Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 gru 2009, 14:32

a w drodze powrotnej znow mi zaczal brzuchol dokuczac i musialam przystawac co chwile...
No musimy przywyknąć do tego,że teraz to już będzie tylko gorzej i ciężej.Byle do porodu
No i powiedziala,ze mala napewno nie bedzie miala tyle co synek,czyli 4590,mowila,ze juz dzis widac,ze jest mniejsza
No to pięknie,przynajmniej nie umordujesz się tyle podczas rodzenia Niuni.
iw_rybka napisał/a:
Polozna mnie zbadala i pierwszy raz pochwalila moj brzuch,bo powiedziala,ze jest idealny
czyzba juz zadzialal na nia duch swiat Bozego Narodzenia??? :ico_szoking: :ico_haha_01:
EEEE,no właśnie,co jej się stało?Może faktycznie poczuła że święta się zblizają
chyba tego 18 stycznia nie doczekasz w dwupaku :ico_oczko: ale na pewno wszystko bedzie dobrze i dzidzia urodzi sie w odpowiednim dla siebie czasie :-)
No ja mam nadzieję,że od tych durnych skurczów do porodu to jeszcze długa droga. :ico_sorki: Z resztą ja już rozmawiałam z moją Kluską i poinformowałam ją że przed 4.01 to nie ma co się nawet szykować,bo jej nie wypuszczę i tyle.
Martwi mnie tylko to że skurcze już teraz są tak dokuczliwe i częste a ja za 2 tyg leki odstawiam.AAAA,na razie nie będę panikować.Jutro się okaże co i jak.Jeśli szyjka nadal będzie zamknięta to spokojnie wytrzymam.Tak mi się wydaje :ico_oczko:
Termin wg Wszystkich USG i daty owulacji (cykl monitorowany) mam na 13-14,tylko z miesiączki wychodzi mi 18,take okaże się jak to będzie.

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 gru 2009, 14:45

zapomnialam o torciku za donoszona ciaze,dzis skonczylam 38 tygodni :-D
to super wiesci :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: a torcik jaki fajny, szkoda, ze tylko monitor mozna polizac :ico_oczko:

[ Dodano: 2009-12-14, 13:47 ]
Termin wg Wszystkich USG i daty owulacji (cykl monitorowany) mam na 13-14,
no wlasnie, w zasadzie to my mamy wspolny termin :-D

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 gru 2009, 15:04

zapomnialam o torciku za donoszona ciaze,dzis skonczylam 38 tygodni :-D
no to brawa,teraz to już tylko czekać aż się maluszek zdecyduje na wyjście z brzuszka :-) a torcik to bym zjadła :ico_oczko:
no wlasnie, w zasadzie to my mamy wspolny termin :-D
No w zasadzie tak :ico_haha_01: tyle że wszyscy lekarze oprócz mojej ginki i tak się sugerują datą z miesiączki,a nie owulacji mimo że znam dokładny termin :ico_puknij:
Mała i tak sobie wybierze taki dzień jaki będzie chciała.

Ale mnie moja mama wczoraj rozbawiła,jak weszłam na wagę.Przytyłam 13 kg,a ona na to że ja się tak z niej śmiałam że ona przytyla w ciaży 30kg,a sama pewnie do 20kg dobiję. :ico_puknij: Niby jak miałabym przytyć aż 7kg w 5tygodni :ico_noniewiem: Nie mam pojęcia skąd moja mama takie pomysły bierze :551:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 gru 2009, 15:47

ciekawe, co tam u Anusiek na KTG :ico_noniewiem: mam nadzieje, ze serduszko bije maluszkowi slicznie rownomiernie...

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

14 gru 2009, 15:49

No to pięknie,przynajmniej nie umordujesz się tyle podczas rodzenia Niuni.
- no wlasnie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
że od tych durnych skurczów do porodu to jeszcze długa droga.
- ja jestem na to zywym przykladem,od kilku dni mam skurcze,coraz silniejsze,czestsze a rozwarcie w miejscu jest,wiec badz spokojna.Teraz np tez mnie brzuch boli jak na okres,co jakis czas z krzyza sie odzywaja bole i nic :-D
szkoda, ze tylko monitor mozna polizac :ico_oczko:
- Helen ja Cie prosze,ja siedze i sie co chwile usmiecham jak przypominam sobie,jak pisalas,ze sie dziwisz,ze pies na usnal na spacerze od Twojego tempa,a nawet parskam smiechem a teraz z tym lizaniem monitora :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig:
Nie mam pojęcia skąd moja mama takie pomysły bierze :551:
- no moja droga,ja 6 kg przytylam w ostatni miesiac,ale nie z tluszczyku tylko tak woda sie zatrzymala :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

[ Dodano: 2009-12-14, 14:55 ]
wyobrazilam sobie taka scene,ze idziesz z psina,pies na smyczy wybiega do przodu,potem robi przerwe na drzemke,Ty slimaczym tempem dochodzisz do niego,pies znowu idzie kilka krokow,drzemka,Ty dochodzisz i sie smieje jak najeta,normalnie jakas glupawka mnie dopadla :-D :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 gru 2009, 15:56

ale nudyyy... a najwieksza atrakcja dzisiejszego dnia beda panowie, ktorzy maja odczytac liczniki kaloryferow :ico_haha_01: mam nadzieje, ze jutro rusze sie z domu :ico_sorki: ciekawe, co moj brzuch na to powie :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 gru 2009, 15:58

ciekawe, co tam u Anusiek na KTG :ico_noniewiem: mam nadzieje, ze serduszko bije maluszkowi slicznie rownomiernie...
Licze na to że wszystko ładnie dzisiaj wyjdzie i się bidulka nie będzie musiała więcej tym serduszkiem stresować.
no moja droga,ja 6 kg przytylam w ostatni miesiac,ale nie z tluszczyku tylko tak woda sie zatrzymala :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
Ty mi nie pisz nawet takich rzeczy :ico_szoking: ,ja już teraz ledwo daje radę brzucha dźwignąć; kręgosłup i kolana mi wysiadają,a ja mam do 20kg dobić :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 gru 2009, 15:58

idziesz z psina,pies na smyczy wybiega do przodu,potem robi przerwe na drzemke,Ty slimaczym tempem dochodzisz do niego,pies znowu idzie kilka krokow,drzemka,Ty dochodzisz
gdyby psina byla juz stara, to pewnie by tak bylo :-D a tak to ona mnie juz chyba dosc miala

[ Dodano: 2009-12-14, 15:00 ]
po ile par spioszkow macie? bo ja sie zastanawiam, czy mi wystarczy, za duzo nie mam...

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

14 gru 2009, 16:08

Ty mi nie pisz nawet takich rzeczy :ico_szoking: ,ja już teraz ledwo daje radę brzucha dźwignąć; kręgosłup i kolana mi wysiadają,a ja mam do 20kg dobić :ico_olaboga:
- nie sadze,zeby i Ciebie to spotkalo,pisze jak bylo u mnie :ico_oczko: Bedzie dobrze,nie martw sie :ico_sorki:
po ile par spioszkow macie? bo ja sie zastanawiam, czy mi wystarczy, za duzo nie mam...
- ja nawet nie wiem :ico_wstydzioch: Nie ma co za duzo kupowac,dzidzius szybko rosnie a zawsze mozna wyprac albo dokupic :ico_oczko:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 gru 2009, 16:13

No ja dzisiaj układałam ciuszki w szafie, bo do tej pory w workach wyprasowane leżały i przyznam że ja też nie mam za dużo śpiochów.Trzeba będzie często prać. :zly:
nie sadze,zeby i Ciebie to spotkalo,pisze jak bylo u mnie :ico_oczko: Bedzie dobrze,nie martw sie :ico_sorki:
No mam nadzieję,że u mnie takich szaleństw nie będzie.Do 15 to maksymalnie chciałabym dobić,na więcej nie mam po prostu siły. :ico_olaboga:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”