herbaciana
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

25 paź 2009, 16:09

dziś dostałam @- dosłownie 5 min temu :ico_brawa_01:
dzięki za wasze odp :ico_haha_01:

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 paź 2009, 18:42

herbaciana :ico_brawa_01: za @

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 paź 2009, 20:26

hej kochane :-)
ja już wolna, bo jaga nie uznała zmiany czasu i poszła spać o starej godzinie 20.oo :-D
spędziliśmy zupełnie rodzinny dzień, odwiedziliśmy kuzynkę z 4-tygodniową Amelką i Jaga oszalała jak zawsze na widok małych dzieci :-D tak jak podejrzewałam, już wiem, ze ostatnie czego mam sie obawiać to zazdrość - raczej przesadna miłosć do brata może byc problemem :-D ale jestem dumna z mojej córuni, bo znienacka zupełnie stanęła na środku salonu, ukłoniła sie i powiedziała "teraz będzie występ" - zaczęła tańczyć i śpiewać, ale jak :ico_brawa_01: widać potrzebowała więcej publiczności, żeby pochwalić się przedszkolnymi osiągnięciami bo w domku to tylko pojedyncze zwrotki albo wierszyki recytuje :-D

herbaciana - rzadko to zdarza sie pisać, ale :ico_brawa_01: za @ :-)

co do tej szyjki -wiecie, z nia bywa na prawdę różnie, ja przeszłam wszystkie jej możliwe długości, teraz czasami mam 2,5 cm a po kilku dniach 5 cm :ico_szoking: wszystko zależy od ułożenia Maluszka i przede wszystkim tego czy jest to powiązane z czynnością skurczowa czy nie. I od lekarza duzo zależy, bo dla niejednego niewydolność szyjki jest uż przy 3 cm bez rozwarcia a dla niejednego jak jest 2 cm a rozwarcia nie ma - wszystko jest ok. Ja miałam z Jaga w 20 tyg. 2,5 cm szyjki, rozwarcie na 1 cm a jak przyszło co do czego to rodziłam po terminie :-D
ale odpoczywanie nie zaszkodzi - leżeć i pachnieć :ico_haha_01:

[ Dodano: 2009-10-26, 08:39 ]
hej kochane :-)

ja po śniadanku, jaga w przedszkolu, domek ogarnięty :-)

pisze posta 20 mn., ale...
właśnie zadzwoniła do mnie moja podwładna z działu :ico_szoking: jest w ciąży :-D prezes dostanie furri - w ciągu pół roku czwarta babka :-D

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 paź 2009, 09:49

a niech się wścieka,kiedy mamy mieć dzieci? na emeryturze?
ja też już po śniadanku,Marcin odprowadzony do szkoły,więc można poleniuszkować sobie :-) Jutro jadę do gina na dogranie tej buźki na USG 4D (za darmo :-) )bo ostatnio nie chciał się ładie pokazać i nam lekarz zaproponował,żebym przjechała dograć buzię :-) może się uda buziulka zobaczyć tak wyraźnie

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 paź 2009, 09:55

karmelka te nasze suwaczki to źle jakoś działają :-) tzn inaczej :-) bo ja dopiero jutro kończę 23 tydzień a dzieli nas tylko 2 dni do terminu porodu :ico_noniewiem:

no to oby buziolke było widać :ico_brawa_01: ja to sie tylko siusiaka naoglądałam do woli :-D

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 paź 2009, 09:57

dziwne te suwaczki :ico_szoking:
ja to sie tylko siusiaka naoglądałam do woli
no ja też sobie siusiaczka i jajuszka pooglądałam,bo taki był chętny do pokazywania :-)

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 paź 2009, 09:59

widać bezwstydne te nasze dzieci :-D Jaga też tak miała w brzuszku - rozkładała nózki i pokazała sie w całej okazałości i to jej zostało po urodzeniu - miała pół roku a potrafiła od pasa w dół sie rozebrać :-D mam nadzieję, ze Tymkowi nie zostanie siusianie na ekran :ico_noniewiem: :-D

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 paź 2009, 10:02

to jakaś paranoja - on wczoraj non stop przez 5 godzin sie ruszał, fikał, skakał, kopał - i to nie jakoś z przerwami - non stop potem przestał od 1.00 w nocy, ale o 7 nowego czasu zaczął na nowo i mnie obudził Jaga też była w brzuszku bardzo aktywna, ale ten przechodzi klasyfikacje jakiekolwiek częstotliwosci ruchu dopiero co był ułożony miednicowo, teraz znowu go czuję główkowo..mam paranoję czy przy tej nadpobudliwości sie w pępowine nie zaplącze

ten twój synuś daje ci popalić :ico_szoking:
mam nadzieję, ze Tymkowi nie zostanie siusianie na ekran
no lepiej,żeby mu to po urodzniu minęło :-)

[ Dodano: 2009-10-26, 09:03 ]
w pierwszej ciąży to taki wstydzioch był z mojego syna,że miesiąc przed porodem się dowiedziałam jaka będzie płeć

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 paź 2009, 10:05

karmelka na szczęście dzisiaj sie wyspałam :ico_sorki: ja zauważyłam ze im mam bardziej zaganiany dzień tym bardziej Tymek wieczorami i nocami daje popalić :ico_noniewiem:

a co do czynności fizjologicznych u dziecka...moja znajoma zostawiła na chwile synka w łóżeczku i wyszła do kuchni..wraca...a synek zdążył zrobić kupkę w pieluchę, rozebrać ja sobie i...obłożyć nia ścianę :ico_szoking: :ico_olaboga: było szorowanie i malowanie :-D

a Ty jak sie w ogóle czujesz? :-)

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 paź 2009, 10:09

a Ty jak sie w ogóle czujesz?
tak ogólnie dobrze się czuję,dokucza mi trochę ten bolący kręgosłyp,kość ogonowa i lewa noga,ale jak nie łazikuję za dużo to jest ok :-) Najgorsze jest to myślenie szyjce,bo jednak martwię się czy bardziej się nie skróciła :ico_placzek: co wieczór przed zaśnięciem powtarzam sobie,że szyjka się wydłuża i jest na amen zamknięta aż do porodu :-) a jak u ciebie z samopoczuciem? masz wizyty u gina co tydzień?

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”