witam koleżanki
przepraszam że wczoraj po szpitalu nic nie skrobnęłam ale wymęczyli mnie tam na maksa. Pół godziny ponad czekaliśmy na wejście do izby przyjęć bo w moim szpitalu to jest to taki mały pokoik z fotelem do badania i z leżanką z KTG.
po oczekiwaniu weszliśmy do izby przyjęć, podpięli mi KTG i zamiast pół godziny prawie półtorej godziny leżałam, bo KTG wykazywało skurcze, ale ja ich nie odczuwałam, a te skurcze były podobno solidne i lekarz się spytał, czy rodzimy???
A ja, że chyba jeszcze, a on że już są skurcze, a ja zzieleniałam ze strachu bo nie poszłam ze skurczami tylko ze stwardniałym, bolącym u góry brzusiem...
Na badaniu lekarz powiedział że szyjka macicy ma około 2 cm, więc dość daleko do macicy i jeśli chcę, to mam wybór albo zostać w szpitalu już albo w domku czekać na rozwój sytuacji... Kazał mi wziąść na noc nospę żebym się przespała i miała siłe rodzić, bo to może już w każdej chwili zacząć...
Mam mieszane uczucia, i chciałabym i boję się. Mój R tak samo, przejął się bardzo i obdzwonił wszystkich że w szpitalu jesteśmy itd, a później jeszcze raz, że z powrotem w domciu... Ale spoko, bo już w każdej chwili może być kolejny alarm
obudzilam sie dzis ze strachem ze tak naprawde tylu rzeczy nie wiem i ogarnela mnie panika!
Ale przypuszczam ze to normalne!
Niestety noce mam ciezkie, dlugo zasnac nie moge mimo iz spiaca caly czas jestem, w nocy mam bolesci, napiety brzuch wiec ciezko pozycje dobrac, bol pachwin jest najgorszy i dlatego w dzien odsypiam.
jeszcze 2 tygodnie wolnego czasu na takie rzeczy hihih nie moge sie doczekac i jestem tak strasznie ciekawa jak bedzie wygladal moj Oli, juz bym chciala go miec na raczkach mowic do niego tulic rany oszaleje na jego punkcie to pewne!!!
Ja mam tak samo z tą paniką... Mimo że to będzie mój drugi brzdąc będzie...
też mam nieprzespane noce że co chwilę się budzę, ale nie mam za bardzo jak pospać w dzień, bo mimo że Szymuś w przedszkolu, to jednak wolę posprzątać po remoncie i tak jakoś zebrać się nie mogę
Też zastanawiam się jaka będzie Weronika i też chciałabym ją już tulić i sądzę że ja nawet 2 tygodni nie wytrzymam, że wcześniej się urodzi
Aha a mam do Was pytanie: czy KTG pokazuje skurcze przepowiadające??? Bo te moje wczorajsze to ja trochę czułam ale nie tak intensywnie co KTG pokazywało...
Pozdrawiam