Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

15 paź 2009, 13:31

anusiek napisał/a:
a tych zakupach zgubił klucze do samochodu
- znalazly sie?
tak dziś rano mąż zajechał tam jeszcze przed pracą i pani mówła że nawet za nami wybiegła, szukała nas ale nie mogła znaleźć. Całe szczęście, że się znalazły bo dorobienie takich to ok 600 zł :ico_szoking:

lilo

15 paź 2009, 13:33

anusiek, no to kuruj się!!!! :ico_sorki:
ale to logiczne,bo katar to wirus,a antybiotyk zabija bakterie
No tak ale zapalenie gardła również może być wirusowe, bądź grzybiczne, ale to rzadko - częściej podobno nawet jest wirusowe a nie bakteryjne.

U nas się mówi że katar trwa tydzień więc mi by jeszcze 2,3 dni zostały, w zasadzie mam od poniedziałku. Mam nadzieję że przynajmniej będzie widać z dnia na dzień poprawę.

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

15 paź 2009, 13:47

anusiek, no to kuruj się!!!!
dzięki i Ty też :-) oby nam szybko przeszło!
U nas się mówi że katar trwa tydzień więc mi by jeszcze 2,3 dni zostały, w zasadzie mam od poniedziałku. Mam nadzieję że przynajmniej będzie widać z dnia na dzień poprawę.
położna nam mówiła że na katary najleszy jest nawilżacz powietrza z kilkoma klopelkami olejków do wody... i sprawia że się lepiej oddycha. Że to dobre dla dorosłych a maluchy mniej chorują. Chyba się zaopatrzę w taki.

lilo

15 paź 2009, 13:56

oby nam szybko przeszło!
Oby, oby - kobiety w ciąży i dzieci - najlepiej do 3 lat w ogóle powinny nie chorować :ico_sorki:

Ja na katar mam zalecenie - chodzić nie leżeć :ico_oczko: Żeby katar spływał a nie zalegał - i to fakt, jak chodzę to mi się nos odtyka :ico_sorki: No i płukac solą fizjologiczną, tylko ja nie wiem jak to się robi????? Wlać do dziurki i co dalej????

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

15 paź 2009, 15:00

Całe szczęście, że się znalazły bo dorobienie takich to ok 600 zł :ico_szoking:
- oj to dobrze :ico_sorki:
częściej podobno nawet jest wirusowe a nie bakteryjne.
- no ale u mnie byly bakterie temu antybiotyk szybko i skutecznie dzialal :ico_brawa_01:
Mam nadzieję że przynajmniej będzie widać z dnia na dzień poprawę.
- oby :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
Że to dobre dla dorosłych a maluchy mniej chorują. Chyba się zaopatrzę w taki.
- a jak ja chodzilam z Andrzejkiem do poradni alergicznej,bo mial czesto alergiczne zapalenie oskrzeli,to pani doktor nam odradzila taki nawilzacz,bo mowi,ze tam sie najwiecej zarazkow zbiera i grzybow,kazala raczej kilka kropelek na poduszke mu kropic albo do podgrzewacza :ico_olaboga: I badz tu madry :ico_zly:
Wlać do dziurki i co dalej????
- no i pociagnac nosem,chyba :ico_wstydzioch:

lilo

15 paź 2009, 15:20

no ale u mnie byly bakterie temu antybiotyk szybko i skutecznie dzialal
No to dobrze, że lekarz tak dobrze trafił :ico_sorki:
no i pociagnac nosem,chyba
No właśnie nie - wyczytałam, że
Podczas płukania wstrzymujemy oddech, żeby uniknąć zachłyśnięcia. Pochylając się nad umywalką przechylamy głowę na bok, wstrzykujemy strzykawką płyn płuczący do górnego nozdrza i pozwalamy mu wypłynąć przez nozdrze dolne. Następnie zmieniamy nachylenie głowy i powtarzamy zabieg. Wykonujemy go tak długo, aż wypływający z nozdrzy płyn będzie czysty, czyli aż cała wydzielina zalegająca w nosie zostanie wypłukana. Płukanie nosa to prosta i łatwa w wykonaniu czynność znakomicie zapobiegająca nawrotom kataru, niedrożności nosa i chorobom zatok przynosowych.
Piszą że to proste mi się takie nie wydaje :ico_oczko: Nie lubię żadnych kropli, ani do nosa, ani uszy czy oczu, a tu tyle mam sobie tego wlać??? :ico_szoking: No ale chyba spróbuję...

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

15 paź 2009, 15:29

jak ja chodzilam z Andrzejkiem do poradni alergicznej,bo mial czesto alergiczne zapalenie oskrzeli,to pani doktor nam odradzila taki nawilzacz,bo mowi,ze tam sie najwiecej zarazkow zbiera i grzybow,kazala raczej kilka kropelek na poduszke mu kropic albo do podgrzewacza I badz tu madry
ojejjj każdy lekarz inaczej doradza :ico_olaboga:

lilo, oejjj ja bym nie umiała :ico_szoking: masakra jakaś!

lilo

15 paź 2009, 15:29

Myślicie że taki kombinezon nadaje się na zimę??? Strasznie mi się podoba ale prawdę mówiąc to jak oglądam różne to wszytskie mi się za cienkie wydają :ico_noniewiem:
http://www.allegro.pl/item774441516_nex ... _m_cy.html

[ Dodano: 2009-10-15, 15:33 ]
ojejjj każdy lekarz inaczej doradza
No niestety to jest nagminne :ico_sorki: I często trzeba się kierować swoim rozsądkiem czy intuicją. Jednemu zresztą coś pomoże, innemu zaszkodzi.
masakra jakaś!
No nie??? :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

15 paź 2009, 16:02

Piszą że to proste mi się takie nie wydaje :ico_oczko: Nie lubię żadnych kropli, ani do nosa, ani uszy czy oczu, a tu tyle mam sobie tego wlać??? :ico_szoking: No ale chyba spróbuję...
- o kurde,jak dla mnie to tez skomplikowane :ico_szoking:
- sliczny i tani,ja mam taki bez rekawiczek i jest dosc gruby,tylko wydaje mi sie,ze moze byc za maly na moje "dorodne" dziecko :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 paź 2009, 22:34

Dobry wieczor :-)
dzisiaj mnie praktycznie caly dzien nie bylo w domu, najpierw pojechalismy do parku z dzikimi zwierzatkami, a pozniej do szwagrow w odwiedziny i przy okazji dostalismy worek ubranek dla dzidzi, bo ich mala ma juz 4 miesiace, wiec z pierwszych rzeczy wyrosla. Wrocilismy kolo 22:00, jeszcze chyba cos przegryze :ico_wstydzioch:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”