Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 paź 2009, 12:24

Łoj, to smacznego :ico_oczko: :ico_sorki:
Dzięki wielkie :ico_oczko:
No właśnie ja też czuję głównie na dole :ico_noniewiem: Jak się położę na lewym boku i podłożę rękę to czuję tupot małych nóżek, normalnie dzidzia depcze po ręce :ico_oczko: Niesamowite to jest :ico_sorki:
Ale i trochę się martwię że ciągle wynikało by z tego leży poprzecznie. Chociaż Piotruś znowu cały czas głową w dół wisiał, specjalnie koziołków nie fikał w ostatnich miesiącach.
Głupia, sama się nakręcam, myślę o głupotach :ico_puknij:
U mnie są dni że mała kopie po pęcherzu,a bywa i tak że czuje kopy w lewym boku, czyli tak jakby sie powoli szykowała do zmiany pozycji.Ale co z tego wyjdzie to się okaże.Zupełnie się tym nie martwię.

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

19 paź 2009, 13:11

Witam w poniedziałek :)

leona nóżki mojego malucha mam po lewej stronie a główka po prawej bardzie skierowana ku dołowi. Tak też myślałam bo z lewej mocniej kopał :) i wypychał.
Dzięki za przepis, może i banalny ale ze mnie taka kucharka :ico_olaboga: chyba zrobię niedługo takie placuszki :ico_brawa_01:

o rany 10 tyg do świąt!!! ale jazda :ico_brawa_01: super!! mi akurat zaraz 30 tydzień strzeli :-)

tym ułożeniem maluchów to jeszcze chyba nie należy się martwić. U mnie co prawda troszkę już w dół główką ale ja rodzę w grudniu (chyba :ico_oczko: ) to po pierwsze a po drugie lekarz mi powiedział, że dziecko może się jeszcze przekręcić więc mam się nie cieszyć za wczasu że się już kieruje w dół.

Muszę dziś pogrzebać w papierach poszukać gwarnacji bo nam się zepsuła kuchenka :ico_zly:
geheimnis, mam pytanko bo Ty też w medicoverze... skąd mam wziąć wydruk ostatnich badań, może na recepcji drukują??? bo te ostatnie trzeba będzie w teczkę do szpitala wziąć. Mam je w systemie ale jak sobie sama wydrukuje będą bez żadnej pieczątki...Wiesz może?

miłego dzionka :)

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 paź 2009, 13:31

geheimnis, mam pytanko bo Ty też w medicoverze... skąd mam wziąć wydruk ostatnich badań, może na recepcji drukują??? bo te ostatnie trzeba będzie w teczkę do szpitala wziąć. Mam je w systemie ale jak sobie sama wydrukuje będą bez żadnej pieczątki...Wiesz może?
Dokładnie tak,zgłaszasz się do rejestracji,mówisz kiedy badania były wykonywane i przez jakiego lekarza zlecone i oni Ci wydrukują bez problemu.Ja już też tak robiłam,wiec to pewne.
leona nóżki mojego malucha mam po lewej stronie a główka po prawej bardzie skierowana ku dołowi. Tak też myślałam bo z lewej mocniej kopał :) i wypychał.
No ja też mam tak dość często,ale mój bobas ma jeszcze miejsce wiec czasem wraca główką do góry.Ale spoko,ma jeszcze mnóstwo czasu na poprawne ułożenie.

lilo

19 paź 2009, 13:51

Zupełnie się tym nie martwię.
No i bardzo dobrze. Mi zasiała niepewność koleżanka która stwierdziła że to dziwne bo jej syn w brzuchu ciągle zmieniał pozycję a moje wynika z tego głównie macha rączkami i nóżkami :ico_noniewiem: Nie ma to jak budująca rozmowa ze znajomą :ico_oczko:
chyba zrobię niedługo takie placuszki
Ja też czasem takie robię i lubię - posypane cukrem pudrem - hm.... mniam :-D

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

19 paź 2009, 14:03

witam,u mnie dzis znowu nerwy przez ta kuzynke i palenie w piecu :ico_zly:

Nie wiem co robic,bo do swojego lekarza nie pojde,bo mu nie ufam,zakrecony jest i tyle a dzis odpadl mi kawalek czopu :ico_szoking: Cale szczescie kolor ok,nie byl podbarwiony krwia,nie mniej jednak swiadczy to o tym,ze moja szyjka znowu gietka i gotowa do rozwarcia :ico_zly: Jak mi bol nie przejdzie,to skocze wieczorem na pogotowie,zeby mnie zbadal inny lekarz i powiedzial co z ta luteina,brac czy nie :ico_olaboga:

stawiam za 30 tydzien :-D

Obrazek

lilo

19 paź 2009, 14:14

przez ta kuzynke i palenie w piecu
A o co chodzi bo chyba coś przegapiłam???
dzis odpadl mi kawalek czopu Cale szczescie kolor ok,nie byl podbarwiony krwia,
:ico_szoking: Może to jakieś upławy po prostu?????? No ale skontroluj bo jeśli chodzi o poród to jesteś DOPIERO w 30. tyg. :ico_sorki: Lepiej niech mała posiedzi w brzuszku i ciałka nabierze :ico_sorki:

A za 30. tydz. :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 paź 2009, 14:28

iw_rybka, :ico_szoking: moze jednak trzeba bylo brac te leki zalecone przez lekarza :ico_noniewiem:
oby mala posiedziala jeszcze w brzuszku :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

co do polozenia malucha
to wydaje mi sie ze moj jeszcze czesto zmienia pozycje, chociaz moze mi sie wydaje

ale tez tak jak u lilo czasami jak sie poloze na boku to czuje jak maluch drepta :ico_haha_01:
innym razem najwiecej kopie u gory
a najczesciej wypina chyba swoja pupcie z lewej strony pepka :ico_oczko:

tesciowa poszla
ja chyba zjem obiad i moze sie zdrzemne przed szkola

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

19 paź 2009, 15:31

Dokładnie tak,zgłaszasz się do rejestracji,mówisz kiedy badania były wykonywane i przez jakiego lekarza zlecone i oni Ci wydrukują bez problemu.Ja już też tak robiłam,wiec to pewne.
ok dzięki wielkie :-) to juz jeden problem z głowy :-)
No i bardzo dobrze. Mi zasiała niepewność koleżanka która stwierdziła że to dziwne bo jej syn w brzuchu ciągle zmieniał pozycję a moje wynika z tego głównie macha rączkami i nóżkami Nie ma to jak budująca rozmowa ze znajomą
ehhh te koleżanki, nie ma sobie co zaszczepiać nerwówki, dobrze będzie, jest jeszcze czas.
Ja też czasem takie robię i lubię - posypane cukrem pudrem - hm.... mniam
ojj ale kusicie, jutro robię te placki :) tylko muszę męża wysłać po banany i jabłka :-D
iw_rybka, trzymam kciuki, i może pojedź do innego lekarza dla własnego spokoju.
to wydaje mi sie ze moj jeszcze czesto zmienia pozycje, chociaz moze mi sie wydaje
mój lekarz od usg też twierdzi że jeszcze teraz dzieciaki mogą niezłe koziołki wywijać i całkowicie pozycję zmieniać.
le tez tak jak u lilo czasami jak sie poloze na boku to czuje jak maluch drepta
też mam tak :ico_haha_01:
ja chyba zjem obiad i moze sie zdrzemne przed szkola
ciekawych zajęć!

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 paź 2009, 15:43

tylko muszę męża wysłać po banany i jabłka
ale to nie musza byc z jablkami i bananami, moga byc albo z jednym albo drugim :ico_oczko:

polozylam sie ale maluch nie dal mi zasnac :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 paź 2009, 16:01

polozylam sie ale maluch nie dal mi zasnac
chcial sie z mama pobawic :ico_oczko:

[ Dodano: 2009-10-19, 16:02 ]
moje dzidzi szalalo, jak lezalam w fotelu dentystycznym :ico_oczko:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”