nerowercia, co do porodu to przy pierwszym bralam epidural ( te znieczulenie w kregoslup ), ale datego ze strasznie dlugo rozwarcie mi sie robilo, skurcze co 5 min mocne od 20 a rozwarcie dopero na 3 cm o 15, a urodzilam o 18.30 , wiec ponad 20godzin wykonczenia, po tym porodzie wyszlam jakos po 1,5 dania
jesli chodzi o drugi porod to byl bez znieczulenia , tylko pod tlenem rozweselajacym, tu juz wszystko poszlo szybko bo skurcze od 16 a urodzilam o 24, i wyszlam po 12 godzinach.
Jesli chodzi o pokoj rodzinny to nie wyobrazalam sobie zeby meza nie bylo przy mnie po porodzie, wiec za kazdym razem bralismy, zawsze cos pomogl, podal dziecko do lozka, czy lulal jak plakalo a ja moglam odpoczac, za to teraz nie bede brala pokoju rodzinnego tylko dlatego ze maz bedzie przy porodzie tylko bo musi sie zajac dziecmi w domu. Jak bym miala kogos do dzieci to zapewne bysmy znow brali
A co do skurczy to uwierz mi ze na pewno poczujesz kiedy jechac do szpitala, jak juz jakies bedziesz miala to licz w jakim odstepie sa i czy wszystkie tak samo silne.
matikasia, no jak dla mnie to te racuszki z tego przepisu pyszne wychodza, juz nie raz robilam i zadowolona jestem
U mnie chlopaki juz w lozku , a ja mam chwile wolnego
Normalnie wylaczylam gg na niewidoczny bo juz nie chce mi sie odpowiadac ludziom na glupie pytania typu czy juz urodzilam , czy juz rodze ?? Jak bym ukrywac miala ze dziecko przyszlo na swiat
[ Dodano: 2009-10-29, 19:00 ]
A jesli chodzi o zaoszczedzanie urlopu to u nas to nie wypala, bo po 1 to na ten czas uropowy (4 tyg) jest zamykana cala fabryka wiec nikt nie pracuje
po 2 te 4 tyg sa bezplatne bo tu nie ma takiego czegos jak platny urlop , tylko w tym okresie dostaje sie mniej wiecej cos jak 13 wyplate ( 10 % rocznej wyplaty )