leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 paź 2009, 16:42

hejka

ja po szkole musialam sie polozyc bo ledwo na oczy patrzylam :ico_spanko:

wlasnie wstalam :ico_oczko:

iw_rybka, zdrowka dla synka :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

co do porodu to tez niby wolalabym w 2010 ale jak maly by chcial wyjsc w okolicach swiat to tez nie bylo by zle :ico_oczko:
oby nie 25ego grudnia bo wtedy by sie wszystkie imprezy na jeden dzien zwalily... swieta, rocznica slubu i malego urodzinki :ico_oczko:
to moze niech lepiej czeka do terminu :ico_haha_02: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

06 paź 2009, 16:45

leona, dzieki,niestety widze,ze na wieczor temperaturke dostaje :ico_olaboga: Moj biedny maly misiek :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 paź 2009, 16:55

witajcie :-) nie odzywalam sie przez kilka dni i widze, ze rozne negatywne wiadomosci sie nagromadzily :ico_olaboga: pozostaje zyczyc wszystkim mausiom i ich malenstwom duzo zdrowka i wytrwalosci :ico_sorki:

mnie od kilku dni mecza bole glowy, moze to od tej jesiennej pogody :ico_noniewiem: i od kilku dni mam wysypke - najpierw pojawila sie na piersiach i pomiedzy nimi, pozniej wyskoczylo kilka krostek na dekolcie, udach i ze 3 na brzuchu. Krosteczki sa malutkie, ale swedza :ico_olaboga: przypuszczam, ze to na tle hormonalnym, bo uczulenie wykluczam - nie wlaczylam niczego nowego do jadlospisu, nie kupilam innego proszku do prania ani innych kosmetykow... juz nawet jakas masc z apteki wyprobowalam (taka lagodna, dozwolona dla :ico_ciezarowka: ), ale nic nie dala. Mam nadzieje, ze nie bedzie sie dalej rozszerzac, a za tydzien mam spotkanie z polozna, to sie z nia skonsultuje.
Gardlo zaczyna mnie bolec, okropny czas przeziebien nadszedl :ico_chory: wyplukalabym woda z sola, ale nigdy mi to jeszcze nie pomoglo, a jest ohydne, wiec musze poszukac innego sposobu walki z przeziebieniem w ciazy.

Dzisiaj oddali nam 2 sprawdziany - z literatury i polityki i przyznaje, ze jestem bardzo pozytywnie zaskoczona swoimi ocenami. A z samego rana pisalismy z historii. Jeszcze pojutrze piszemy z niemieckiego i bedzie spokoj na kilka tygodni :ico_brawa_01: Bedzie mozna sie skupic na niuni :-D a teraz tak fajnie szaleje, brzuchol sie tak fajnie rusza jak dzidzia mamie z kopa zasunie :ico_oczko:
Ostatnio zmieniony 06 paź 2009, 21:21 przez Helen, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

06 paź 2009, 17:02

Helen, no wlasnie,nie bylo Cie kilka dni,ta szkola nam Cie zabiera :ico_nienie:
a za tydzien mam spotkanie z polozna, to sie z nia skonsultuje.
- koniecznie zapytaj ja o ta wysypke :ico_sorki:
wiec musze poszukac innego sposobu walki z przeziebieniem w ciazy.
- herbatka z cytrynka i miodem nie zaszkodzi :ico_sorki:
Bedzie mozna sie skupic na niuni :-D a teraz tak fajnie szaleje, brzuchol sie tak fajnie rusza jak dzidzia mamie z kopa zasunie :ico_oczko:
- :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 paź 2009, 17:05

iw_rybka, a jak Ci sie kochana lezy? domyslam sie, ze nielatwo wytrzymac caly dzien w lozku albo na kanapie...a kiedy masz dokladnie kontrole? trzymam mocno kciuki za poprawe :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

06 paź 2009, 17:07

Helen, gratuluję wyników :ico_brawa_01: ale Wy dużo macie tych sprawdzianów :ico_olaboga:
herbatka z cytrynka i miodem nie zaszkodzi
ja piję jak tylko coś zaczyna mnie pobierać, a dobry jest też sok z malin :-)
niestety widze,ze na wieczor temperaturke dostaje
może tak się broni organizm temperaturą :ico_sorki: biedny malec i wstrętne chorubska :ico_zly:

ja właśnie wstawiłam grochową. Dziś będę sama do późna bo mąż późno wraca ale zajmę się książką i będę wcinać jabłka :-D

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 paź 2009, 17:17

gratuluję wyników
dziekuje :-) a tych sprawdzianow tyle, bo wszyscy nasi docenci chcieli je zmiescic w ciagu 2 tygodni, przed feriami - w sobote zaczynam 2-tygodniowe ferie :ico_brawa_01: zaplanowalam sobie na ten czas odwiedzenie wieczorku informacyjnego w szpitalu, w ktorym zamierzam rodzic. Moj maz tez zalatwil sobie tydzien urlopu, wiec spedzimy kilka dni razem, moze sie gdzies wybierzemy (myslelismy o jakims parku dla zwierzat, cos jak zoo, ale zamiast w klatkach zwierzeta zyja tam na wolnosci) :-)

[ Dodano: 2009-10-06, 17:18 ]
ja piję jak tylko coś zaczyna mnie pobierać, a dobry jest też sok z malin
czekam juz tylko na meza i wybieramy sie na zakupy (wszystko na raz sie konczy) to przy okazji zaopatrze sie w cytryny i sok z malinami

[ Dodano: 2009-10-06, 17:20 ]
uciekam na razie zrobic liste zakupow :-)

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

06 paź 2009, 19:19

Helen, mysle,ze razem z Zuzia powitamy na swiecie jeszcze jakiegos kurczaka,bo ja tu jajo zniosle do rozwiazania :ico_wstydzioch:

A kontrole mam jutro :ico_sorki:
biedny malec i wstrętne chorubska :ico_zly:
- dokladnie,a sio :ico_nienie:
sobote zaczynam 2-tygodniowe ferie
- juz :ico_szoking:

[ Dodano: 2009-10-06, 19:20 ]
(myslelismy o jakims parku dla zwierzat, cos jak zoo, ale zamiast w klatkach zwierzeta zyja tam na wolnosci) :-)
- super :ico_brawa_01:

lilo

06 paź 2009, 19:30

niestety widze,ze na wieczor temperaturke dostaje
Łoj, ja najbardziej nie lubię temperatury - moje dziecko przy najmniejszym przeziębieniu ma 39 z kreskami :ico_chory: Jest wtedy półprzytomny, senny a ja odchodzę od zmysłów :ico_olaboga:
Mam nadzieję że Andrzejkowi szybko przejdzie :ico_sorki: Na katarek dobrze też na noc posmarować piersi Pulmexem i parę kropli Olbasu na poduszkę zakroplić :ico_sorki:

Helen, trzymam kciuki żebys się gorzej nie rozłożyła :ico_sorki:

Ja nie bardzo... Zobaczymy jak będzie jutro, ja nie lepiej to do lekarza się wybiorę...

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

06 paź 2009, 19:54

Na katarek dobrze też na noc posmarować piersi Pulmexem
- ooooo wlasnie,dzieki,ze mi przypomnialas,mam w domku to poprosze tatusia,zeby go nasmarowac na noc :ico_sorki:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”