Awatar użytkownika
Kala ;)
Papla
Papla

14 paź 2009, 16:31

ja dziś zjadłam 30 dag ciastek - kupiłam na wieczó francuskie rożki z jablkiem i małe pączuszki i zjadłam w 15 minut wszystko sama :ico_wstydzioch:

A w czwartek mam wizytę u lekarza, i pewnie teraz już co tydzień, żeby tą glowkę kontrolowac i tak sobie myślę, ze kurcze 200zł co tydzień to strasznie dużo, trzeba by szybciej urodzić żeby zaoszczędzić :ico_oczko:
:ico_olaboga: ile płacisz ginkowi za wizytę??? :ico_olaboga: 200zł ??? :ico_olaboga:
oni już sami nie wiedzą ile brać??? Mój bierze za prywatną wizytę chyba 50 czy 60zł a jest na prawdę dobry. Na przykład jak na początku ciąży mdlałam i tak raz sobie po zaprowadzeniu Szymka do przedszkola, pod przedszkolem fikłam i nie wiedziałam jak upadłam , zaczęłam panikować i pojechałam z mężem do niego prywatnie, to wtedy właśnie poznaliśmy płeć Naszej pociechy, tak ją dokładnie wybadał. Sprawdził wszystkie jej narządy. Wiercił mi tym USG z 15 minut i w końcu stwierdził: "zdrowa silna dziewczyna". Ja się popłakałam a mój R trochę posmutniał bo nie chcieliśmy znać płci... R dał mu wtedy 100zł bo naprawdę solidnie ją posprawdzał

Co do łakoci to właśnie wmłóciłam sama 5 pączusiów takich niezadużych i Szymuś 2 :-D i ja kawusię bezkofeinową a Mały czekoladę na gorąco :ico_oczko:

[ Dodano: 2009-10-14, 16:45 ]
Ale dziś dużo piszecie:) widać, że pogoda brzydka i wszyscy w domach siedzą;)

Mysz złapana:)

Na chwilę byliśmy na dworze. Zimy nie ma, ale wiatr jest taki, że pędem wialiśmy do domu:)

Kala
są właśnie 2 teorie wychodzenia z dziećmi na podwórko. Jeśli dziecko wychodzi na każdą pogodę, to nie zaszkodzi mu jak jest zimno, ale jak dziecko było chowane raczej , że nie wychodzi się na każdą pogodę, to może chorować. Ciężka sprawa. Za granicą z pewnością ta metoda wychodzenie jest bardziej popierana. Zresztą mówi się, że nie ma złej pogody tylko jest złe ubranie :ico_noniewiem: my dziś poszliśmy z Matim na chwilkę. Wiatr wiał tak, że tylko nas pchało do tyłu, ale za 15 minut byliśmy już pod kocem:) na wiosce żywej duszy nie było:)

Idę zrobić jakiś syropek z cebuli, bo dzieciątko pokasłuje i pokichuje...
gratuluję złapania myszki

no ja od niedawna uodparniam Szymka tranem i boję się że jak tak 3X 45 minut spędzą na dworze to nie tylko on będzie chorował ale i połowa dzieci, bo przecież raczej nie za dokładnie 2 panie ubiorą na dwór 25 dzieci....

[ Dodano: 2009-10-14, 16:48 ]
Kilolek to Ty płacisz tyle za wizytę u gina??? ja 50 zł
no niestety. 200zł wizyta z usg. Sama wizyta lub samo usg 130zł. Próbowałam właśnie wymysleć czy jest u nas taka usługa medyczna lub wizyta u specjalisty za którą zapłaciłabym 50żl i niestety nic nie wymyślilam.
Aaaa zaraz, 2 lata temu mojemu mżeowii utkwił jakis paproch w oku i za wyciągnięcie go (trwalo to z 10 sekund) okulistka wzięła 30zł.
Ale wracając do ginekologa to niestety, ceny kosmiczne (w każdej przychodni w mieście takie same) ale nie mam wyboru, to labo popaprani lekarze państwowi, których nic nie intersuje, a na wizytę czeka się 3 miesiące. A ostatnio wyczytałam w cenniku, ze zdjecie szwów po porodzie kosztuje 250 zł :ico_olaboga: ciekawe czy to razem z wizytą czy jeszcze za wizytę trzeba doplacić[/quote]

no proszę i to wszystko w przychodni??? W głowie się nie mieści :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
matikasia
Trzy tysiące lat minęło...

14 paź 2009, 17:04

Ja płacę 50 zł i mam w tym badanie, wyniki i usg za każdym razem. Teraz w poniedziałek też ktg także nie narzekam. Jak na razie za skórę mi lekarz nie zaszedł:)

Poobżerajmy się troszkę, bo za moment dieta, ale nie przeraża mnie to byleby znów mieć swoją wagę zanim mi kręgosłup siądzie :ico_sorki:

Ja właśnie zrobiłam Mateuszkowi gofry. Może ze 2 zjem bo są oczywiście z nutellą:)

Awatar użytkownika
Kala ;)
Papla
Papla

14 paź 2009, 18:02

Ja właśnie zrobiłam Mateuszkowi gofry. Może ze 2 zjem bo są oczywiście z nutellą:)
wow ale zrobiłaś mi ochotę na gofry :ico_olaboga: :ico_placzek:

Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 paź 2009, 19:31

matikasia, co do jedzenia, mam identyczne podejcie, czasem Milan mi nie jadl pol dnia tylko serek, a jak zglodnial to zaraz do lodowki sie dobieral po parowki, albo po cos innego
No i fajnie ze nie dajesz sie zwariowac tymi lekami , tylko leczysz domowymi sposobami najpierw :ico_sorki:
:ico_brawa_01: za zlapana mysz :-D

kikolek, co do skurczow, to moze zaczynac sie u kazdej z nas inacze i rozkrecac, ale ja mysle ze bedziesz wiedziec ktory to odpowiedni moment, bo wlasnie nie tylko czas sie liczy w skurczach, moze czas sie zmiejszac, ale chodzi tez o to zeby kazdy skurcz byl tak samo mocny a nie jeden mocniejszy drugi slabszy, Wydaje mi sie ze chyba beda podobne do tych co mialas po wywolaniu
A co do zimy, to widze ze niezle was zasypalo , u nas jutro wyplata i tez juz nie moge sie doczekac, bo mroz ponad tydzien, a Milan w adidasach do przedszkola chodzi bo tez kasy nie bylo zimowych kupic, i az glupio tak go puszczac jak tam wszystkie dzieci w zimowych juz, no ale od poniedzialku rusza w zimowych.
Co do ceny za wizyte to :ico_szoking: , na prawde 200zl to bardzo bardzo duzo :ico_olaboga:

Kala ;), no wlasnie u nas tez dzieci 1/3 czasu spedzaja na podworku, no i fakt Milan na poczatku duzo mi chorowal, znaczy przeziebienia, raz nawet zapalenie ucha, ale widze ze sie uodparnia.
Jesli jest zimno to pod kombinezony dzieci nakladaja specjalne ubrania bawelniane , ma to tu kazde dziecko a nawet dorosly , i to jest najlepszy ciuch chyba jaki wymyslili, moze rozejrzyj sie u was za czyms takim, nie wiem czy to ze wzgledu ze to norwegia ale w HM mozna kupic to
o cos takiego
http://www.ullmax.no/index.asp?site=webshop
Bo co do zostawiania dziecka przy brzydkiej pogodzie w przedszkolu to chyba nie przejdzie bo moze nie bedzie mial kto z nim zostac skoro mowisz ze tylko 2 panie na 25 dzieci.
U nas jest na 12 dzieci 3 panie

A co do jedzonka slodkosci to mnie chyba tylko ogranicza budżet :ico_oczko: , bo ogolnie nigdy sobie nie odmariam, czy w ciazy czy nie w ciazy jem kiedy przyjdzie ochota.
Nie znam slowa dieta , bo nigdy nie stosowalam i mam nadzieje ze tak pozostanie :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

[ Dodano: 2009-10-14, 19:47 ]
Kala ;), to sie nazywa bielizna termoaktywna, ale cos nie moge znalezc na polskich stronach dla dzieci :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
Kala ;)
Papla
Papla

14 paź 2009, 20:32

co do zostawiania dziecka przy brzydkiej pogodzie w przedszkolu to chyba nie przejdzie bo moze nie bedzie mial kto z nim zostac skoro mowisz ze tylko 2 panie na 25 dzieci.

no niby tak ale są oprócz nauczycielek panie które pomagają np przy ubieraniu dzieci na spacer ale to i tak za mało żeby solidnie każdemu dzieciakowi pomóc się ubrać... A czasami siedzą z dziećmi np po 16 jak jakieśtam nauczycielki kończą swoją zmianę i łączą np z dwóch grup dzieci 3- 4 latki i 5-6 latki...
U nas jest na 12 dzieci 3 panie
wow :ico_szoking: zazdroszczę :-D
Jesli jest zimno to pod kombinezony dzieci nakladaja specjalne ubrania bawelniane , ma to tu kazde dziecko a nawet dorosly , i to jest najlepszy ciuch chyba jaki wymyslili, moze rozejrzyj sie u was za czyms takim, nie wiem czy to ze wzgledu ze to norwegia ale w HM mozna kupic to
o cos takiego
no, z chęcią kupiłbym coś takiego Szymusiowi i też się porozglądam :-D a może Twój Milan wyrósł już z tego co miał i mogłabyś mi odsprzedać :ico_oczko: bo mimo wieku Szymka (5lat) to ma tylko 100 cm wysokości :ico_spanko:

A u mnie co do apetytu to od kilku dni nie miałam smaka na NIC!!! Aż R mnie wyzywał że zagłodzę Małą i takie tam a dzisiaj niespodzianka!!! Na kolację sama się nie mogłam zdecydować na co mam ochotę. Szymon chciał jajko na miękko to mu zrobiłam 2. Dawno nie jadłam na twardo z majonezem więc ugotowałam 4 i ja 2 zjadłam z majonezem i Szymon 2 na miękko :-D a potem zachciało mi się szprotki w pomidorach i wpałaszowałam puszkę rybki :ico_oczko:
I kurcze też mi się zachciało chałki z nutellą jak połowa z Was je ale nie mam :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:
litości :ico_sorki: w końcu chyba w drzwi się niedługo nie zmieszczę :ico_olaboga:

[ Dodano: 2009-10-14, 20:45 ]
siunia patrzałam na ten twój link co wysłałaś mi z tą bielizną termoaktywną i odrobinkę przeraziły mnie ceny :ico_szoking: w jakiej walucie one są??? i który materiał lepszy? micro czy merino soft???
micro set kids - 119
micro set junior - 149
merino soft set kids - 199
merino soft set junior - 249
nie ma rozmiarów napisanych więc nie wiem czy junior czy kids dla Szymka??? :ico_wstydzioch: :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 paź 2009, 21:00

Kala ;), to jest w koronach norweskich, czyli mniej wiecej na polowe dzielisz, jak cos kosztuje tam 200 to na polskie 100zl, jedne to jest z mikrofibry przepuszczajace powietrze i cos tam, a drugie z bawelny do grzania ja zamowilam i te i te. Bo bawelniane dam na przedszkole a te drugie beda w domu lezaly.
Niestety po Milanie nic nie mam bo dopiero pierwszy rok to kupuje.
I tam gdzie napisane dla Kids to wlasnie dla dzieci jak nasz 100cm, 110cm, 120 cm, moj Milan ma 104 cm, i na 110 mu zamowilam

[ Dodano: 2009-10-14, 21:05 ]
Kala ;), moze w jakis polskich sportowych sklepach znajdziesz to, albo w marketach w dzialach sportowych, bo wlasnie tu ludzie jak na narty jezdza to pod kombinezon to jest norma. Bo to nie jakies zwykle kalesony jak szukalam i znalezc nie moglam

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

14 paź 2009, 21:35

Na pewno jest w sklepach "Podróżnika" ale tam generalnie jest drogo.

[ Dodano: 2009-10-14, 22:13 ]
na allegro jest bardzo dużo ale dla doroslych. Moze dla dzieci też sie coś znajdzie, ale czasu by trzeba było poświecić sporo

Awatar użytkownika
Kala ;)
Papla
Papla

14 paź 2009, 22:54

ufff szukałam na necie i większość dla dorosłych albo dla dzieci ale od rozmiaru 122 lub 128 cm :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:
pospisywałam też numery telefonów do firm z artykułami sportowymi i jutro podzwonię czy mają tą bieliznę termoaktywną i ogólnie w rozmiarku 110 :ico_olaboga: ...

http://www.amazonshop.pl/index.php?p142 ... a-van-yoke

http://www.amazonshop.pl/index.php?p58, ... ddychajaca

tu właśnie znalazłam ale sporo za duże... :ico_placzek:
idę spać bo jakoś załamka mnie dopada chyba ze zmęczenia i w ogóle...
Dobranoc dziewczyny :zzz:

Awatar użytkownika
matikasia
Trzy tysiące lat minęło...

15 paź 2009, 09:15

Siunia ale fajnie u Was z tymi przedszkolami. To dopiero dzieciaczki mają opiekę...

My dziś na śniadanko zjedlismy po jajeczku na twardo z ketchupem, ale zaraz potem poleciałam zjeść łyżkę nutelli :ico_sorki: co to się dzieje:)

Wczoraj mąż przestawił telewizor z rogu pod ścianę i na przeciwko wyrko. Nie za bardzo mi się to podoba, bo teraz na wznak nie mogę oglądać, a opierając się na ręce po barwach szczęścia już mnie kark bolał. W ogóle jestem załamana tym łóżkiem, jak ja po cięciu będę wstawać jak ono takie zapadnięte, a tu zero mięśni by mieć siłę się podnieść.

Kala szprotki w pomidorach:) o ja faktycznie jesteś w ciąży :ico_brawa_01: ale ja chyba też bo na samą myśl o nich jest mi niedobrze :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Ewka_82
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 paź 2009, 11:22

Czesc kobietki :-) :-)
U nas pogoda paskudna ale pewnie u was tez :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: Przez nia jestem nie do zycia, ciagle bym tylko spala a o bolu glowy nie wspomne.
Wlasnie wlaczylam pranko i no za prasowanie trzeba sie wziac :ico_olaboga: :ico_olaboga: a tak mi sie nie chce :ico_placzek: [

b]kilolek[/b], za wizyte strasznie duzo placis, ja place 60 a z usg 80, takze ceny przyzwoite.

matikasia, troszke sie pomeczysz na starym lozku, dasz rade a perspektywa nowego domku zwyciezy nad wszystkim :-) :-) :-)

Kala ;), a te ubranka super, na pewno znajdziesz w odpowiednim rozmiarze, a malemu zawsze bedzie cieplutko :-)

Kasia90 wszystkiego najlepsezgo z okazji urodzinek :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”