Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 paź 2009, 20:10

kilolek, a teraz nie bedzie mial wolengo nawet kilka dni??
no w sumie moj bedzie tylko w domu przez moj pobyt w szpitalu, bo dostanie chorobowe na chlopakow, bo jak ja w szpitalu to ktos musi sie zajac dziecmi. a potem jakos bedzie trzeba se radzic.
Tylko ze moj maz pracuje taki standardzik od poniedzialku do piatku 8 godzin i duzo go w domu, jeden tydzien rano jeden popoludniami

[ Dodano: 2009-10-16, 20:13 ]
Ewka, to na prawde odstep 3 tyg to chyba za duzo, ja w pierwszej i drugiej ciazy w ostatnim miesiacu ciazy wizyte mialam co tydzien, a jak mija termin porodu to wizyty sa codzinnie

Awatar użytkownika
PaulinaS
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

16 paź 2009, 20:25

hej ja już po wizycie u gina :-D

Dziś dostałam skierowanie do szpitala i lekarz kazał mi się w następnym tygodniu wstawić ... więc we wtorek idziemy leżeć do szpitala ... maja mi porobić badania itp. potem na 3-4 dni do domu i znów do szpitala ale już na CC :-D tak że liczę że zostało nam 12 dni do porodu, ale wszystko może się też zmienić ... z reszta jak już bedę wiedziała kiedy dokładnie CC to dam Wam znać :-)

Nasz Maciuś przyjął pozycję główkową, waży ponad 3200 i wszystko jest OK.

zmienili nam ordynatora więc teraz jest wszystko OK jak sie ugada na dany dzień żeby CC przeprowadzic to w tym dniu robią, a nie jak za poprzedniego ordynatora, że na złośc opóxniał o kilka dni porody :ico_puknij:

[ Dodano: 2009-10-16, 20:26 ]
wybaczcie mi :ico_sorki: ale spadam bo mnie zęby bolą, nawet apap nie pomaga więc idę spac, może zasnę jakoś

Dobranoc

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

16 paź 2009, 20:33

Ewka, moze rodzić będziesz? Stąd ta biegunka? :ico_oczko:

Siunia, wiesz on jest kierownikiem i tak naprawdę to on sam decyduje o tym kiedy ma urlop, tylko onw iecznie nie może na ten urlop iść, bo coś tam.. firma padnie bez niego po prostu :ico_noniewiem: Już ledwo żyje ale i tak łazi do tej pracy praktycznie bez urlopu w tym roku. Jak się wściiekłam, ze robi po godzinach to zaczął jeździć na 6 żeby po południu wracać normalnie. Jak jechaliśmy na wczasy to wziął 5 dnia, a przez cały czas wisiał na telefonie służbowym. Obawiam się, że moze teraz numer wywinąc i jak urodze poleźć do pracy i zostawic Kubę na pastwę babci :ico_zly:

[ Dodano: 2009-10-16, 20:36 ]
tak że liczę że zostało nam 12 dni do porodu,
super!!! :ico_brawa_01:

wiecie, ja się udzielam tez na innym forum (babyboom) i tam z listopadówek już 3 rozpakowane
Ostatnio zmieniony 16 paź 2009, 20:56 przez kilolek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ewka_82
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 paź 2009, 20:41

kilolek, oby nie w nocy bo maz w pracy :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko:
Mysle zew jeszcxze troche czasu jest :-D :-D :-D :-D

Maj mezulek po porodzie bedzie mial miesiac wolnego :ico_brawa_01: 2 tyg l4 na mnie i 2 tyg urlopu :ico_brawa_01:

PaulinaS, to jak dobrze pojdzie to bedziesz pierwsza listopadowka :-) :-) :-)

siunia, mi tez sie ten dlugi odstep wydal dziwny, ale jak cos bedzie nie tak to od razu na szpital pojade i niczym sie nie bede przejmowac

Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 paź 2009, 22:48

PaulinaS, a u ciebie z jakich powodow bedzie cesarka?? Pewnie pisalas ale nie pamietam :ico_sorki: :ico_sorki:

kilolek, szkoda ze twoj maz musi tak zasowac, no ale z drugeiej strony ktos na dom musi zarabiac i rodzine, oby jednak udalo mu sie posiedziec te 2 tyg albo chociaz pierwszy tydzien w domu z wami, zebys lepiej doszla do siebie
wiecie, ja się udzielam tez na innym forum (babyboom) i tam z listopadówek już 3 rozpakowane
heheh no widzisz a naszym dzieciom sie cos nie spieszy :ico_oczko:

Ewka_82, ooo to ladnie twoj mezus posiedzi z wami, no super , bo wiadomo zawsze na poczatku troche bedzie latania i zalatwiania, ato po urzedach , a to cos dokupic, a to w czyms ci pomoc.

Ja wlasnie se z siostra wloski pomalowalysmy , i smiesznie wyszlo bo ona nie wiedziala jaka mam farbe pojechala do sklepu i kupila i tej samej firmy i ten sam kolor, heheh co blizniaczki to blizniaczki :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:

MonikaSko
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

17 paź 2009, 08:38

Witajcie co brałyście na przeziębienie bo mnie od wczoraj boli gardło a po nocy jeszcze gorzej nawet przeznie nie mogłam zabardzo spać :ico_chory: nienawidze bólu gardła chyba jak każdy a do tego zaczyna pobolewać mnie głowa wszystko przez tą paskudną pogode! :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
matikasia
Trzy tysiące lat minęło...

17 paź 2009, 09:08

Siunia jakie masz cudowne łóżeczko:) ale ono chyba jest mniejsze niż normalne co? na krócej posłuży?

Paulina a czemu to tak do szpitala idzie tylko na badania? to taki zwyczaj u Was?
A jak Twoje zęby dzisiaj? ja mam troszkę ulgę jak 2 wyrwałam, ale czasem mnie pobolewa jeszcze ten u góry co czeka na zdjęcie. A po tej wyrwanej 6 u góry teraz kość w dziąśle mnie boli, ale to chyba normalne bo się goi.

Ewka
takie luźne kupki to chyba organizm się oczyszcza. Ja mam ciągle problemy z wypróżnianiem, ale od jakiegoś tygodnia też mam luźniejsze choć nadal co 2-3 dni.

Czy Wy też macie dość przekręcania się w nocy? ja mam wrażenie, że wtedy wszystko mi się nadrywa. I co noc mnie pobolewa ze 3 razy jak na @. Wizytę mam w poniedziałek. Ciekawe czy tam się już coś nie dzieje. Woda mi się zbiera. Sama czuję. Paluszki jak serdelki u rąk.

MonikaSko ja nie brałam nic na przeziębienie. Samo przeszło. Gardło po dniach. Katar po tygodniu, ale teraz jeszcze ze 2 razy dziennie smarknę.

A mój mężule będzie z nami 2 miesiące w domu. Aż człowiek ma humor lepszy, że w dzień będzie się mógł przekimać;) 5 dni dostanie na Mateuszka, 2 tygodnie na mnie i 26 dni roboczych urlopu, który sobie przełoży z lata.
A właściwie jak to jest z tym zwolnieniem? czy on musi iść do lekarza dziecka po zwolnienie na nie, czy do swojego??

Awatar użytkownika
mikusia1
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

17 paź 2009, 09:10

Witajcie
ale zescie naskrobaly od ostatnich dni połapac sie niemozna :ico_olaboga: :ico_oczko:

unas oki nic sie niedzieje
tylko mam raz dwa razy dziennie takie lekie bole w krzyzu i brzuch mnie od dołu boli
a tak poza to wszystko oki
tylko do toalety chodze co chwilka ale to normalne :-D

w czwartek mialam niemily wypadek poslizgnelam sie na lisciach :ico_placzek: :ico_placzek: upadlam na kolano i na lewa czesc brzuszka ale z Zuzia wszystko oki bo kopie caly czas takze jest dobrze
troche sie przestraszylam ale mam tylko kolano troszke poturbowane
dobrze ze nic sie niestalo :ico_brawa_01:

siunia, łozeczko masz sliczne w takie piekne rybki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
a co do kolorow włoskow to na jaki kolor wlosow sie przefarbowalyscie??

PaulinaS, no to wyglada jakbys to ty byla pierwsza rozpakowana listopadowka :ico_brawa_01:
super niedlugo to sie wszystkie rozpakujemny hehe
Nasz Maciuś przyjął pozycję główkową, waży ponad 3200 i wszystko jest OK.
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
no i jka tam zeby juz lepiej??

Ewka_82, ja tez mam wizyty teraz co miesiac :ico_olaboga:
ostatnia byla we wrzesniu 14 a teraz byla 12 pazdziernika no i mam L4 do dnia porodu a jakbym nieurodzila to mam przyjsc
dziwne jednak kazdy lekarz inaczej
moj stwierdzil ze poki sie nic niedzieje niema potrzeby zeby przychodzic co tydzien :ico_noniewiem:
z Wiki chodzilam normalnie co tydzien
no ale co ciaza to inaczej i lekarz kazdy inny

a i fajnie masz ze maz tyle bedzie przy was :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: super

moj od razu bierze dwa tygodnie urlopu jka zaczne rodzic
takze tez dobrze bo chociaz zalatwi sprawy urzedowe i pomoze w zakupach i innych rzeczach :ico_oczko: :ico_oczko:
tylko sie martwie zebym w nocy niezaczela rodzic bo moj B na nocki chodzi ale zobaczymy najwyzej sie zwolni z pracy szybciej :-D

kilolek, no to masz meza pracocholika hehe
ale z drugiej strony on wie ze musi zadbac o swoja firme bo pewnei sie boi ze cos pojdzie nietak
a jeszcze dochodzi ze jako glowa rodziny musi zarobic na swoja rodzinke
takze sa tego plusy i minusy
ale mam nadzieje ze uda sie mu sie wziasc chociaz pare dni wolnego :-D

MonikaSko, ja na bol gardla bralam herbatke z cytynka albo mleko z miodem a jak to niepomoglo to takie tabletki Isla sa dal kobiet tez w ciazy takze mnie pomoglo
kuruj sie i zdrowiej :ico_brawa_01:

ciekawe co tam u Uleczki??
chyba jeszcze nieurodzila :-D

matikasia super masz łozeczko i synus fajnie wyglada :ico_oczko:
i jak tam kuchnia juz doszliscie do ładu z tym fachowcem??

ide zartaz z mezem na zakupki a po poludniu na spacerek z Wiki nad morze :-D

[ Dodano: 2009-10-17, 09:13 ]
A mój mężule będzie z nami 2 miesiące w domu
wow tylko pozazdroscic :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

a jak to jest ze wasi mezowie dostaja na was zwolnienie?
bo moj dostanie tylko dwa dni opiekunczego na Wiki bo sie nalezy raz w roku dwa dni na dziecko
ana nas tez jest zwolnienie?

Awatar użytkownika
matikasia
Trzy tysiące lat minęło...

17 paź 2009, 09:13

Właśnie dziś sobota, a my sami, bo mąż pojechał do mieszkania pilnować tego od kuchni. Dziś ma wszystko skończyć, albo jak najwięcej. Będą aż się nie ściemni. Mąż też dokończy kilka rzeczy i co najważniejsze przywiezie mi wszystkie ubranka Millenki i będę od jutra układać:)

Ja w sumie też piłam herbatkę z soczkiem i gorące mleczko jak byłam przeziębiona.

Dziewczyny
zrobiły mi się z prawej strony brzucha u dołu takie rozstępy czerwone, że myślałam, że się wczoraj zadrapię. Aż rany mam. Mała musiała teraz dużo przybrać na wadze...

Awatar użytkownika
Kala ;)
Papla
Papla

17 paź 2009, 13:03

Witam wszystkie :ico_ciezarowka: listopadówki
Dzis bylam na oddziale gdzie bede rodzic, zalatwilam wpis do karty ciazy o porodzie rodzinnym i konsultacje u anestyzjolaga w sprawie znieczulenia. Takze jestem spokojniejsza.
A mnie dzis dopadla taka biegunka ze szok :ico_szoking: :ico_szoking: mam nadzieje ze nic mi nie zaszkodzilo :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
Ewka_82 to trzeba załatwiać u Was wpis do karty ciąży o porodzie rodzinnym??? Ja nie pamiętam jak u mnie było 5 lat temu, jak rodziłam Szymka, ale wydaje mi się że nie trzeba było, ale rodziłam w weekend, z soboty na niedzielę, więc może położne przymknęły oko na przepisy a i nie musiały się mną zajmować tak bardzo bo "obowiązki" przeszły na "tatusia"... Teraz też nie chcę rodzić sama!!! :ico_placzek:
A co do biegunki to ja też mam od paru dni tak, że idę niby siku a robię teź kupkę ale nie taką normalną... Moja mama wczoraj nan skype powiedziała mi że może zacznę niedługo rodzić... Może to taka przesłanka porodu??? :ico_spanko: :ico_brawa_01: :ico_sorki:
Ja dostałam od męża zakaz rodzenia póki on z zaleglości nie wyjdzie. Niby do końca przyszlego tygodnia ale jak go znam to wynajdzie coś nowego. Oświadczył,z e teraz nie będzie mógl iść na urlop :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:
kurcze, kilolek jakto zakaz rodzenia :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: dostałaś od męża??? Przecież to natura i kiedy Maleństwo zechce wyjść to wyjdzie... A taka jest mentalność mężczyzn... Mój też mówi żeby Mała wstrzymała się jeszcze z tydzień, aż poustawiamy meble i posprzątamy po remoncie... A wiem, że On będzie łaził do pracy i całe porządki będą na mojej głowie więc niechby mu córcia :ico_dziecko: psikusa zrobiła i niech się urodzi wcześniej, i niech sobie sam sprząta... :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2009-10-17, 13:10 ]
a jak to jest ze wasi mezowie dostaja na was zwolnienie?
bo moj dostanie tylko dwa dni opiekunczego na Wiki bo sie nalezy raz w roku dwa dni na dziecko
ana nas tez jest zwolnienie?
no pewnie że tak :-D :ico_brawa_01: . Wydaję mi się żę od lekarza pierwszego kontaktu bierze się "opiekę" na kobietę po porodzie ale dopiero po powrocie jej do domu :ico_nienie: bo na czas pobytu w szpitalu lekarz nie wypisze mężowi L4 bo wtedy opiekę sprawuje personel szpitala

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”