lilo

01 paź 2009, 19:25

Pani Iwono,pani nie ma juz szyjki,prosze nie rodzic jeszcze,niech pani wytrzyma jeszcze 4 tygodnie.
:ico_szoking: Weź się nie wygłupiaj - bo zamiast do styczniówek dołączysz do listopadówek :ico_sorki: Oby nie październik, mała ma jeszcze czas :ico_sorki:
Trzymam kciuki za was, oszczędzaj się :ico_sorki: Będzie dobrze :ico_sorki:
Mysle,ze ta szyjka taka slaba,bo zanim w ciaze zaszlam mialam nadzerke robiona,doktor dal nam zielone swiatlo w kwietniu ale chyba dlatego,ze mial nadzieje,ze troszke to potrwa zanim zajde :ico_olaboga:
A skoro zamierzaliście się starać to czemu robiła ci nadżerkę??? Mój obecny i poprzedni lekarz twierdzili że jeśli zamierza się zajść w ciążę to nie warto likwidować nadżerki, bo raz - to właśnie osłabia szyjkę a dwa - po porodzie często się i tak odnawia :ico_sorki:
Ja teraz przed ciążą miałam nadżerkę i dalej mam ale ponieważ myśleliśmy o drugim dziecku lekarz kazał się wstrzymać z zabiegiem.

A geheimnis dalej się nie odzywa??? :ico_noniewiem: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

01 paź 2009, 22:05

leona - no wlasnienie ma objawow,raz dziennie brzusio mi sie stawil,czasem w nocy bol miesiaczkowy obudzil,ale takie to slabe,ze bylam pewna,ze to te przepowiadajace :ico_wstydzioch:

Uwazajcie dziewczyny na siebie :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
:ico_szoking: Weź się nie wygłupiaj - bo zamiast do styczniówek dołączysz do listopadówek :ico_sorki: Oby nie październik, mała ma jeszcze czas :ico_sorki:
Trzymam kciuki za was, oszczędzaj się :ico_sorki: Będzie dobrze :ico_sorki:
- dziekuje,no ja sie staram ale ta ciaza jest jakas...no jakas problematyczna :ico_olaboga:
A skoro zamierzaliście się starać to czemu robiła ci nadżerkę???
- powiedzial,ze musze ja zrobic przed porodem,poniewaz juz byla cytologia na granicy,tzn wynik wyszedl,ze niby jakies rakowe komorki juz sa. No i powiedzial,ze taki silny stan zapalny od tej szyjki,ze bylby problem z zajsciem w ciaze albo nie daj Bog na dzidzie by przeszedl :ico_szoking:
A geheimnis dalej się nie odzywa??? :ico_noniewiem: :ico_sorki:
- kurcze,no sie nie odzywa.Moze rozlozylo ja to chorobsko :ico_chory:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 paź 2009, 22:59

wpadlam tylko na chwilke w przerwie miedzy nauka, zeby Was doczytac i widze, ze geheimnis nadal sie nie pojawila :ico_noniewiem: moze nie ma czasu albo sily :ico_noniewiem: mam nadzieje, ze jutro pojawi sie z dobrymi wiesciami :ico_sorki:
Uwazajcie dziewczyny na siebie
nie strasz, bo mi sie brzuchol czasem czesto w ciagu dnia stawia :ico_noniewiem: ale nic mnie nie boli, wiec jestem dobrej mysli :ico_sorki:

jutro mnie pewnie nie bedzie, bo mam zajecia do 18:00, a pojutrze do 16:00 :ico_zly: tylko niedziela mi pozostanie z weekendu, a w poniedzialek i wtorek po sprawdzianie, wiec i ta niedziele trzeba bedzie poswiecic na nauke, z weekendu nici :ico_placzek:
ale Wam zycze udanego i milego weekendu :-) iw_rybka a Ty wypoczywaj ile wlezie[/b]

lilo

02 paź 2009, 08:45

albo nie daj Bog na dzidzie by przeszedl :ico_szoking:
Hmmm, to dziwne ale może faktycznie stan zapalny był za duży. W ciąży przecież często zdarza się dziewczynom złapać jakieś zapalenie czy grzybki i ryzyko przejścia na dzidzię jest przecież minimalne.
,no ja sie staram ale ta ciaza jest jakas...no jakas problematyczna
No własnie - lepiej już sobie wymiotować i znosić inne atrakcje niż drżeć o dzidzię :ico_sorki:
mam nadzieje, ze jutro pojawi sie z dobrymi wiesciami :ico_sorki:
Czekamy - człowiek kurcze martwi się naprawdę o każdego dzieciaczka tutaj :ico_sorki:

Witam w piątek - u nas pogodnie więc moze wyjdziemy z Piotrusiem na spacer dłuższy bo zaczyna szaleć strasznie. Nudzi mu się w domu chyba :ico_noniewiem:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 paź 2009, 10:50

witam i ja w piatek :ico_oczko:

sloneczko sie przebija to moze nie bedzie tak zle :ico_oczko:

stawiam za 100dniowke :ico_brawa_01: :-D :ico_brawa_01: :ico_sorki: :ico_tort:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

02 paź 2009, 12:04

Helen, ale was mecza w tej szkole :ico_olaboga:
Hmmm, to dziwne ale może faktycznie stan zapalny był za duży
- wynik cytologii przyszedl na zoltej kartce i wyslali mi list z przychodni,zebym sie stawila po odbior,wiec bylo powaznie,ja sie nie znam,zaufalam lekarzowi,tez mi mowil,ze po porodzie moze sie odnowic,ale zeby przyjsc szybciej,to nie bedzie tak powaznie.

Ja poszlam do ginekologa po urodzeniu Andrzejka dwa razy,i potem dopiero przed starankami,zeby sprawdzic czy mozna :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:

leona, no to imprezujemy :-D

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

02 paź 2009, 12:57

stawiam za 100dniowke
gratuluję :ico_brawa_01:
A skoro zamierzaliście się starać to czemu robiła ci nadżerkę???
nie wiem jacy są teraz ci lekarze i nie znam się ale mojej koleżance też robili nadżerkę chociaż starała się o dziecko.Tylko że teraz są problemy z zajściem :ico_noniewiem:

geheimnis mogłaby się już odezwać... :ico_noniewiem:
Helen, dużo macie tej nauki :ico_olaboga:

a ja się pochwalę a może pochwalę męża, bo często się to nie zdarza a wczoraj dostałam piękny wiosenny bukiet kwiatów bo nie zdążył na szkołę rodzenia ze mną i chciał tak przeprosić - słodziuchno :-)

miłego popołudnia :-)

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 paź 2009, 13:30

a wczoraj dostałam piękny wiosenny bukiet kwiatów bo nie zdążył na szkołę rodzenia ze mną i chciał tak przeprosić -
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
geheimnis mogłaby się już odezwać...
tak wogole to nie zagladala od wtorku :ico_olaboga: :ico_noniewiem: :ico_olaboga:

ja wrocilam ze sklepu
zaraz ruszam do pralni :ico_oczko:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

02 paź 2009, 13:50

Tylko że teraz są problemy z zajściem :ico_noniewiem:
- u kazdej inaczej,ja po zabiegu w pierwszym cyklu zaszlam,a moja przyjaciolka bezskutecznie starala sie z mezem pol roku,poszla do ginekologa,okazalo sie,ze jest duza nadzerka,ze przez to stan zapalny i plemniki ginely,wiec wypalil jej nadzerke i tez w pierwszym cyklu zaraz zaszla.Urodzila we wrzesniu synka przez CC ale zadnych problemow w ciazy nie miala.Nie wiem od czego to zalezne,kazda z nas jest inna :ico_olaboga:
i chciał tak przeprosić - słodziuchno :-)
- super przeprosiny :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

ja leze...

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

02 paź 2009, 14:36

ja leze...
dobrze dobrze, u nas pada, ja właśnie posprzątałam ale oszczędzam się bo to nigdy nie wiadomo...

właśnie zachwyciłam się nutką http://www.youtube.com/watch?v=L9Z1PN6lF8M niby nic a fajna :-)

Rybcia może coś poczytasz, to czas szybciej będzie biegł...

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”