Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

15 gru 2009, 23:03

No i wreszcei dotarłam. ZNowu zabiegany dzień :ico_sorki: padam na pyszczek ale i tak postanwiłam wpaść zobaczyć co się dzieje!!!

Bigottka po pierwsze kobieta jest chroniona przez prawo pracy że jeśli ma dziecko do 4 roku życia to nie może pracować dłużej niż 8 godzin dziennie chyba że się zgodzi. Nie jestem do końca pewna czy to jest 8 godzin ale wiem że napewno taki przepis jest. Dowiedz się bo ostatnio koleżanka mi mówiła coś na ten temat bo sama ma ten problem że musi pracować po 12 godzin a nie chce.
Po drugie Wikunia jest cudowna :ico_brawa_01:

Magda33 Zosiunia jest taka słodziutka :ico_brawa_01: i mamy takie same spioszki w rowerki :-D
Isia jak laseczki wcześniejsze Oliwka jest również cudowna!!!

Edulita ciesze się że Idunia dzielnie zniosła wszytsko!!! Jejciu jaka to dzielna dziewczynka!!!

A co do powrotu do pracy to ja wracam we wrzesniu i już mam stresy. CHłopaki idą do żłobka :ico_sorki: kurcze a najchętniej bym została w domku z nimi. No ale może coś do tego czasu zmieni i będe mogła zostać w domku.

Ja jutro też wkleje zdjęcia :ico_brawa_01: dzisiaj ide już spać!!! DObranoc!!!

Awatar użytkownika
emikaw85
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

15 gru 2009, 23:12

edulita mi tez strasznie lecialo ale tylko jeden dzien :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

15 gru 2009, 23:36

edulita, jeszcze jak sie nie moge doczekac,sprzatam,myje okna,bawie sie z Andrzejkiem,przytulam zmezusiem i wypedzam mala z brzuszka,nie chce isc rodzic w swieta :ico_oczko:

Dobrze,ze juz jestescie po zdjeciu szwow i ze wszystko sie normuje :ico_brawa_01:

isiawarszawa, super Oliwcia :ico_brawa_01:

magduś81, jak karmi piersia,to nie moze pracowac noca i dluzej niz 8 godzin i dodatkowo ma dwie 30 minutowe przerwy na karmienie wlasnie :ico_sorki: Ja pracuje w wojsku,tutaj wszystko jest zgodne z przepisami i mimo,ze Andrzejek nie mial skonczonych dwoch lat to normalnie musialam pracowac,nocki tez mialam.Teraz mi powiedzieli,ze jak wrocialbym zaraz po macierzynskim,to wlasnie nie na swoj etat,bo nie moge dluzej niz 8 h i bez nocek + ta przerwa :ico_sorki:

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

15 gru 2009, 23:52

wszystkie dzieciaczki sliczne :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Sabcia
Trzy tysiące lat minęło...

16 gru 2009, 00:11

Witam!!!!
no w koncu jestem wlasnie kompa naprawilismy - a wy jak sie rozpisalyscie masakra :ico_olaboga:
U nas wszystko ok, mala zdrowa, byla na kontroli i jest wszystko dobrze ponoc jest bardzo silna "strong women" heheheh - nie wiem jak u was ale moja mala od tygodnia probuje juz wstawac az sie lekarka dziwila jak to zobaczyla - nie wiem gdzie jej sie tak spieszy chyba po mamie jakos taka niecierpliwa
ok ja zmykam bede jutro o ile nic nie nawali

Awatar użytkownika
Magda33
Jestem mózgiem tego forum!
Jestem mózgiem tego forum!

16 gru 2009, 11:33

Witam, witam :-D
Dziękujemy za wszystkie miłe słowa :-) Zosia to niezła agentka. Jak zobaczy, że reagujemy na jej słodkie uśmiechy, to zaczyna się śmiać coraz głośniej i głośniej....oczywiście najczęściej w okolicach północy, ale cóż zrobić...jej uśmiechy wynagradzają każdą nieprzespaną noc i szybko zapomina się o zmęczeniu. Taki mały człowieczek, a tyle może

mamy takie same spioszki w rowerki
tatuś kupił takie rowerkowe chłopięce śpioszki, bo oboje nie przepadamy za kolorem różowym, a dziewczęce ubranka są przeważnie w tym kolorze...dobrze, że nie wszystkie :ico_oczko:

Edulita silną masz córeczkę i bardzo dzielną :ico_brawa_01: uściskaj i ucałuj ją od cioci Magdy i Zosieńki :-D

Awatar użytkownika
Sabcia
Trzy tysiące lat minęło...

16 gru 2009, 11:54

Witam z ranka!!!
ja juz po spacerku a u nas dzis bardzo zimno przynajmniej jak na anglie, mala spi a ja juz mam posprzatane i obiadek przygotowany takze teraz moge troche poczytac co tam u Was slychac

Awatar użytkownika
isiawarszawa
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

16 gru 2009, 14:45

Witam i ja
dzis moje dziecie bardzo grzeczne, gada sobie albo spi
zainteresowała sie wkoncu karuzelą ale ta mi sie zepsuła :ico_zly: no ale cóż wymagać od karuzeli za 25 zł którą moja teściowa kupiłą :ico_zly: a powtarzałąm kilka razy że karuzele to na baterie chce kupic... no ale nic, kupie jutro nową niuni pod choinke, bo jedziemy z piotrem na zakupy przedswiąteczne
no ale mnie ta karuzela rozłosciła dzisiaj :|

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

16 gru 2009, 16:12

Dzień doberek :-D
Ale się zminica zrobiła :ico_sorki: chciałam iść na spacerek z chłopakami ale mróz niestety daje czadu. A ma być zimniej!! Buuu nielubie zimy kiedy wiosna???
oczywiście najczęściej w okolicach północy
ja jak karmie w nocy to staram się nie patrzeć na te słodkie oczka i powstrzymuje sie żeby nie pocałować. Nie chce rozbudzać bo wiem że jak tylko poczują że się uśmiecham to jest dokładnie to samo co u Madzi. Po spaniu :-D

Dziewczyny powiedzcie mi coś ostatnio ciągle myśle o tym, że moje chłopaki za szybko przybierają na wadze :ico_sorki: wszyscy mówią że oni są tacy duźi. Maks waży ok 6800-7000g a Olek ok 6000g nie wiem dokładnie bo ważyłam ich na domowej elektrycznej wadze. Ja ich nie przekarmiam jedzą tyle ile potrzebują. Nie chce żeby byli grubaskami. Staram sie nie przejmować gadaniem ludzi ale to siedzi w głowie. Acha Maks ma 65cm a Oluś 62cm.

Sabcia, dobrze że już jesteś :ico_brawa_01:
A jak twoja mała chce wstawać??? do siadania???

Awatar użytkownika
ramonka
Wodzu
Wodzu

16 gru 2009, 16:50

Maks waży ok 6800-7000g a Olek ok 6000g nie wiem dokładnie bo ważyłam ich na domowej elektrycznej wadze.
Zuzia wazy cos ok 7,5-8 i ma 70 cm tak dla porownania
ale kazde dzieciatko inne.. no nie wiem przeciez nie bedziesz ich odchudzac :ico_sorki: ;-)
A jak twoja mała chce wstawać??? do siadania???
:ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: wlasnie

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”