Awatar użytkownika
bigottka
Trzy tysiące lat minęło...

17 lis 2009, 16:41

Witamy nowe koleżanki i oczywiście już są dopisane do pierwszej strony ;-)
U mnie dzisiaj była położna bardzo sympatyczna i powiedziała mi dużo ciekawych rzeczy. I kolejną wizytę mam za tydzień jutro rejestruję się do pediatry bo mała ma żółtaczkę i musi on ją skontrolować.
Co do pępuszka to mi też kazała spirytusem bo lepiej się goi i magduś81, takim mocnym przemywałaś????

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

17 lis 2009, 17:57

takim mocnym przemywałaś????
chyba taki miał procent, tak mi się wydaje. Może się pomyliłam bo w sumie dostałam od bratowej.

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

17 lis 2009, 18:06

bigottka, mogłabyś mi poprawić nick na pierwszej stronie, jak to oczywicie nie problem, na KILOLEK?

Awatar użytkownika
bigottka

17 lis 2009, 21:01

kilolek, spoko nie ma sprawy ;-)

Awatar użytkownika
edulita

18 lis 2009, 00:15

Wieczorowa pora jeszcze ja cos skrobne :-)
Witam kolejne mamusie i ich dzidzie - śliczne maluszki :ico_brawa_01:
Magduś 81 - ślicni śliczni śliczni :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Biedactwa nas tez czeka kolejne kłucie ja kłują a mnie w sercu kłuje :ico_placzek: więc wiem co czujesz :ico_pocieszyciel: no ale jak trzeba kontrolowac to trudno jakoś musimy to przetrwać
bigottka, - tą fizjologiczna żółtaczke ?

Awatar użytkownika
bigottka

18 lis 2009, 09:06

Witam z rana.
edulita, położna powiedziała że mała niby miała żółtaczkę w szpitalu ja jakoś jej nie zauważyłam. Jutro idę na wizytę z pediatra więc dowiem się więcej ;-)
Mi mała jak zawsze nie dała spać wieczorkiem jak ją wykąpałam o 9 tak zasnęła dopiero ok 22 i cały czas przy cycu leżała i chyba kupię smoczek bo najedzona to ona była ale chciała ssać więc jakoś to muszę rozwiązać :-P
Dobra ja uciekam bo obudziła się moja terrorystka :-P będzie głodna i już się upomina ;-)

Awatar użytkownika
isiawarszawa
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

18 lis 2009, 10:27

bigottka, oby ci sie udało bo mi sie czasem tez wydaje że Oliwka najedzona a smoka nie chce...
chociaż wczoraj przez godzine ssała cyca aż jej sie uszy trzęsły a i tak pozniej wciągneła 60 ml mleka z butli... na szczescie teraz mi spi ale za poł godziny musze ją obudzić na jesc...
dzis humor mam lepszy - piotrek wczoraj mi sporo pomógł no i miałam czas sie przespac miedzy 21 a 23. dwie godziny takiego spokojnego snu bez nasłuchiwania to naprawde wiele. chociaz w nocy była dzis nawet grzeczna - zobaczymy jak w dzien sie bedzie sprawowac...

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

18 lis 2009, 11:37

Dzień dobry :-)
Dzisiaj ciężka nocka, moje Kluski nie dały mi pospać zjadły i niestety co do łóżeczka to wycie :ico_sorki: i tak na okrągło.
musimy to przetrwać
pewnie, lepiej leczyć niż później się denerwować!!
chyba kupię smoczek
u nas daje rade własnie smoczek, bo oni ciągle by ssali. Niby to nie dobrze ale jak mam ja się męczyć i ciągle do cyca ich dawać to wole smoczek.

Awatar użytkownika
Sabcia

18 lis 2009, 12:42

Witam!!!
A mnie ostatnio połaczenie pada i nie moge do was zagladac :(
magduś81, co do tej ranki to tutaj własnie nic nie stosuja mam tylko woda przemywac i bede szukac w aptece takich wacików nasaczonych sterylnych bo juz sama nie wiem

Antybiotyk dostałam w kazdym razie :ico_brawa_01: pobrali mi wymaz z tego i w piatek przyjda i sprawdza jeszcze raz .....

co do pepka to my mamy jeszcze troszke stupka w dziurce ale juz minimalnie i tak jak z ranka moja to tutaj sie niczym nie przemywa zostawia sie samemu sobie tego pepusia :-D

Moja mała przesypia juz cała nocke :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: budzi sie tylko o 5 lub o 6 na butle i spi dalej do 9.00 :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: takze jest dobrze nawet bardzo dobrze heheheh

Synus juz tez zdrowieje takze jakos sie kreci

a teraz czekam na miesko az sie odmrozi bo rolady bede robic dla chłopaków

Bigottka - ja nie pije kawy tylko inke z mleczkiem - zreszta kawy juz nie pije od paru dobrych lat takze jak lubisz inke to mozesz pic

[ Dodano: 2009-11-18, 11:54 ]
kilka foteczek Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

18 lis 2009, 13:29

Sabcia, ale Nicola jest słodziutka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2009-11-18, 12:32 ]
Moje chłopaki spią w wózku na balkonie. POgoda cudna ale niestety dzisiaj na spacerek nie damy rady bo idzimy zaraz do okulisty więc chociaż troszke tlenu złapią na balkonie. A ja wreszcie spokojnie się przygotuje do wyjści :ico_brawa_01:

A wy gdzie?? domyślam się że macie tak jak na samym początku na nic innego nie ma czasu. Ja dopiero teraz znajduje chwilke!!! No cóż grzecznie poczekam na was jak już wszytskie się obrobią będziemy mieć więcej czasu na ploteczki!!!!

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”