o jak najabardziej moze byc boczus, moze tez byc zeberko, ja to zwasze daje to co mam w lodowce, kilebacha itd tam leci, ojej ale nas wzielo na kapustemisko jakie wedzone moze byc?
Ania b prosto, musisz miec garnuszek gliniany, bo najlepszy, kupujesz w sklepie make zurek, do tego garnuszka wlewasz cieplej wody, ze 6 lyzek maki zurek, duzo czosnku, lisc laurowy, ziele angileskie, i na pierwszy raz dajesz skorke z chleba, odstawiasz to w cieple miejsce na 3-5 dni. Codziennie zamieszac. Pierwszy zakwas odlewasz troche i reszte wylewasz, a znowu robisz to samo, tylko, ze to juz jest zakwas wlasciwy, na nim mozesz juz gotowaz zupke, i tak samo odlewasz sobie do malego pojemniczka troszke i do lodowki, masz zaczyn na nastepny raz. Ja poniej to gotuje zeberko, jak miekkie, dodaje ziemniaki w kostke, cebulka w kostke, wlewam zurek, dodaje lyzke smietany i gotowe. Mozna tez ziemniaki osobno. Jak nie mam zeberka to wkrajam kielbase i szynke, mozna tez podac z jajkiem, lub grzankami.a jak to się robi?? bo ja nigdy nie robiłam czegoś takiego
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość