Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 paź 2009, 17:32

iw_rybka, udanego pobytu u siostry, pamiętaj dbaj o siebie i bądź ostrożna :ico_sorki: :ico_sorki:

Pruedence ,anusiek, oj z tymi przygotowaniami to nie do końca tak jest, że jesteście w tyle. Ja mam świadomość, że poród coraz bliżej a ja w proszku jestem :ico_olaboga: :ico_szoking: Najgorsze, że ciuszki jeszcze u brata a nie bardzo jest się kiedy po nie wybrać :ico_noniewiem:

Monika 25, hormony strasznie buzują, aż strach pomyśleć co będzie po urodzeniu :ico_szoking:

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

30 paź 2009, 18:56

iw_rybka, koniecznie na siebie uważaj, na pewno przy Synusiu nie jest łatwo, ale może siostra Cię trochę teraz odciąży.
już wszystko macie gotowe prawie
Spokojnie, ja też jeszcze nic nie zrobiłam, na razie skupiam się na obronie, ale powinnam zdążyć do 17 grudnia ze wszystkim :ico_oczko: I Ty na pewno też zdążysz :ico_haha_01:
za to Tosi mogłabym milion rzeczy kupić
ja właśnie tego się boję... te ubranka dla dziewczynek (już takich trochę większych, jak twoja Tosia) są przecudne, też pewnie będę miała bzika zakupowego :-D

anusiek, też uwielbiam kalafiora :-P Musimy się na zapas najeść :-D No i gratuluje ukończenia szkoły rodzenia :ico_brawa_01:

Shiva, zdążysz na pewno i jeszcze sobie spokojnie będziesz mogła odpocząć przed porodem.

Ja to się boję, że jak już wszystko przygotuję, łóżeczko będzie piękne i pachnące, to nie będę mogła się jeszcze bardziej Dzidziusia doczekać. To tak jakby położyć przede mną ciasto i powiedzieć, że mam poczekać aż wystygnie :ico_oczko: Mała to mi teraz tak pęcherz atakuje, że zwijam się z bólu normalnie i ciągle bym tylko do toalety latała :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

31 paź 2009, 08:41

A mnie dziś znów głód obudził, Tosia z meżem jeszcze smacznie spią:)

Co do kosmetyków- ja na początku używałam, Nivea baby do kąpania, oliwki nivea, spirytusu, do prania płyn lovella( bo proszki moim zdaniem nie zmiękczają ubrań i nie pachną tak ładnie), do pupy miałam robiony krem od pediatry (o niebo lepszy od wszystkich innych), woda morska do noska, sól fizjologiczna do oczu i krem przeciwsłoneczny nivei bo było lato, a teraz polecam krem na każdą pogodę nivei na zimno i wiatr. Chyba tyle choć nie wiem czy pamiętam wszystko.

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

31 paź 2009, 11:48

Witajcie w sobotę :-)

U mnie noc w miarę dobrze, tylko raz wstawałam, choć budziłam się kilka razy z powodu napiętego i bolącego brzucha. Teraz już wstałam bo czas na drugie śniadanie :-D Chyba jeden z bardziej lubianych - bo mogę zjeść jabłko :ico_brawa_01: Kurcze - mała rzecz a cieszy ;-)

Mam wiadomość od Anetki: Nadal jest w szpitalu, odstawili jej leki rozkurczowe i 3 razy dziennie robią KTG, rano wyszły jakieś 2 małe skurcze, dlatego podają Jej leki na rozwój płucek dla małej.

inia1985, doskonale Cię rozumiem, sama nie mogę się doczekać widoku gotowego łóżeczka - a wtedy już tylko o krok od Niuni :-D

Awatar użytkownika
inia1985

31 paź 2009, 12:35

Cześć Dziewczyny :-D

Shiva, fajnie, że noc w miarę spokojna :-) Oby częściej tak było. U Ciebie to jeszcze tylko 5 dni i wejdziesz w ostatni kwadracik :ico_brawa_01: superowo :-D

Dobrze, że anetka607 jest pod specjalistyczną opieką, wszystko na pewno się ułoży.

Pruedence, widzę, że jesteś fanką nivea :-)

Ja dziś pospałam dłuuugo (jak na mnie :ico_oczko: ), do 9:30. Mąż w pracy a ja sama z niegrzeczną Wikunią. W nocy tak mnie skopała, że się przebudziłam, później zrobiło mi się gorąco i nie mogłam zasnąć. Leżałam tak chyba ze 3 godz...rzeźnia :ico_olaboga: Od rana wkurza mnie gwizdający na skrzyżowaniu policjant. Już dzisiaj zamknęli drogę przy samym cmentarzu i młyn na skrzyżowaniu jak nigdy. Mam taką cichą nadzieję, że jednak mąż wróci dziś wcześniej z pracy i pojedziemy do domku :-) byłoby super :ico_haha_01: A póki co poleniuchuję sobie trochę :ico_haha_02: miłej soboty :-D

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

31 paź 2009, 13:06

anusiek, też uwielbiam kalafiora
no pychotki, taki gotowany i smażony z bułką tartą!!
No i gratuluje ukończenia szkoły rodzenia
dziękuję, wytrwaliśmy :-)
Ja to się boję, że jak już wszystko przygotuję, łóżeczko będzie piękne i pachnące, to nie będę mogła się jeszcze bardziej Dzidziusia doczekać.
oj tak to juz będzie taka atmosfera oczekiwania :ico_brawa_01:
teraz polecam krem na każdą pogodę nivei na zimno i wiatr.
dopiszę ten krem do listy zakupów.
Chyba jeden z bardziej lubianych - bo mogę zjeść jabłko Kurcze - mała rzecz a cieszy
oooo rany ale przez to pewnie nie będziesz musiała gubić kilogramów po porodzie.
Mam wiadomość od Anetki: Nadal jest w szpitalu, odstawili jej leki rozkurczowe i 3 razy dziennie robią KTG, rano wyszły jakieś 2 małe skurcze, dlatego podają Jej leki na rozwój płucek dla małej.
biedna... trzymam za Nich kciuki.
Od rana wkurza mnie gwizdający na skrzyżowaniu policjant. Już dzisiaj zamknęli drogę przy samym cmentarzu i młyn na skrzyżowaniu jak nigdy.
może dobrze że te święta są tak krótkie :ico_sorki:
miłej soboty
Tobie też :-)

Ja właśnie czekam na męża. Ma przyjechać z szafką :ico_brawa_01: w końcu!
Złożymy ją pewnie w poniedziałek :-D i zacznę układać ciuszki!
Dziś jedziemy na parapetówkę i pizze do znajomych. Tak lightowo, tylko my i Oni z Synkiem. Tylko ja coś marnie wyglądam i najchętniej bym nie wychodziła z domu...coś mi się zrobiło na policzku (jakaś ciemna plama) wygląda to okropnie :ico_noniewiem: co parę min zaglądam do lusterka i psuje mi się nastrój :ico_placzek:
Jutro pojedziemy na do moich rodziców i wrócimy w poniedziałek :-)

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

31 paź 2009, 14:24

Shiva- dobrze, że znajdujesz przyjemności w takich drobnych przekąskach jak jabłko :-D

Anusiek- no to gratuluje szafki.

Inia- no to z tym policjantem to rzeczywiście irytujące.

A ja właśnie wróciłam, ze spaceru z Tosią, u nas piękną słoneczna pogoda, mimo że zimno. Posprzątałam mieszkanko, zrobiłam pranie a teraz będziemy się z Tosią pewnie bawić w jakieś jej ambitne zabawy bo same jesteśmy bo maż w pracy. Brzusio się ostatnio uspokoił więc mogę sobie pozwolić na trochę więcej wysiłku.

zlosnica
Rozkręcająca się gaduła
Rozkręcająca się gaduła

31 paź 2009, 16:26

a ja czekam za mężem... to jeszcze 14 dni do jego przyjazdu...
i wcale nie jest łatwo w 32 tyg. ciąży.
Pozdrawiam wszystkie mamusie!:*

[ Dodano: 2009-10-31, 15:37 ]
i gratuluje tych cudownych,małych pociech

Awatar użytkownika
inia1985

31 paź 2009, 17:34

gotowany i smażony z bułką tartą
the best :ico_brawa_01:

anusiek, widzę, że dziś masz na prawdę miły dzień: szafka, spotkanie ze znajomymi. A tymi przebarwieniami się nie przejmuj, zejdą na pewno. Ja na szczęście na twarzy nie mam, ale na brzuchu taka plamka mi się pojawiła i robi mi się ciemna kreska wzdłuż brzucha.

Pruedence, dziś rzeczywiście ładnie słonko świeciło :-) też się wybrałam na spacerek, samej trochę smutno, ale przynajmniej na kanapie nie gniłam :ico_haha_02:

Witaj zlosnica :-)

Znacie jakiś sprawdzony przepis na sałatkę z makaronu ryżowego?

Awatar użytkownika
aba
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

31 paź 2009, 18:52

Witam cieplutko wszystkie grudnióweczki. Dołączam się do Waszego grona. Mój synek planowo ma się urodzić 1 grudnia. To mój pierwszy Maluszek, więc wszystko dla mnie nowe i ciągle coś nowego odkrywam. A co to będzie po 1 grudnia dopiero ... :ico_oczko:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”