Witam w końcu i ja
Nie pokazuję się na forum, bo moje kochane Słoneczko nie daje mi na to szans.
Rano śpimy do 9-ej, później karmienie i króciutkie godzinne drzemeczki Zosi, a potem moje dziecko się nudzi i potrzebuje towarzystwa, spokój jest tylko podczas spaceru, bo śpi przez cały pobyt na świezym powietrzu. Odpoczywam dopiero, gdy Piotr wraca z pracy, bo wtedy on przejmuje pałeczkę
Na szczęscie w nocy budzi się to nasze dziecko dopiero około 2.30 i potem około 5-6, więc się w miarę wysypiam. Weekendy odpoczywam już na całego, bo Piotr zajmuje się Zosią. Niestety więcej karmię mlekiem modyfikoanym, bo pierś ssie mała czasem po 2 godziny, ale potem płacze i wkłada rączki do buźki, bo jest głodna
Jednak ściągam pokarm żeby chociaż z butli dawać jej trochę mleczka mojego. Czasem przez godzinę ściągnę 40 ml, a czasem, jak np. wczoraj w kilka minut aż 110 ml. Dopóki mam pokarm, to będę ściągać i co 2-3 karmienie jej dawać
Magduś81 u mnie ostatnio położna też powiedziała, że Zosia za dużo przybrała na wadze w 1,5 tygodnia, bo aż 400 g, a norma jest 200 g na tydzień. Jednak od urodzenia przybrała około 900g, więc myślę, że zmieściła się w normie. Poza tym wydaje mi się, że może być tak, że jednego tygodnia przybierze wiecej w innym mniej. Ja też nie mam zamiaru głodzić dziecka skoro jest głodne i domaga się karmienia.