Awatar użytkownika
emikaw85
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

30 lis 2009, 11:59

edulita ja jej daje koperek. Teraz tak pomyslalam zeby dac jej raz dziennie koperek , a pozniej sama wode przegotowana.

Awatar użytkownika
bigottka
Trzy tysiące lat minęło...

30 lis 2009, 12:00

coś jeszcze czytałam o zakrapianiu oczek mlekiem ?
to też jestem w szoku mi to położna kazała przemywać solą fizjologiczną niczym innym.
A co do tych znamion to pierwsze słyszę o czymś takim moja niunia nie ma nic takiego oprócz krostek na nosie a to niby normalne więc czekam aż samo zejdzie ;-)
może potrzebuje dopajania
ja moją dopajam od momentu co lekarz kazał mi ją odstawić od cycka na 2 dni i powiem szczerze że jej się wręcz chce bardzo pić ;-)

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

30 lis 2009, 12:43

kto wam podsówa takie pomysły :ico_szoking:
- ja juz nawet nie komentuje,niektorzy wierza w takie rzeczy.U nas na watku kolezanka jak dziecko bylo male i wciaz plakalo,lizala mu czolo,zeby zobaczyc,czy nie jest slone.I bylo :ico_szoking: W zwiazku z tym oznaczalo to,ze jest zauroczone i odprawily z mama tak rytual ze swieczka i modlitwami i podobno pomoglo :ico_oczko:
oprócz krostek na nosie
- tak,tak - takie biale kropeczki to normalne :ico_sorki:

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 lis 2009, 13:46

edulita, ja też czasem robie takie oczy :ico_szoking: jak słucham takich bredni :ico_szoking:
okres na uszczypniecie bociana :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: jakaś paranoja :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij:
jak dla mnie to tylko osoby z "minimalną" inteligencja są zdolne w coś takiego uwierzyć i smarować dziecko krwią :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij:

moja koleżanka to na siłe chciała mi wpinać czerwone kokardki do wózka :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij: bo jej podobno na przystanku jakaś baba "zauroczyła" dziecko :ico_puknij: podobno pomogło jej jak założyła dziecku body na lewą strone na noc i je potem spaliła :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij: idiotka :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

ejustysia ale głównie te plamki powstają podczas porodu, z tyłu głowki widać je po kilku dniach nawet... ale sama czynnosc skurczowa macicy na długo przed porodem moze je wywołać w każdym miejscu na ciele dziecka, bez wzgledu na to czy główka wstawiała sie do kanału czy nie... pozatym główka to najczęstsze miejsce ale takie plamki są też na pleckach i innych częściach ciała

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

30 lis 2009, 14:59

.U nas na watku kolezanka jak dziecko bylo male i wciaz plakalo,lizala mu czolo,zeby zobaczyc,czy nie jest slone.I bylo :ico_szoking: W zwiazku z tym oznaczalo to,ze jest zauroczone i odprawily z mama tak rytual ze swieczka i modlitwami i podobno pomoglo :ico_oczko:
:ico_smiechbig: może sie spocił?!

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

30 lis 2009, 15:51

Czesc :-)
Uśmiałam się jaks sobie poczytałam :-D dobrze bo jakoś dzisiaj humor mi nie dopisuje!!
was juz te kolki mijają
no ja też się ciesze że moje Kluski nie cierpią :ico_brawa_01:
czerwone kokardki do wózka
no z tym to jakaś plaga. Ja nie miałam tego czerwonego czegoś bo nie wierze w żadne przesądy :ico_puknij: i inne tego typu bzudry. I co kogoś widziałam to się pytał gdzie mam koardki więc dla swojego świętego spokoju zaczepiłam czerwone psy zabawki dla dzieci. Normalnie śmieszne.
ALe jak nas ktoś zauroczy to wtedy siadam gołą pupą w pokrzywach, pluje trzy razy przez lewe a potem się rozpędzam i wale głową w ławke!!! Ale następnym razem spale spioszki :-D

WIecie co znalazłam sposób na płacz moich chłopaków tzn jak marudzą to puszczam im pisenke "Serduszko puka w rytmie chacha" i jest cisze. Próbowałam inną ale tylko na tą siedzą i słuchają :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 lis 2009, 17:56

WIecie co znalazłam sposób na płacz moich chłopaków tzn jak marudzą to puszczam im pisenke "Serduszko puka w rytmie chacha" i jest cisze. Próbowałam inną ale tylko na tą siedzą i słuchają :ico_brawa_01:
moja tak ma jak leci "mydło lubi zabawe" :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:

nie zapomnij najpierw tych śpioszków na lewa strone włożyć :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: bo inaczej nie zadziała :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:

[ Dodano: 2009-11-30, 16:57 ]
magduś81, a tak w ogóle to na naszym wąteczku tez bywać "powinnaś" w koncu wrześniowe twe chłopaki no nie????????????????/ :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
czemu na kawkę nie wapdasz do nas????

Awatar użytkownika
edulita

30 lis 2009, 18:10

Oj ze strachem troszke tu zajrzałam bo myślałam że mnie z wątku wywalicie jak napisze co o tym myśle - ale ulżyło mi że same normalne kobitki tu piszą :ico_sorki:
Co do kokardek to u mnie nie trzeba bo mam cały wózek czerwony
:-D :ico_haha_01: :-D :ico_haha_01:
może sie spocił?!
dobre :ico_haha_01:
Serduszko puka w rytmie chacha" i jest cisze. Próbowałam inną ale tylko na tą siedzą i słuchają
u mojej Nikoli działał cliver - zaufaj mi nawet w komórce miałam bo ja to natychmiast uspakajało :-) widac dzieci wiedza coo im sie podoba i czego chca :ico_brawa_01:
głównie te plamki powstają podczas porodu
my takich znamion bocianowych nie mamy ale za to trwałe blizny w kilku miejscach na główce po wenflonach :ico_placzek: nie moge na nie patrzeć ale jak już urosna włoski to przynajmniej tych na główce nie będzie widać bo ma jeszcze na raczkach i stupkach :ico_noniewiem:
emikaw85, - możesz jeszcze rumianek lub glukoze
solą fizjologiczną niczym innym
i dobrze kobietka mówi niczym innym chyba ze woda przy kąpieli :-)
Ja dziś kolejny szok przeżyłam siostra mi opowiedziała o swojej znajomej która czteromiesięcznemu dziecku ze skaza białkowa dała na spróbowanie łyżke mleka prosto od krowy :ico_szoking: bo chciała sprawdzic czy dziecku będzie smakowac :ico_zly: ręce opadaja :ico_zly: Kiedyś miałam przyjemnosc rozmawiac z tą dziewczyna i zwróciłam jej uwage że nie powinna trzymiesięcznego dziecka sadzac i stawiac na nóżki bo taki malec ma za słaby kręgosłup :ico_szoking: a ona mi na to że jej dziecko jest normalne a nie jak moja Ida zawczesnie urodzone i ma silny kregosłup :ico_puknij: chciałam jej przywalic normalnie :ico_zly:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

30 lis 2009, 19:05

może sie spocił?!
- bardzo mozliwe,ze od placzu :ico_oczko:
Ja nie miałam tego czerwonego czegoś
- ja tez nie,ale powiesilam sw.Dominika,ktorego nosilam cala ciaze,zeby dalej go pilnowal.Mysle,ze to nie szkodliwe,to tylko swiety i nie mial bronic przed zauroczeniem,bo nie wierze w takie rzeczy :ico_noniewiem:
Ale następnym razem spale spioszki :-D
- bedzie mniej bolesne niz siadanie w pokrzywy :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig:
chciałam jej przywalic normalnie :ico_zly:
- wiesz co?trzeba bylo :ico_zly:

Awatar użytkownika
edulita

30 lis 2009, 19:12

powiesilam sw.Dominika
Ja mam taka malutka Matke Boską z dzieciatkiem ale nie po to aby nikt nie zauroczył ale po to aby oddac dziecko w opieke - to poprostu wynika z wiary a nie zabobonów :-)
trzeba bylo
To i tak by nic nie dało a skoro ktos uwaza ze moje dziecko jest gorsze bo wczesniej urodzone to juz jego sprawa ja uwazam ze rzadne dziecko nie jest gorsze nawet jezeli jest chore lub niepełnosprawne. Za to taka matka to naprawde pomyłka :ico_puknij:

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”