czemu az tak długo???
no bo najpierw to sie nakroilam tych wszystkich skladnikow, a ze mam mala kuchnie i malo miejsca zeby tyle skladnikow polozyc na blacie to sie troche namyslalam gdzie je postawic
potem oczywiscie smazenie niektorych skladnikow,zmywanie naczyn
czekanie az ostygna
no i na koniec wyrob ciasta i czekanie az raz wyrosnie i potem drugi raz na blaszce no iz now zmywanie tych garow i misek no i same nakladanie tych wszystkich skladnikow:)
powiem ze robilam ja pierwszy raz i wyszla naprawde super
zaraz dam przepis:
CIASTO:
40 dag.maki
2 dag.drożdży
1 łyzeczka cukru
1/2 łyżeczki soli
2 łyżki oliwy
1 szkl.wody-ciepłej
NADZIENIE:
1 podwójna piers
8 plastrów szynki gotowanej
46 krążki ananasa
3 średnie pomidory
przyprawa do Pizzy(prymat)
sól
no i ser starty
ser około 30dag-40dag
ja dodalam jeszcze papryke,cebulke,pieczarki a mozna dodac co sie chce
tylko ze ja mialam ta blaszke taka z piekarnika i ona jest troszke duza a ciasto strarczy na nia tylko skladnikow troszke wiecej dodalam
a tak sie robi:
DROŻDZE WŁOZYĆ DO GARNUSZKA ,DODAĆ CUKIER,1 ŁYŻKĘ MĄKI,3 ŁYŻKI CIEPŁEJ WODY,WYMIESZAĆ.MAKĘ WSYPAĆ DO MISKI,DODAĆ SÓL.GDY DROŻDŻE SIE ROZPUSZCZĄ WLAĆ JE DO MAKI,DOLAĆ WODĘ I OLIWĘ,WYROBIĆ GŁADKIE CIASTO.ODSTAWIĆ DO WYROŚNIĘCIA W CIEPŁE MIEJSCE,PRZYKRYĆ ŚCIERECZKĄ.GDY JUŻ PODROŚNIE ,,ROZWAŁKOWAĆ LEKKO PODSYPUJĄC MAKĄ.PALCAMI UKSZTAŁTOWAĆ TROCHĘ WYŻSZE BRZEGI.PLACEK PONAKŁUWAĆ WIDELCEM.PIZZĘ WYŁOZYĆ NA WYSMAROWANĄ OLEJEM BLACHĘ,ZOSTAWIĆ NA 10 MINUT ABY LEKKO PODROSŁO.
PIERŚ KROIMY W KOSTKĘ LUB W PASKI I LEKKO Z DWÓCH STRON PODSMAŻAMY ,OCZYWIŚCIE DOPRAWIAJAC PRZYPRAWAMI JAKIMI SIE CHCE(JA DALAM PRZYPRAWE DO KURCZAKA,CZOSNEK I MOJ ULUBIONY SKLADNIK SMAKOMYK).SZYNKĘ,ANANAS.POMIDORY KROIMY RÓWNIEŻ W KOSTKĘ (POMIDORÓW NIE SOLIMY!!!!!)
PIZZĘ SMARUJEMY ROZMĄCONYM BIAŁKIEM,ABY NIE POWSTAŁ ZAKALEC.ALBO JA ZROBILAM Z KONCENTRATU SOS(DALAM JAKIES 2-3 LYZECZKI KONCEN.DO TEGO DODALAM WODE TAK NA OKO I PRZYPRAWE DO PIZZY I PODGOTOWALAM)WYSZEDL PYCHOTKA ZEBY POTEM NASMAROWAC NIA PIZZE
NAJPIERW NAKŁADAMY NA PIZZĘ PIERŚNIK ,POTEM SZYNKĘ ,PIECZARKI,CEBULE,PAPRYKE,ANANAS I POMIDORY WAŻNA JEST KOLEJNOŚĆ),POSYPUJEMY PRZYPRAWA DO PIZZY I NA TO SER STARTY NA DUŻYCH OCZKACH TARKI.WKŁADAMY DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA NA OKOŁO 2O-25 MINUT.
ACHA I POMIDORY ODCEDZAM ZEBY ZA DUZO WODY NIEMIALY:)
NO I PODSMAZYLAM JESZCZE PIECZARKI I CEBULKE
TO PRZEPIS ZE STRONKI O JEDZENIU A JA GO TROSZKE ZMODYFIKOWALAM ALE PIZZA PYCHOTKA
kilolek, sliczny brzusio

niewygladasz jak kangurzyca
Ja obcięłam chłopaków.
ja tez zaraz ide mojego mezulka obciac zeby jakbym zaczela rodzic to do szpitala jakos wygladal hehe
nerowercia, oj to sie napracowalas teraz tylko kapiel i odpoczynek sie nalezy
Tak piszecie o tyciu po tabletkach, że mnie to przeraża...
tylko pamietaj ze nikt tego niepiasl zeby kogokolwiek przerazic

kazda z nas jest inna i na kazdej z nas te same tabletki inaczej by zareagowalyjedna by schudla ndruga przytyla a trzeciej to i by pryszcze wyszly takze nietrzeba sie tym sugerowac