, a jak sie spyta czy karmisza dalej to pwoiedz, ze tak i masz zamiar to robic jeszcze dlugo :ico_oczko:

[ Dodano: 2009-10-01, 18:44 ]
mmarta, super nowe suwaczki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 paź 2009, 19:07

Pati85, no to dobrze ze Eris juz ozyl Ci :ico_brawa_01: i psoci
wiesz paracetamol i Ibuprofen mozna nawet dawac jednoczesnie :ico_sorki:
ech lece dac Marcinowi obiad bo z pracy wrocil :-D

Awatar użytkownika
wiola85
Jestem mózgiem tego forum!

01 paź 2009, 22:01

Pati85, to super ze z Erikiem juz lepiej, odrazu wiesz ze dziecko sie lepiej czuje :-)

A ja tez mam ten nurofen w syropie, dawałam go przy zabkowaniu jak miał goraczke i pomagał, goraczka schodziła, ale mały itak płakał bardzo w nocy, wiec go musialo bolec.
Czopki tez dawałam, paracetamol i tez pomogły.

mmarta81, ojoj co za baba z tej tesciowej :ico_olaboga: dobrze ze tak mało ja widujesz, ale to jest taka kumulacja, jak przyjedzie na tydzien to daje popalic na długoooo :ico_oczko:
No ale coz tak bywa, rodziny sie nie wybiera.

Awatar użytkownika
yoanna
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

02 paź 2009, 09:56

Czesc dziewczyny :) wreszcie moge regularnie Was odwiedzac - wczesniej mialam w3irusa na kompie i stronka ladowala mi sie z 5 minut, a ze zanim doszlam do naszego watku mijalo po 20 to nie mialam sily tego robic - ale juz mam przeinstalowanego windowsa i powinno byc ok :)

Marta co do tesciowej to wspolczuje - ja na swoja narzekalam jak Nina byla mala bo jej nadopiekunczosc i to ze chce pomagac mimo ze ja nie potrzebuje mnie rozwalalo. Ale Nina wtedy byla malutenka, bezbronna i delikatna i MOJA!! Nie chcialam sie z nia dzielic :) teraz powiem Wam,ze chcialabym zeby przyjezdzala do nas na 2 dni w tygodniu zajac sie mala, ugotowac, no i popilnowac jak my pojdziemy do kina albo na impreze. Powinnam dziekowac, ze ona chce jezdzic 2h w jedna strone zeby to robic :) chociaz poki co jeszcze pracuje i wlasnie mysli nad przejsciem na emeryture.

A co do Swiat to ja tez chce spedzic sama z mezem i Nina - moja mama leci do taty z siostra, moj brat spedza je z tesciami, a ja tak nie chce z tesciami spedzac - ale dlatego ze przy tesciu czuje sie nie swojo - i skladanie zyczen, kupowanie prezentow, lamanie sie oplatkiem jakos tak nie potrzebuje tego - chcialabym w malym gronie, poki Nina nie potrzebuje duzych rodzinnych swiat :)

Poza tym u nas dzis wielkie sprzatanie ;) jutro mamy impreze urodzinowa dla Niny, a w poniedzialek nastepna i planuje porzadnie wysprzatac mieszkanie - wczoraj mial mi M wysprzatac lazienke, ale zakupy i instalowanie windowsa zajely nam za duzo czasu :( nadmuchalam nawet dla dzieci taki malutki basenik i wrzucilam pileczki chyba ze 100 takie wielkie plastikowe, i Nina jest wniebowzieta :D

Lece na snaidanie i zaczynam sprzatanie,

Milego dnia dziewczyny!

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 paź 2009, 10:55

witam sie z rana :-D mamy dwie gorne 4 :ico_haha_02: wreszcie zobaczylam :ico_sorki:
a dolne lada dzien :ico_brawa_01:
wiec obylo sie bez czopkow i zeli tym razem ani razu w ocy nie plakala :ico_nienie: w dzien tez nie zle :ico_sorki: ogolnie zabki wychodzily jej szybko i bezbolesnie oby przy 2 dziecku bylo tak samo :ico_sorki:
dobra sapadam na zakupy

Awatar użytkownika
wiola85

02 paź 2009, 12:47

yoanna, ja tez na poczatku tak mialam, ze nie chciałam aby ktokolwiek dotykał mojego dziecka, bo przeciez ono jest moje, a juz w ogle szlak mnie trafia jak go całowali :ico_zly:
No ale teraz troszke sie to zmieniło bo juz nawet sama chce zeby na chwile zabrali Filipka zebym mogła cos zrobic, no tak bo kiedys to tylko lezał i mozna go bylo samego w łozeczku zostawic, a teraz oczy do okola głowy :-D
No i oczywcie przez te nie wyspane noce, jestem nieprzytomna i chce zeby mi go wzieli, dodam ze teraz czesciej sie budzi niz jak bym malutki :ico_olaboga:

Na swieta to ja bym chciała do moich rodzicow tym razem isc, ale nie wiem jeszcze jak to bedzie wygladac, a jak nie to tututaj z tesciami tak jak rok temu w wigilie. No a na pierwsze swieto do rodzicow na obiad, bo mieszkamy w tej samej miescowosci wszyscy :-)

mmarta81, gratulacje zabkow :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :-) u nas narazie staneło na 7 zebach juz cały miesiac i narazie nic nie widac, chociaz itak w nocy ciagle płaczek jakby mu sie przebijaly, wiec nie wiem :ico_noniewiem:

Na prawde zazdroszcze ze Igusia tak dobrze to znosi i zycze aby druga kruszynka tez taka byla, bo u mnie to chyba nigdy sie nie skonczy :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
zirca
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

02 paź 2009, 13:05

pijemy za awans na roczniaki? :ico_zdrowko: :-D

zdrówka dla Erika!!! :ico_sorki:

ja tylko na szybko-pozagnac się chciałam :ico_oczko: o 18 fru na teneryfe, a juz od jutra szalalala-słońce, plaża, raj!!!! :-D :-D :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: buziaczki i do zobaczenia!!!

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 paź 2009, 13:14

zirca, baw sie dobrze :ico_sorki:
wiola85, moja tesciowa ma do teraz zakaz dotykania mojego dziecka i wogole innym jej raczej tez nie daje :ico_nienie: wara :-D wiecie to chyba dlatego ze ciagle ja karmie

Wróć do „Przedszkolaczki”