Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

15 paź 2009, 19:17

że przy własnym jest inaczej :ico_noniewiem:
- Ty jestes o krok do przodu,bo masz instynkt macierzynski,natura tak nas skonstruowala,ze jakos tak instynktownie wiemy,co mamy zrobic z naszym bobaskiem :ico_brawa_01:
350-400 zł.
-strasznie drogo :ico_szoking:
Obejrzyjcie sobie ta internetowa szkole rodzenia razem,wyjdzie na to samo :ico_oczko:

shiva - oby bylo lepiej z gardelkiem :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

15 paź 2009, 20:41

proszę inia1985, http://isr.atspace.com/ internetowa szkoła rodzenia :ico_oczko:

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

15 paź 2009, 22:51

Dzięki anusiek :-)
jestes o krok do przodu,bo masz instynkt macierzynski
na to właśnie liczę :-D

Ja jestem dziś wykończona. Próbuję skończyć tą pracę, ale jest ciężko. Przez to wielogodzinne siedzenie na kompie kłuje mnie w dolnej części brzuszka. A końca nie widać, w sumie mam już wystarczającą ilość stron (93), ale jeszcze tematu nie wyczerpałam i przez to taka nijaka jest póki co ta praca. Muszę przysiąść mimo wszystko, bo we wtorek planuję ją w końcu oddać. I będzie z głowy :ico_oczko:

Idę :555:

anetka607

16 paź 2009, 09:26

a się dowiadywałam w kilku miejscach i niestety chcą więcej: 350-400 zł. Byłam już gotowa zainwestować, ale przemyśleliśmy dogłębnie sprawę i lepiej spożytkować te pieniądze inaczej, tym bardziej, że teraz mamy trochę więcej wydatków :ico_noniewiem:
u mnie jest za darmo w szpitalu ale chyba wiecej niz wiem sie nie dowiem, a mąż pracuje po poludniami co 2 tydzien wiec sama nie bede chodzic, troche glupio :ico_noniewiem:

ja wczoraj znowu bylam zmuszona do wizyty u lekarza :ico_zly:
ale bylam zla ile to można, odebralam wynik posiewu w szpitalu i sie okazalo ze jakies paskudztwo mam i tylko antybiotyk na to, poszlam do lekarki na oddzial a ona mnie zapisala na wizyte do siebie na 18,45, tata mnie zawiózł bo mąż w pracy i na szczescie weszlam po leki bez kolejki i w szoku byłam bo kasy odemnie nie wzieła :ico_szoking: ale ile to można w ciagu tygodnia 3 razy i za karzdym razem płacic, oszalec można, a byłam taka wkurzona ze zlitosci chyba tato dal mi 100 dla Tośki (powiedział że tak bedzie ja nazywał)

za 2 tyg musze znowu isc na kontrole, a po antybiotykach jest mi tak niedobrze :ico_olaboga:

i dzisiaj znowu mnie czeka wypad na miasto bo jutro idziemy na rocznice ślubu brata męża i cos trzeba kupic, a w niedziele idziemy na grilla do moich rodzicow, juz sie nie moge doczekac :ico_haha_01:

Monika 25
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

16 paź 2009, 10:16

A ja ostatnio rzadko zagladam , bo coraz wiecej spraw ktore odlozylam na koniec , wymiana dokumentow , potem po książeczkę ubezpieczeniową ja nie wiem jak sie z tym wszystkim wyrobie no ale musze , do tego jeszcze strasznie ostatnio mnie boli w pachwinach jak chodze , a niunia siedzi tak niziutko , co jeszcze dodatkowo utrudnia zgrabne poruszanie sie :ico_haha_02: . humor ostatnio tez nie dopisuje chyba hormony zaczynaja wariowac . Co do szkoły rodzenia to u mnie bedzie taka indywidualana polożna przyjedzie do Nas juz w przyszłą sobote . A we wtorek mam wizyte u swojego ginekologa , wiec zobaczymy czy wszystko w porzadku , jedynie zastanawia mnie jedna rzecz , wszystko fajnie ale od poczatku ciazy ani razu nie bylam badana , no ale moze teraz to zrobi , Usg jednak mialam na kazdej wizycie , wiec moze inne badania nie byly potrzebne . Mam nadzieje ze teraz bede miala wiecej czasu , zeby bardziej udzielac sie na forum :-) pozdrawiam wszystkie grudnioweczki

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 paź 2009, 10:40

Witajcie :ico_ciezarowka:

Dziś już po spacerku jestem :-) Do przychodni i z powrotem - (mam bardzo blisko) :-D Zimno, ale na szczęście bez wiatru, więc te odrobinę powietrza zażyłam ;-) Pani doktor powiedziała, że to początek infekcji gardła i mam przez kilka dni brać bioparox i płukać gardło szałwią. Dobrze, że nie czekałam, aż się rozwinie, bo wówczas bioparox by nie pomógł... Mąż też dostał antybiotyk, choć lekarka twierdzi, że u niego to już powoli się kończy - ale ze względu na mnie musi się szybciej podleczyć :ico_haha_01:

inia1985, już tak niewiele Ci zostało tej pracy - dasz radę - nie martw się :-) a co do opieki nad swoim dzieckiem, to zgadzam się z dziewczynami - instynkt macierzyński działa cuda :-D

anetka607, och biedna, Ty się masz z tymi lekarzami :ico_olaboga: a spróbowałaby od Ciebie wziąć kasę :ico_nienie: Mam nadzieję, że antybiotyk szybko się upora z bakteriami :ico_sorki:
a i jeszcze jedno - udanych imprez :-D

Monika 25, witaj po przerwie. Bóle w pachwinach też mam ostatnio baardzo często, ale ponoć to normalne. Natomiast dziwi mnie trochę, że Twój lekarz Cię nie bada :ico_szoking: Ale wypada wierzyć że wie co robi :ico_sorki:

Awatar użytkownika
inia1985

16 paź 2009, 13:24

anetka607, ja się też dowiadywałam przy szpitalu, w którym planuję rodzić i właśnie tam była stawka 350 zł, później jeszcze trzeba opłacić poród rodzinny (100zł). Zdzierają jak mogą. Nie zazdroszczę tych częstych wizyt, żadna przyjemność, ale odreagujesz trochę na imprezce :-)
od poczatku ciazy ani razu nie bylam badana
nie wiem czy dobrze rozumiem, chodzi o badanie ginekologiczne? Bo jeśli tak, to rzeczywiście trochę dziwne.

Shiva, dobre wieści po wizycie :-) a i humor widać całkiem niezły :-D

Dzwoniła dziś do mnie kuzynka, ta od bliźniaków. Chciała się pochwalić, że będzie mieć jedną córunię Olę, drugi bobasek był źle ustawiony żeby podejrzeć. Cieszę się bardzo, w końcu wprowadzimy trochę równowagi to męskie grono :-)

[ Dodano: 2009-10-16, 13:31 ]
o proszę :-) też zaczęłam dziś 8 miesiąc :-) jupi :ico_zdrowko:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

16 paź 2009, 15:40

cześć Dziewczynki,

byłam dziś na wizycie, bo przez noc mi się pogorszyło bardzo :ico_placzek:
doszedł katar (okropny :ico_zly: ) kaszel i ból głowy...zobaczyłam, że wizyta jest wolna więc szybko zamówiłam taxi. Dostałam Sinupet rutinoscorbin i wit C.
W razie jak wystąpi temperatura mam natychmist wziąć antybiotyk Duomox :ico_placzek: Mam nadzieję, że nie będzie potrzeby...
czuję się fatalnie.
odebralam wynik posiewu w szpitalu i sie okazalo ze jakies paskudztwo mam i tylko antybiotyk
oby szybko przeszło, też miałam bakterie, nie martw się.
Pani doktor powiedziała, że to początek infekcji gardła i mam przez kilka dni brać bioparox i płukać gardło szałwią.
żeby Ci się nie rozwinęło tak jak mi, trzymam kciuki!
o proszę też zaczęłam dziś 8 miesiąc jupi
świetnie gratuluję :ico_brawa_01:

idę do wyrka :ico_noniewiem: :ico_chory:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

16 paź 2009, 16:15

troche glupio :ico_noniewiem:
- ja zaliczylam przy Andrzejku,to musle,ze wiedzy mi i przy Zuzce wystarczy :ico_oczko:
bo we wtorek planuję ją w końcu oddać. I będzie z głowy :ico_oczko:
- trzymam kciuki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Dasz rade :ico_sorki:
(powiedział że tak bedzie ja nazywał)
- ale slodko :-D
zeby bardziej udzielac sie na forum :-) pozdrawiam wszystkie grudnioweczki
- to czekamy,a dokumenty zalatwiaj,bo to wazna sprawa.W szpitalu bardzo tego pilnuja :ico_sorki:
o proszę :-) też zaczęłam dziś 8 miesiąc :-) jupi :ico_zdrowko:
- o szok,juz?????Gratulacje :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Duomox :ico_placzek: Mam nadzieję, że nie będzie potrzeby...
- tez mam takanadzieje,a w razie co,pociesze cie,ze ja tez bralam to z Andrzejkiem w ciazy i jak widac,synus zdrowy i dorodny :ico_brawa_01:

Zdrowka kochana :ico_sorki:

[ Dodano: 2009-10-16, 16:15 ]
Ja bylam dzis u lekarza i wszystko ok,czyli bez zmian - leki i kanapa dalej maja mi towarzyszyc,ale ja wam sie przyznam,ze od ostatniej wizyty,czyli tydzien temu wogole ich nie biore,tylko sie oszczedzam :-D A ten moj lekarz mysli,ze ja biore 3xnospe i ta luteine i ,ze to tak dobrze dziala.Kolejny dowod na to,ze lekarze traktuja nas troszke szablonowo i za duzo lekow nam daja,ja zawsze bralam polowe tego co mi kazal brac.Bardzo nieudany egzemplarz.Normalnie balabym sie ryzykowac ale ostatnio jak poszlam to tak dziwnie sie zachowal,zbadal mnie i mowi,ze wszystko dobrze a jak go zapytalam,czy to znaczy,ze moge leki odstawic,to dopiero spojrzal w karte i mowi - nie,nie prosze dalej brac,ale to bylo jakies takie podejrzane dla mnie i chyba mialam racje,bo lekow nie bralam,brzusio sie nie stawia i dzis tez wszystko ok :ico_oczko:

[ Dodano: 2009-10-16, 16:25 ]
i mam przez kilka dni brać bioparox i płukać gardło szałwią.
- mysle,ze Bioparox ci pomoze rownie szybko jak mi :ico_sorki:

Awatar użytkownika
inia1985

16 paź 2009, 16:41

wogole ich nie biore,tylko sie oszczedzam
ale z Ciebie agentka :-D Jak widać nie zawsze trzeba ufać lekarzom, dobrze czasem zrobić tak, jak się czuje :ico_oczko:
byłam dziś na wizycie, bo przez noc mi się pogorszyło bardzo :ico_placzek:
Kuruj się kuruj, 3mam kciuki, żeby bez Duomoxu się obeszło

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”