kilolek, matikasia, wklejcie jakies nowe fotki dzieci
no właśnie kabla nie moge znaleźć
MonikaSko, Michasiowi tez jeśli nie odbije to mu się ulewa (ale nie aż tak żdeby chlustało), a niestety odbija bardzo rzadko. Kładę go na specjalnej poduszce dla niemowląt "klin"
Wydaje mi sie,z e chlustające ulewanie to trzeba lekarzowi pokazać, albo iśc zważyć maluszka, bo czytałam w necie, ze przez chlustanie może waga spaść.
Ja właściwie głownie piekę albo w parowarze robię.
Często improwizuję: wrzucę jakiś kawał miesa, natre go ziołami, co mi wpadnie w ręce i obsypuję mrożonymi warzywami (marchewką, albo jak do piekarnika to włoszczyzną w paseczkach) albo owocami albo te oowoce do środka wciskam. A jak niczym nie nadziewam ani nnie obsypuję to np sypię duzo koperkiem, leję trochę wodą i ten sosik co się wytopi zaprawiam potem mąką i mam od razu mięso z sosem.
Wieczorkiem wrzucę przepis na pysznego kurczaka miodowo-imbirowego
Jutro mam zamiar upiec kurczaka w woreczku z "pomysł na", piszą, ze bez glutaminianu sodu to moze od czasu do czasu mozna sobie pozwolić. Jak myślicie?
Własnie siedze i obżeram sie ciastkami ze stresu
maciezyństwo jest stresujące
, Mój mąż poszedł do babci na imieninowy obiad, a ja pilnuje chłopaków, którzy niby mają spać. Mały wreszcie usnął po godzinie walki
a duzy lezy w łóżeczku i sobie śpiewa.
Mielismy o 16 iść na choinkę do Ośrodka Kultury ale pewnie Kuba wstanie później z drzemki skoro jeszcze nie spi
matikasia a dobrze pamiętam, ze Milenka ma te kropki na brodzie? Może to potówki od cycusia?
[ Dodano: 2009-12-06, 15:35 ]
Mam chwilę to wklejam przepis na
kurczaka miodowo-imbirowego
Generalnie cały przepis opiera się na glazurze. Trzeba natrzeć elementy kurczaka (ja piekłam udka) i na co najmniej 2 godziny wstawić do lodówki, a potem upiec
Składniki glazury:
3/4 szklanki sosu sojowego
1/2 szklanki octu ryzowego lub winnego (ja zamiast tego dałam sok z cytryny)
1 szklanka posiekanej dymki ze szczypiorkiem
3 łyżki miodu
2 łyżki drobno posiekanego świeżego imbiru (ja dałam z torebki mielony)
2 łyżki posiekanego czosnku (ja dałam tylko odrobinę i też z torebki, można nie dawać wcale)
2 łyżki oleju sezamowego
wymieszac i zapaćkać kurczaka i do piekarnika. PYCHA!!