Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 lis 2009, 22:04

mmarta, super fotka. I kręgosłupik widać lekko i chyba szczęki :) AAAAAAch... ja też mam niedługo :) I ten nosek.

Julchik, 4d to takie usg-bajer ostatnich lat. Nie takie tradycyjne czarno białe, tylko widać właśnie dziecko w trójwymiarze, wygląda trochę jak odlew ciała, buzi w jakiejś masie plastycznej (głupie porównanie, ale tak mi się kojarzy). Wejdź na youtube i wpisz sobie usg 4d, albo ultrasound 4d, albo 4d scan, itp. Zobaczyszjak to wygląda fajowo!
Aha, a od 7tc, do 11 jest szmat czasu dla takiego bobasa. Zobaczysz, że zobaczysz slicznego człowieczka ;)

Nicola, eee, lekarz facet to nie wie jak to jest być w ciąży :ico_haha_01: czujesz ruchy to czujesz i tyle. :D
Dobrze, że z tym łozyskiem jest OK. Niech więc rośnie dalej razem z dzidzią :D

A ja pojadę na wizytę, ha też około 31 (jaki to dzień tyg?? wt?) no albo jak jakimś cudem Mąż będzie miał poranną zmianę zamiast popołudniowej w przyszłym tygodniu, to w czwartek pojadę za tydzień. Ale raczej 31. Ale czas szybko leci, więc jakoś dożyję :ico_oczko:

julchik22
Zrobiłem Magistra z forum!

19 lis 2009, 10:00

Martalka, obejrzałam sobie na youtube filmiki 4d - są cudne :ico_brawa_01: Mam nadzieję, że lekarz mi je zrobi jeszcze przed świętami, to wówczas po raz pierwszy zabrałabym ze sobą Męża. Właściwie to nie wiem od kiedy zazwyczaj dziewczyny chodzą do lekarza z przyszłymi tatusiami. :ico_noniewiem:
Martalka, piszesz, że idziesz do lekarza 31 :ico_noniewiem: Z tego, co się orientuje listopad ma 30 dni :ico_oczko:

NICOLA_1985

19 lis 2009, 10:20

hej dziewczyny, ja dzisiaj w o wiele lepszym stanie psychicznym i fizycznym :-D juz w zasadzie weekendowo sie czuje bo mam luz ze sprzataniem i gotowaniem :ico_brawa_01:
ja tez bym chciala usg 4D :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: ale super julchik22, ty chodzisz prywatnie do ginka czy panstwowo masz taki wypas?
Martalka, no ja tez mysle ze facet to se moze pogadac o tym co pisze w ksiazce.. a natura czasem bywa nieprzewidywalna.. :ico_oczko: jestem troche spokojniejsza o mojego fasolka.. :-D dzisiaj mi sie snilo ze mialam cesarke 16 maja i ze urodzilam dziewczynke i pozniej ja widzialam jak miala jakos ze dwa latka ale wogole nie podobna do mojej karoliny... zupelnie inne dziecko.. tez taka sliczna :ico_haha_01: ale zupelnie inna... no to pewnie odwrotnosc snu bedzie... pewnie chlopak sie urodzi hehe :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 lis 2009, 10:58

fakt 30 dni :) no nie wazne, i tak u mojego gin się nie umawia, tylko idzie w pon, wt lub czw i on przyjmuje :ico_haha_01:

Własnie julchik, chodzisz prywatnie?
a z tatuśkiem można od początku chodzić- mój M w pierwszej ciąży tak chodził.
w drugiej był tylko 2-3 razy z braku czasu.
teraz moze ze mną wejdzie zobaczyć usg.

u nas 4d kilka stówek kosztuje...

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 lis 2009, 11:17

heheh no z pierwszym dzieckiem tatusiowie chetniej lataja - pozniej juz nie maja czasu bo na rodzinke musza zarabiac :ico_oczko:
NICOLA_22, dobrze ze dzis jz lepiej sie czujesz :ico_sorki:

dziewczyny a ja stawiam dzis :ico_tort: za kolejny tydzuen i za to ze Igusia spala dzis w swoim lozeczku do 8 :ico_brawa_01:

julchik22

19 lis 2009, 11:38

Dziewczyny, ja chodzę prywatnie - generalnie. Tzn mam bardzo fajnego lekarza, którego znam od lat i zazwyczaj chodzę do niego prywatnie, ale jeśli cos się dzieje i dzwonię, a on akurat jest w szpitalu, to mówi mi przyjechać do szpiatala i przyjmuje mnie bez kolejki i oczywiście nieodpłatnie niezależnie od tego, co robił - czy zwykłe badanie czy usg czy jakieś badania hormonalne. Nawet gdy jest to zwykła grzybica, to przecież mógłby mnie zaprosić na wizytę do prywatnego gabinetu, gdzie przyjmuje wieczorami, a więc nie jest nastawiony tylko na kasę. Uważam, że jest OK i cieszy się bardzo dobrą opinią, a i cena za prywatne wizyty u niego nie jest wygórowana. Kiedys za badania na fotelu, usg i cytologię zapłaciłam razem 120 zł. Może to nie jest najtaniej, ale szczerze mówiac kiedys miałam problemy ginekologiczne i miałam styczność z różnymi rzeźnikami, bo lekarzami ich nie można było nazwać, a jak już trafiłam na tego, moje kłopoty się skończyły. Nie wiem ile będzie mnie kosztowało 4d. Na pewno lekarz mnie poinformuje zanim zrobi i będę mogła podjąć decyzję. Zobaczymy. Ale szczerze mówiąc nie wiedziałam, że to jest taki kosztowny bajer :ico_noniewiem:

mmarta, ja też dzisiaj stawiam :ico_tort: za kolejny tydzień - dobiegł końca 9 t.c. :-)

Dziewczyny, mam taki problem z suwaczkiem - jak go zakładałam, to chciałam żeby mi wyświetlało w jakim jestem tygodniu i dniu ciąży, ale wypełniajac wymagane rubryki wychodził inny termin nie jestem rzeczywiście. Nie wiem o co chodzi - czy tam są jakieś automatyczne obliczenia (np, że cykl trwa 28 dni, bo mój trwa róznie). No i za nic nie chciało mi wyswietlić rzeczywistego terminu :ico_zly: , który ustalił lekarz.

NICOLA_1985

19 lis 2009, 11:45

mmarta81, :ico_brawa_01: za skonczony 13 tydzien
julchik22, :ico_brawa_01: za skonczony 9 tydzien

mi sie jutro skonczy 12 tydzien :-D wiec w zasadzie 1 trymestr juz za mną :-D :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2009-11-19, 10:47 ]
Dziewczyny, mam taki problem z suwaczkiem - jak go zakładałam, to chciałam żeby mi wyświetlało w jakim jestem tygodniu i dniu ciąży, ale wypełniajac wymagane rubryki wychodził inny termin nie jestem rzeczywiście. Nie wiem o co chodzi - czy tam są jakieś automatyczne obliczenia (np, że cykl trwa 28 dni, bo mój trwa róznie). No i za nic nie chciało mi wyswietlić rzeczywistego terminu :ico_zly: , który ustalił lekarz.
sa suwaczki w ktorych sie tylko wpisuje spodziewany termin porodu np ten co ja mam

julchik22

19 lis 2009, 11:51

wiem wiem, Nikola, ale wolałabym żeby mi wyswietlało tydzień ciąży i dzień, dlatego teraz kombinuje jak koń pod góre.... no chyba sie udało :ico_haha_01:

NICOLA_1985

19 lis 2009, 11:54

julchik22, teraz juz ci sie wyswietla tydzien :-D

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 lis 2009, 12:06

No, a ja dzisiaj chyba 10ty kończę :) a nie! jutro... hehe, nie ważne...
Ale głowy nie dam sobie uciąć, bo nie pamietam jaki termin wpisałam, czy ten, który sobie sama wyliczyłam kalkulatorem w necie, czy ten podany przez lekarza... Różnią się o kilka dni. EEE tam i tak dziecko rodzi się jak już jest gotowe :ico_haha_01:

Nicola, różnie mówią o II trym. Czasami piszą, że zaczyna się od 12 tc, czasami, że od 13...

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”