Awatar użytkownika
matikasia
Trzy tysiące lat minęło...

19 paź 2009, 11:10

MonikaSko jeśli będziesz rodzić naturalnie to chyba największe szczęście w całym tym bólu. Nawet nie wiesz ile ja bym dała by tak urodzić.

Kasia90
Zrobiłem Magistra z forum!

19 paź 2009, 11:33

..
Ostatnio zmieniony 20 lut 2013, 13:39 przez Kasia90, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
zaczarowana
Trzy tysiące lat minęło...

19 paź 2009, 14:05

Ja również witam po małej nieobecności, miałam małe problemy i za bardzo nie miałam ochoty nic pisać.

U mnie skórcze są rzadsze niż w ósmym miesiącu, ale to przez leki, jednakże zaczęło mnie czyścić ostatnio i krocze mnie boli jak diabli, po za tym brzuszek zaczyna się obniżać. Całe szczęście że mam piłkę, to siedzę sobie na niej i ból jest mniejszy,no i przy pkazji sobie ćwiczę... 21 odstawiam leki więc czekam na rozwinięcie akcji

Ja mam rozstępy tylko na piersiach i pare malutkich na lewym biodrze. Po za tym nigdzie indziej. Brzuch póki co nie naruszony, choć wszystko moze sie wydarzyc jeszcze

Życzę Wam zdrowia dziewczyny

MonikaSko
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

19 paź 2009, 17:09

:-) to znowu ja :-) chiałam sie dowiedziec jak u Was wygląda sprawa z laktatorem bo jak sie urodził Kacperek to mąż kupił mi ręczny ale w 100% to on mi sie nie sprawdził ile ja sie musiałam napompować tego mleka i postanowiłam zakupić sobie teraz elektryczny birę pod uwagę z baby ono lub tuffi poniewaz są w przystępnych cenach 100 zł to do przeżycia .Napiszcie jak któraś z Was używała elektrycznego i jak się sprawdzał ten laktator bo może i ten elektryczny nie jest taki ok

Kasia90

19 paź 2009, 17:44

..
Ostatnio zmieniony 20 lut 2013, 13:39 przez Kasia90, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 paź 2009, 19:04

U mnie akcja ustapila, wiec jeszcze nie rozdwoilam sie , ale normalnie skurcze mocne byly, co chwile biegalam do ubikacji do tego dziecko cisnace w dol, jak wszystko ustalo, bylam wymeczona i musialam sie przespac odpoczac, do tego bylam tak napuchnita ze palce u rak ciezko bylo zgiac.
Ide zobaczyc co tam u was

[ Dodano: 2009-10-19, 19:15 ]
Kikolek , ty to sie nameczysz z tymi skurczami, bony jakie to wkurzajace niby sie rozkreca, a tu przestaje i tak w kolko, czlowiek juz glupieje, ty blizej terminu niz ja wiec ty tam pierwsza wyladuj na porodowce :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

MonikaSko, ja mialam mendela, i tak sobie zachwalam, za to u nas jest mozliwosc wypozyczania ameda czy jak tam taki wielki elektryczny laktator z przychodni dla dzieci, a on to super,tylko wielki jak nic bo w szpitalach uzywany. Kilka razy tez uzylam recznego aventa i nawet sobie zachwalam bo dobre ssanie mial

matikasia, a ci cesarke robia normalnie w terminie porodu?? Bo tak aptrze na twoj suwaczek i nie wiem czy on z terminem porodu jest czy z data cesarki??

co do wagfi ja 19 kg do przodu
A jeszcze co do restepow, to moja siostra w ciazy nie miala kompletnie nic, gorzej jak juz urodzila i skora zaczela sie obkurczac to zaczelo wszystko wychodzic i sie pokazywac

[ Dodano: 2009-10-19, 19:18 ]
A to moja fotka z wczoraj, dzis brzuch jeszzce nizej po tej akcji skurczowej

Obrazek

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

19 paź 2009, 20:17

Siunia super masz brzuszek taki wystający, w szpic :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

MonikaSko, ja niestety tez miałam ręczny, a właściwie dwa
najpierw miałam TT ręczny i był suuper, naprawdę. Ale niestety ugotowąlam go w mikrofali :ico_wstydzioch: bo zapomniałam do sterylizatora wody nalać. Jemu właściwie nic by się nie stalo gdy by nie wtopiły sie w niego smoczki.
a potem tak jak Siunia miałam medeli i uwazam, ze jets do d... Namęczyłam się z nim strasznie
Teraz tez jesli będę duzo uzywała laktatora to chcialabym kupić elektryczny. Na razie mam tą koszmarna medelę, więc nie ma pośpiechu. Słyszałam,z ę bardzo dobre sa aventu i TT elektryczne ale oba bardzo drogie. Też rozważałam tuf ze względu na cenę. Słyszałam tylko, ze ponoć okropnie hałasuje.

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 paź 2009, 22:03

kikolek miałaś Tommee Tippee ręczny? Fajny był?

Awatar użytkownika
PaulinaS
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

19 paź 2009, 22:18

Paulina a czemu to tak do szpitala idzie tylko na badania? to taki zwyczaj u Was?
A jak Twoje zęby dzisiaj? ja mam troszkę ulgę jak 2 wyrwałam, ale czasem mnie pobolewa jeszcze ten u góry co czeka na zdjęcie. A po tej wyrwanej 6 u góry teraz kość w dziąśle mnie boli, ale to chyba normalne bo się goi.
- tak mi kazał przyjśc na 2-3 dni do szpitala żeby badania porobić, bo bym musiała wszystkie prywatnie robic, no i ustalic termin cc ... mam nadzieję że nie będę musiała wracac do domu i potem znów do szpitala na cc, jak bedzie można to niech robi od razu :ico_sorki:

[ Dodano: 2009-10-19, 22:18 ]
PaulinaS, a u ciebie z jakich powodow bedzie cesarka?? Pewnie pisalas ale nie pamietam :ico_sorki: :ico_sorki:
- pierwszą miałam cesarkę ...

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

19 paź 2009, 22:19

Karmelka, bardzo!!!! naprawdę polecam!
Tylko niestety dość drogi. Mąz mi zakupił w prezencie za urodzenie synka :ico_haha_02: jedyny dla mnie minus był, ze w tym lejku takim co pierś obejmuje piers mi sie pociła i musiałam co chwilę odejmowac żeby wytrzeć, bo się bałam, ze pot mi się do butelki naleje, ale poza tym byl naprawde super.
Ostatnio zmieniony 19 paź 2009, 22:21 przez kilolek, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”