Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

22 paź 2009, 14:07

hihi ale śliczny ten Twój synek Rybka :ico_brawa_01: no cudo i śpi słodziuchno :-)
brzuszek śliczny a lasanie chętnie bym zjadła :)
inia1985 brawa brawa, :ico_brawa_01: za 32 tydzień!

katar mi przeszedł jako ostatni, może tak będzie i u Ciebie Shiva :-)
biorę właśnie wit C i rutinoscorbin, tak jak pisała Rybka.

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

22 paź 2009, 14:44

Anusia- bardzo ładne fotki, zgrabnie wyglądasz z tym brzusiem:)

Rybka- ty też masz super brzusio i ślicznego synka.

Co do pracy jak piszecie, ja nie mam raczej możliwości pójścia na wychowawczy, ale mam fajną nianię która się opiekowala Tosią, jak ona pójdzie to przedszkola to się zajmie młodym.

Wczoraj byłam u ginka, zynuś waży 1800g w 30tc, a ile ważą wasze, mój jest dwa tyg do przodu to teraz mi wychodzi poród na świeta :ico_placzek: Mam też anemię i drobną infekcję w moczu plus stawianie brzuszka, ale ogólnie wszystko ok.

Monika 25
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

22 paź 2009, 14:49

A ja bzlam we wtorek u lekarza i dzidzia wazy 2016 g wiec jest dosyc duza , buzi nie pokazala i lekarz powiedzial ze juz nie pokaze pozniej napisze wiecej bo moja klawiatura szwankuje

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

22 paź 2009, 15:00

iw_rybka, śliczny brzuszek :ico_brawa_01: No i synek - słodziak :-D
Co do rutinoscorbinu to nie wiem czy mogę brać :ico_olaboga: Dowiem się we wtorek na wizycie u diabetologa :ico_sorki:
anusiek, pewnie masz rację z tym katarem :-)

Pruedence, Monika 25, duże te Wasze dzieciaczki. Przynajmniej w porównaniu z moją kruszynką. Ostatnio na usg (w 29 tyg) mała ważyła tylko 1250 g. ale to przez ta dietę i cukrzycę :ico_zly: Cały czas mi waga po troszku spada w dół :ico_olaboga: Martwi mnie to, ale lekarz mnie pocieszył, że mała i tak weźmie wszystko co dla niej niezbędne :ico_sorki:

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

22 paź 2009, 15:22

Pruedence, moja Niunia w 30 tc wazyła 1760 g, także podobnie do Twojego Synka. A jak dużą masz tą anemię, bo mnie moja trochę martwi (10.8-hemoglobiny)?

iw_rybka, poszalałaś z fociami :-P brzuszek śliczny, Synuś to niesamowity słodziak, wygląda tak pociesznie :ico_brawa_01:

Shivka, Justynka szybko przybierze, jak tylko się urodzi. A jest też jeden plus posiadania kruszynki w brzuchu: łatwiejszy poród i tego Ci życzę - jak najmniej cierpienia! :ico_sorki:

Ja też dodam jakieś nowe focie, ale to po weekendzie. Podobno ma się wtedy trochę polepszyć pogoda, to pójdę jesienną sesję z brzucholem sobie strzelić :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

22 paź 2009, 17:08

anusiek, a dziekuje :ico_sorki: On wlasnie najslodsz jest jak spi :ico_oczko:

Pruedence, dziekuje.A wagi swojej corci nie znam,ale pewnie tez ok 2kg :ico_wstydzioch: Terminem sie nie stresuj,jesli on patrzy na wielkosc dzidzi,to wszystko sie moze zdarzyc.
Zycze zdrowka :ico_sorki:

Monika 25, czekamy :ico_sorki:
że mała i tak weźmie wszystko co dla niej niezbędne :ico_sorki:
- ima racje :ico_sorki: :ico_sorki:

inia1985, dzieki :ico_sorki:

My juz po obiadku,mezus sie zaangazowal i razem robilismy ta lasanie,tzn on obral cebule i czosnek,posiekal to i ukladal platy makaronu.Wyszlo super,mezus chwali,ze mu dogodzilam :-D :-D :-D I jeszcze Jedrulek zjadl z apetytem,wiec wiem,ze wyszlo dobre :-D

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

22 paź 2009, 19:14

iw_rybka, co do wychowawczego biora dochody tylko męża, tak mi mowila dzisiaj mama :-D

mama mi uszyla 2 posciel do łóżeczka wiec nie musze kupować :ico_brawa_01: wózek kupia mi w przyszlym tygodniu, pójde z nimi tylko wybrać

a w sobote calego indyka kupujemy z fermy, ciekawe jak to wyglada :ico_wstydzioch: ale w sumie tanio wychodzi a lepiej takie mieso niz wieprzowe, chyba bedziemy musieli pożyczke wziaść aby resztew rzeczy dziecku kupic i dla syna trzeba i buty i spodnie na zime, no i jeszcze ten indyk, moze wezmiemy 2 jak ok bedą, ale fajnie bo mala pozyczke maz wezmie w pracy bez procentu a po porodzie splacimy jak za urodzenie dziecka dostaniemy, szkoda ze tej kasy wczesniej nie daja, chociaz cześć :ico_zly:

[ Dodano: 2009-10-22, 19:16 ]
w przyszlym tygodniu
kurcze miesiącu :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

22 paź 2009, 21:05

w_rybka, co do wychowawczego biora dochody tylko męża, tak mi mowila dzisiaj mama :-D
- ooo,to dobrze wiedziec :ico_sorki:
a po porodzie splacimy jak za urodzenie dziecka dostaniemy, szkoda ze tej kasy wczesniej nie daja, chociaz cześć :ico_zly:
- u nas byl pan i zrobil wycene naszego nowego pieca i nowego centarlnego - wyszlo tego ok 8 tysiecy :-D

My za urodzenie malej z ubezpieczenia dostaniemy 3 tys + becikowe+ trzynastka i myslelismy,ze nam te 4 tysiace starcza,a tu dooopa,bedzie trzeba pozyczyc :ico_zly:

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 paź 2009, 08:11

Inia- ja mam Hb 10 i Hct- 31- ale ja zawsze byłam taka anemiczna w poprzedniej ciązy też tak było, a młoda się urodziła ok.

Shiva- ty się nic nie martw, na pewno do porodu córcia osiagnie 2500g a to jest w sam raz, ja się skolei boje , że mój będzie bardzo duży bo Tosia ważyła przy porodzie 3800g, a drugie ponoć większe się robi.

Miłego dnia!

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

23 paź 2009, 09:18

witam weekendowo :)

moje cudo waży 1530g w 29 tygodniu. Pytałam lekarza czy to nie za mało ale stwierdził, że jest w porządku.
Shiva, nie wiele więcej od Twojej córeczki.

Dziewczyny od kilku dni nie mogę spać, tzn śpie dobrze ale wcześniej spałam do 10 nawet zdarzało się do południa a teraz budzę się prze 7 i pomimo że czuję się zmęczona to spać nie mogę :ico_noniewiem:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”