barbapuppa
Trzy tysiące lat minęło...

23 paź 2009, 11:05

witajcie
ależ popisałyście, nie mogłam skończyć czytać :ico_brawa_01:
ja byłam u gina 2 dni temu, Ulcia waży 2280g (34tc) i licząc jeszcze jakieś 4 tygodnie powinna przybrać o jakieś 700g, więc poród 3kg dzidzi to pestka, zresztą moja poprzednia dwójka miała też takie wagi
Ulcia tuż przed wejściem do gina zrobiła fikołka i się ładnie odwróciła główką w dół (choć to było pierwszy raz od początku ciąży i nic pewnego, że tak zostanie, to jednak jest nadzieja, że skoro raz się przekręciła to znaczy, że może do porodu przybierze taką pozycję)
ja oczywiście mam słabe wyniki morfologii (zresztą jak i w poprzednich ciążach), na dodatek jeszcze cukier mi spadł :ico_szoking: , więc rano mam przykazane nie zrywanie się z łóżka od razu i wypicie czegoś słodkiego przed wstaniem
żeby było ciekawie to szyjka mi się trochę skróciła, ale tego się spodziewałam, bo przez ostatnie kilka dni bardzo mi napierała dupką na szyjkę, teraz jak się przekręciła jest trochę lepiej i o niebo wygodniej siedzieć i jeździć autem
żeby było jeszcze śmieszniej, to mój lekarz w połowie listopada wybiera się na urlop, a ja coś przeczuwam, że wtedy będę rodziła
jak będzie główka w dół, to spokojnie sobie poradzę w wodzie bez niego, ale jakby miał być pośladkowy to już gorsza sprawa, no zobaczymy
pruedence gratuluję synka
shiva mój lekarz mówi, że dziecko w 34tygodniu nie jest teraz wcześniakiem, a już w 36tc uważa się ciążę za donoszoną
dziewczyny foteczki prześliczne, zarówno brzuszki jak i maluszki i bardzo fajne zakupki zrobiłyście :ico_brawa_01:
miłego dnia

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 paź 2009, 12:09

Witajcie :ico_ciezarowka:

Noc znowu ciężka, przez ból i twardnienia brzucha. Rano standardowo przed 8 śniadanie, potem jeszcze trochę snu. O 9 pomiar cukru i znowu duży skok :ico_zly: Postanowiłam nie czekać do wtorku, tylko zadzwoniłam do lekarki. Zgodziła się aby mąż przyszedł z wynikami pomiarów. Jestem ciekawa o ile zwiększy mi insulinę :ico_noniewiem: Pozostało mi cierpliwie czekać :ico_sorki:

Dzięki kobietki za słowa otuchy. Martwię się trochę tą wagą małej, bo sama tracę na wadze. Niewielkie spadki, ale już uzbierał się prawie kilogram :ico_olaboga: Ale w sumie Justynka może się urodzić mała - byle była zdrowa :ico_sorki:

barbapuppa, Oby Ulci spodobała się nowa pozycja i już w takiej została :ico_brawa_01:

anusiek, doskonale Cię rozumiem, bo też coraz trudniej mi spać... ale może to przejściowe :ico_sorki:

inia1985 , czekamy na jesienne fotki :-D

iw_rybka, gratuluję udanej lasanii :ico_brawa_01: Nie ma to jak wspólne gotowanie :ico_sorki:
Mam nadzieję, że z pieniążkami nie będzie tak źle :ico_sorki:

anetka607 , wielkie brawa dla rodziców za pomoc w zakupie wózka no i dla mamy za pościel :-D Zawsze to mniej wydatków pozostaje :ico_brawa_01:

Pruedence , w takim razie życzę Ci by synek był wagowo w sam raz :-D

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

23 paź 2009, 13:04

Pruedence - nie oslabiaj mnie,moj syn wazyl 4590 przy porodzie :ico_oczko:

Ja tez sie balam,bo slyszalam,ze kazde nastepne dziecko wieksze ale potem popytalam tu na forum i w zyciu mamusiek,ktore maja drugie dziecko i wiekszosci druga dzidzia wazyla mniej albo tyle samo co pierwsza,nie ma reguly :ico_oczko:

anusiek, obawiam sie,ze to taki urok trzeciego trymestru.Ja pod koniec budzilam sie o 3 w nocy wyspana i glodna :ico_wstydzioch: Jadlam sniadanko,ogladalam tv do 7 rano a potem spalam do 12-13 :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:
Ulcia tuż przed wejściem do gina zrobiła fikołka i się ładnie odwróciła główką w dół (choć to było pierwszy raz od początku ciąży i nic pewnego, że tak zostanie, to jednak jest nadzieja, że skoro raz się przekręciła to znaczy, że może do porodu przybierze taką pozycję)
- wspaniale wiesci nam niesiesz,bardzo sie ciesze :ico_brawa_01:

:ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
mój lekarz w połowie listopada wybiera się na urlop,
- bedzie dobrze,moja siostra teraz rodzila corcie 3,to mowi,ze to bylo tylko plum i juz :ico_oczko:
Ale w sumie Justynka może się urodzić mała - byle była zdrowa :ico_sorki:
- no pewnie,ze tak :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Mam nadzieję, że z pieniążkami nie będzie tak źle :ico_sorki:
- cos sie wymysli,mamy fajnych rodzicow,to mysle,ze troszke pomoga :ico_sorki:

My dzis znowu w jakis dziwny sen zapadlismy,cala rodzinka spala do 11 :ico_szoking:

Monika 25
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

23 paź 2009, 13:23

Shiva bo w koncu zapomnialam zapytac jak wrazenia co do lozeczka ladne , fajne wydaje sie w miare porzadne ? Co do dzidzito moja miesiac temu wazyla 1007g , i przybrala przez miesiac ponad kilogram , lekarz mowil ze bedzie malutka a teraz to sam powiedzial ze raczej bedzie wiekszym dzieckiem .
iw_rybka z tym ze kazde kolejne dziecko musi byc wieksze to nie prawda , bo ja jak sie urodzilam wazylam 4000g a moj braciszek o 7 lat mlodszy 3990g wiec troszeczke mniejszy :ico_brawa_01:

Jutro mamy z mezem pierwsze spotkanie z polozna , a jak mysle o mojej coreczce to nie moge sie juz doczekac kiedy bedzie z nami :ico_haha_01: i pewnie da nam popalic :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

23 paź 2009, 13:30

Ulcia tuż przed wejściem do gina zrobiła fikołka i się ładnie odwróciła główką w dół
Ulcia tak trzymaj :-D
Shiva, ojj Ty to się masz biedulko :ico_olaboga: jak to dobrze, że zostało juz niewiele czasu.
obawiam sie,ze to taki urok trzeciego trymestru.Ja pod koniec budzilam sie o 3 w nocy wyspana i glodna Jadlam sniadanko,ogladalam tv do 7 rano a potem spalam do 12-13
o kurcze :ico_olaboga:
Jutro mamy z mezem pierwsze spotkanie z polozna
udanego spotkania :-)

a ja posprzątałam, wciągnęłam 2 kanapki i odpoczywam :-)

szukałam spodni ciążowych i zastanawiam się nad tymi http://allegro.pl/item788751351_spodnie ... oz_40.html nie zostało wiele czasu i sama nie wiem...
a i jeszcze czapkę znalazłam i też mi się podoba :ico_olaboga: http://allegro.pl/item787366030_hit_cza ... zkiem.html

Awatar użytkownika
inia1985

23 paź 2009, 13:46

Dziewczyny współczuję Wam tych problemów ze snem. Ja na szczęście ich nie mam. Fakt, że czasem mnie Maleńka budzi mocniejszymi kopniaczkami, a i do toalety ze 2 razy trzeba wstać, ale zaraz po tym zasypiam jak zabita :ico_haha_02: Tyle że zwykle wstaję o 7, ale i tak czuję się wypoczęta (zresztą ja zawsze ranny ptaszek byłam :-D ). Dziś byłam w szoku, bo oboje obudziliśmy się o 10:30, istne szaleństwo :): Nawet obiadu przed wyjściem męża nie zdążyłam zrobić...teraz pewnie dla mnie samej nie będzie chciało mi się gotować :-P

iw_rybka, też Ci życzę uniknięcia problemów finansowych, fajnie mieć rodziców, którzy w razie W pomogą :ico_haha_01: A co do wagi dziecka, to twój synuś był baaardzo duży, jak Ty dałaś radę? :ico_szoking:
Justynka może się urodzić mała - byle była zdrowa :ico_sorki:
to najważniejsze.

barbapuppa, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Ulci za wypróbowanie nowej pozycji. Teraz trzymamy kciuki, żeby się jej spodobała :-)
mój lekarz w połowie listopada wybiera się na urlop, a ja coś przeczuwam, że wtedy będę rodziła
Czyli prawdopodobnie będziesz listopadówką :ico_oczko:
chyba bedziemy musieli pożyczke wziaść
kurcze zawsze te pieniądze, świat byłby bez nich lepszy. Dobrze mieć wsparcie w rodzicach :-)
razem robilismy ta lasanie
mniam :-P

Z autem się okazało, że spalił się jakiś przełącznik i trzeba było wymieniać cały panel przy kierownicy (ten do zmiany świateł/wycieraczek) mechanik podliczył nas na 350 zł :ico_zly: A w przyszłym miesiącu jeszcze opony i płyny musimy wymienić, więc kolejna kaska pójdzie się je... :ico_olaboga:

Ale jest też miła wiadomość, przyjeżdża do mnie na cały weekend mamuśka :-D :-D :-D Szkoda, że mąż wyjątkowo pracuje w ten weekend (i to i w sobotę i niedzielę, bo mają przeprowadzkę firmy do jakiejś wioski). Będzie dodatkowa kaska, ale biedak będzie w pracy 12 dni z rzędu :ico_szoking:

anusiek, czapka bombowa i niedroga, może też sobie kupię tą szarą :ico_haha_01: spodnie tez fajne, ale czy na pewno są Ci takie niezbędne, już dużo czasu nie zostało. No chyba, że udzielasz się towarzysko :ico_oczko: Ja nie wychodzę praktycznie nigdzie, a jak już to śmigam w jednych jeansach.

Monika 25
, miłego spotkania z położną :ico_haha_01:
Ostatnio zmieniony 23 paź 2009, 13:48 przez inia1985, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 paź 2009, 13:47

anusiek co do spania to ja już od miesiąca raczej ciężko, budzę się 2-3 razy w nocy na sikanie a potem trudno zasnąć, a o 8 budzi mnie głód. Czasami jak Tosia postanowi pospać w dzień to się z nią położę na godzinkę, ale większość dni ona szaleje więc na odpoczynek zostaje mało czasu.

Rybka -to spory ten twój synek był :) Ja mam nadzieje, ze mój nie przekroczy 4kg i poród jak ten pierwszy będzie szybki i bezproblemowy.

barbapuppa- no to trzymam kciuki, żeby albo dzidzia poczekała az gin wróci, albo poród był szybki i bezproblemowy.

A ja własnie skończyłam sprzątać mieszkanko i zaraz musze się zabrać za gotowanie jakiegoś drugiego dania bo zupke mam z wczoraj:)

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

23 paź 2009, 14:33

inia1985, my też mamy problem z samochodem bo w męża wjechała jakaś panna i rozwaliła nam tył. Samocho ubezpieczony ale pzu sie z nami kłóci bo chcą nam dać nieoryginalne części i wyliczyli naprawę na 1200 zł a w salonie (zwykłym nieautoryzowanym) powiedzieli że conajmniej 25 tyś będzie naprawa kosztować no chyba że wezmą części stare i gorszej jakości :ico_zly:
Ale jest też miła wiadomość, przyjeżdża do mnie na cały weekend mamuśka
ale Ci fajnie :-D
moja ma urodziny w poniedziałek więc w niedzielę kupimy tort i świeczki (kupiłam też korale) i pojedziemy 100km żeby jej niespodziankę zrobić. Może zostanę u rodziców do środy :-) choć mi szkoda męża zostawiać :ico_noniewiem:
spodnie tez fajne, ale czy na pewno są Ci takie niezbędne
no właśnie może i nie są :) a czapki akurat fajnej nie mam :-)
anusiek co do spania to ja już od miesiąca raczej ciężko, budzę się 2-3 razy w nocy na sikanie a potem trudno zasnąć, a o 8 budzi mnie głód.
a no właśnie mnie też budzi głód i maluch tyle że przed 7. Jak już wstanę to się rozbudzę i koniec ze spaniem.

Awatar użytkownika
inia1985

23 paź 2009, 15:35

chcą nam dać nieoryginalne części i wyliczyli naprawę na 1200 zł a w salonie (zwykłym nieautoryzowanym) powiedzieli że conajmniej 25 tyś będzie naprawa kosztować
taka wieeelka rozbieżność? :ico_szoking: kurcze, płaci się za te ubezpieczenia, a jak już coś się niefortunnie trafi, to tylko ręcę załamać. Też miałam okazję się przekonać ile warte było moje ubezpieczenie od NW, jak złamałam nos na rolkach. Dostałam wtedy 1700 zł, a później niestety musiałam zrobić operację plastyczną, bo wyglądałam koszmarnie i miałam skrzywioną przegrodę, przez co ciężko się oddychało i zapłaciłam za nią 7900 zł. Złożyłam po tym wszystkim odwołanie, wraz z dokumentacją z operacji, ale oczywiście odprawili mnie z kwitkiem...
Ostatnio zmieniony 23 paź 2009, 19:03 przez inia1985, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 paź 2009, 16:26

inia- wow nosek po operacji pierwsza klasa:) mnie też takz robili z ubezpieczeniem kolana, miałam wypadek w szkole dostałam odszkodowania 700zł a operacja mnie kosztowała 2500zł ale u ciebie to większa różnica była.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”