Amola85
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

13 paź 2009, 20:52

karmelka super dzidek! CHłop ak sie patrzy! widze ze u nas wiekszosc to chlopaki beda;P napewno przystojne beda ze hej ;DDD no ja tez sie ciesz, dodalam nawet fotke brzuszka na drugim trymestrze, bo w domu na kilka dni jestem) ale wszystko mnie troche boli po operacji, a tak to nawet nie jest tak zle i oby szlo ku lepszemu, rozmowa z eva mi bardzo pomogla ;) :ico_ciezarowka:

herbaciana
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

14 paź 2009, 05:01

amola my już po pogaduchach na gg. wiesz...trza wierzyć i walczyć :-) a wszystko idzie w dobrym kierunku :ico_haha_01:

herbaciana tutaj znajdziesz listę badań po poronieniu
http://www.poronienie.pl/lista_badan.html
są wymienione wszystkie, ale porozmawiaj ze swoim lekarzem które by pasowały do Ciebie, bo wszystko zależy od rodzaju występujących problemów. Ja miałam swoje badania robione normalnie - przez gina, lecze sie prywatnie, wiec w laboratorium musiałam za wszystko płacić, ale dowiedz sie koniecznie czy Tobie poza genetycznymi inne za darmo sie czasem nie należą - zawsze mozna nagiąć procedury Dobrze, ze łożysko było ok., choć nadal sie kołacze..."dlaczego?"... wiesz...ja nie jestem lekarzem, nie chcę się mądrzyć..al emi na prawdę pod otrą niewydolność szyjki to "po prostu" podpada...

karmelka
wspaniałe wieści :ico_brawa_01: najważniejze, ze Filipek zdrowo rośnie :-D

ja kochane będe uciekać, musze jeszcze Jadze ciuszki do przedszkola uszykować, zmyć naczynia,umyc siebie i wypadałoby..odpocząć... :-)
do juttra kochane :-)
Eve dzięki za liste :)
odebrałam wyniki łożysko prawidłowe jak na II tr ciąży,pępowina bez zmian,błody płodowe-zapalenie ropne rozlane.
wyniki genet beda za 4 - 5tyg dopiero

karmelka super wiadomosci

amolka witaj :ico_ciezarowka:

Dzien dobry kochane

[ Dodano: 2009-10-14, 05:13 ]
witajcie dziewczynki ;) przepraszam was bardzo za dluga nieobecnosc ale bylam w innym szpitalu, mialam operacjie i tam nie moglam miec laptopa ;( napierw od szpitala do szpitala itdale jest jakas nowy sposob by uniemozliwic przedwczesny porod..
ja jestem tego przykladem.. zalozono mi nie wiem nawet jak to napisac.. jakies coz i stan moj i synka sie poprawil jednak nie moge przesadzac z radoscia kazdy zbyt gwaltowny ruch i nie bedzie happy endu
z tego co przegladalam forum to widze ze herbacianej sie nie poszczescilo i pozegnala sie ze stanem blogoslawionymi z tego co czytam to to samo co mi grozi i przez co stracilam synka tego wczesniej ;( bardzo mi przykro herbaciana
Narazie sie polepszylo ale jestem jeszcze oslabiona po operacji;( operowal mnie naprawde dobry lekarz. i w naprawde dobrej klinice, prywatnej ale... pomoglo;) chodz bylo powaznie, operacjie mialam w piatek, a wczesniej 3 razy krwawilam;( moj Łukasz to za bardzo sie spieszy ;( a zona mojego brata jest juz wedlug terminu z @ 2 tyg po terminie, a wedlug usg dziecko jeszcze nie musi sie rodzic;) :ico_ciezarowka:

[ Dodano: 2009-10-13, 19:08 ]
a i stawiam :ico_tort: :ico_tort: zaa 6 miesiąc ;) dziekuje Wam ze mnie wspieracie, szczegolnie eve.ok ale dziekuje ze myslami bylyscie ze mna;) mi nawet przed ta operacja kazano pozegnac sie z Łuksiem ;((
Amolka kochanie dziękuje:) dbaj o siebie juz dosc Aniołkowych Mam jak na ten swiat,trzymam kciuki i posyłam swoje modlitwy za Was do Jasia i Bliźniaków :)

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 paź 2009, 08:34

witajcie kochane :-)

herbaciana Ciebie moja droga to chyba jakaś bezsenność dopadła, żeby o 5 tutaj lądować :ico_pocieszyciel: cały czas rozmawiamy o badaniach, wynikach...a jak Ty właściwie sie czujesz...?

ja dzis bedę do tej 15.oo przy kompie lub w okolicach, bo Młoda w przedszkolu a braki w sprzątaniu ponadrabiałam wczoraj wiec jak odkurzę chatke to mam labę... :-)
czekam na Was ze śniadankiem :-)

herbaciana
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

14 paź 2009, 09:18

Ewuś,od 2 dni mam ostre problemy ze spaniem :/ więc do porannej kawki -forum :)
pisałam dziś ze znajomą położną i ona przypuszcza,że bede musiała byc na antybiotykach po tym porodzie i łyzeczkowaniu,zeby mi sie zrosty nie porobily.poza tym wg niej juz dzis powinnam zasowac do ginka na badania i usg.
fizycznie jest ok,nic mnie nie boli,@ mi się skończył juz na szczescie.wczoraj probowalismy z M małe tetate troche bolało jakbym co najmniej dziewicą była no i orgazmu nie miałam :ico_placzek: ale to chyba normalne.30sekund i po zawodach.
Ewuś a ty te badanka po poronieniu to miałaś u ginka czy w jakiejs klinice NFZ?

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 paź 2009, 09:27

herbaciana - no trudno sie dziwić, że jeszcze obolała jesteś, najważniejsze, ze, masz wsparcie...to b. ważne :-) co do antybiotyków - z tego co wiem po łyżeczkowaniu zawsze obowiązkowo dają, przynajmniej u nas w szpitalu, ja miałam :ico_noniewiem:

co do mich badań - u mnie było troszkę inaczej, bo znaliśmy przyczynę poronienia - to były krwiaki, które sie na tyle rozrosły, ze nie pozwoliły dzieciom już dalej sie rozwijać i serduszka przestały bić. Miałam badania bardziej pod katem tych krwiaków - krzepniecie krwi itp., ale do tego hormony też - tarczyca, prolaktyna, progesteron - to robiłam prywatnie. Ale jak zaszłam w ciążę to w 12 tyg. lekarz mi załatwił badania prenatalne na nfz (chociaż za bardzo mi sie nie należały) i stąd mam za darmoche wszystkie te usg genetyczne (gdybym sie zdecydowała na amnio- tez by mi za darmo zrobili). Ale ja myślę, ze tobie, po tylu stratach więcej sie należy :ico_noniewiem:

herbaciana
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

14 paź 2009, 09:31

no ja antybiotyk tez brałam jak wyszłam ze szpitala,na 6dni mi starczył/augmentin/
zobacze co mi powie ginek bo probuje sie do niego dodzwonic

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 paź 2009, 09:33

no to jak brałaś to dobrze :-)
a teraz na wizytę sie mawiasz?

herbaciana
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

14 paź 2009, 09:47

juz sie własnie umowilam na poniedz na 9rano
mam przyniesc wszystkie dokumenty i bedziemy myslec co dalej...
oby tylko mi hydraulika dzialala :ico_haha_01: bo jeszcze z 2 dzieci chcemy miec :ico_ciezarowka:

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 paź 2009, 10:20

haha...uśmiałam sie z tej hydrauliki :-D ale musi być dobrze - tylko pewnie leżąco Ci przyjdzie :ico_noniewiem: ale najważniejsze, zeby najpierw staranka szybko były efektywne :ico_brawa_01:

herbaciana
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

14 paź 2009, 11:28

mój ginek ma specyficzne poczucie humoru:D
byłam u fryzjera,mam nową fryzurkę,którą śnieg zniszczył ale jak ułoże znów po swojemu włoski to ładnie mi znów będzie

ide nalesniki robic bo dzis w domciu siedze,spotkanie z dziewczynami jutro mam...

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”