Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 gru 2009, 15:58

Nic nie pomaga,mimo że smaruję się 2 razy dziennie.
ja w to smarowanie od poczatku nie wierzylam, moja mama tez miala rozstepy, wiec chyba mamy do tego sklonnosci. Co prawda smaruje skore oliwka na rozstepy, ale na moim brzuchu powoli brakuje miejsca na nowe rozstepy, codziennie jest ich wiecej i sa wieksze.

geheimnis, jaki kicius puchaty :-D szczotkujesz go?

Pytanie do doswiadczonych mam: jak dlugo mozna uzywac rozka? chyba szybko dzieciaczki z nich wyrastaja :ico_noniewiem: ?

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

17 gru 2009, 16:05

geheimnis - sliczny kicius,nasz to dachowiec zwykly,ale przez to,ze domowy to tez ma sliczna siersc.Jest caly czarny,tylko kilka wasow na bialych :ico_brawa_01:

A pod koniec to ja brzusio opadnie,to juz rozstepow nie bedzie przybywac,nie martw sie,zreszta co to jest te kilka ranek na brzuchu,jak w nagrode dostajesz rozkosznego bobaska :ico_brawa_01:
chyba szybko dzieciaczki z nich wyrastaja :ico_noniewiem: ?
- dosc szybko,jakies 2-3 miesiace i nowki zaczynaja wystawac i rozek traci swoje wlasciwosci :ico_oczko: aczkolwiek w szpitalu i pierwszych tygodniach bardzo przydatny,zwlaszcza przy karmieniu :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 gru 2009, 16:11

dosc szybko,jakies 2-3 miesiace
dlatego sie zastanawiam, czy oplaca sie to kupowac... ale nadzieje na znalezienie klasycznego becika juz stracilam...

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 gru 2009, 16:18

Co prawda smaruje skore oliwka na rozstepy, ale na moim brzuchu powoli brakuje miejsca na nowe rozstepy, codziennie jest ich wiecej i sa wieksze.
Mnie też się robią i nic więcej na to nie poradzę,tylko czy ta skóra musi tak boleć przy tym rozciąganiu :ico_olaboga: a mnie w ciągu dnia jeszcze bluzki drażnią bęcka :ico_zly:
geheimnis, jaki kicius puchaty :-D szczotkujesz go?
Trzeba ją bardzo często szczotkować,bo jak się to zaniedba to kocica zaraz ma kołtuny i dredy :ico_szoking: do tego ciągle linieje.Dywany,zasłony,rolety,narzuty-wszystko trzeba codziennie odkudlać i czyścić. :ico_zly: Długowłosego kota mi się zachciało :ico_puknij:

[ Dodano: 2009-12-17, 15:20 ]
dlatego sie zastanawiam, czy oplaca sie to kupowac... ale nadzieje na znalezienie klasycznego becika juz stracilam...
Ja zainwestowałam w ciepły i gruby kocyk,rożek sobie darowałam,choć czasem się zastanawiam czy słusznie :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 gru 2009, 16:23

Trzeba ją bardzo często szczotkować
to troche masz przy niej pracy :ico_sorki:
tylko czy ta skóra musi tak boleć przy tym rozciąganiu
mnie tylko czasem zapiecze zaraz pod brzuszkiem, bo tam ma 2 wieksze "dziury", takie okragle rozstepy, ale poza tym tylko swedzi

[ Dodano: 2009-12-17, 15:32 ]
rożek sobie darowałam,choć czasem się zastanawiam czy słusznie
tez mysle, ze rozek mozna zastapic cieplym kocem, ktory potem dlugo sie przyda... przy pierwszym dziecku i tak pewnie kupuje sie za duzo rzeczy, ktore moga sie (ewentualnie) przydac :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Patrycja.le
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 gru 2009, 19:50

Hejka,
Ja dopiero teraz bo mężuś dzisiaj w domu i rano pojechaliśmy sobie do Gdańska na zakupy. Nareszcie trochę prezentów kupiliśmy, ale i tak najwięcej się M. dostało bo byliśmy w outlecie i dostał 2 pary spodni i sweterek :) No ale potrzebował, więc niech ma. Ja sobie kupiłam 2 bluzeczki, ale to na po porodzie :D
Helen, ja mam i kocyk i rożek i dla Krystka i dla Mańka. Rożek może w tej swojej podstawowej formie długo nie służy, ale potem służył nam do przykrycia lub podkładaliśmy pod Krystka jak gdzieś byliśmy. Mam nadzieję że i teraz się tak przyda.
Kotek fajny, ale ja jakoś nie mogę się przekonać do jakiegoś futrzaka w domu. Może kiedyś dzieciaczki mnie przekonają :)

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 gru 2009, 20:44

hejka

ja jak mam meza w domu to do kompa ciezko sie dostac :ico_noniewiem:
no ale jest tez troche do zrobienia
wsumie mieszkanko juz posprzatane i mozna choinke ubierac :ico_oczko:
ale to chyba w sobote bo jutro mezu jedzie na pare godz do pracy, na 13ta mam wizyte u poloznej to dzien zleci :ico_oczko:

u nas w nocy spadl snieg :ico_szoking: i jest -4st co tutaj jest zadko spotykane bo ostatnie lata wogole zimy nie bylo
no i jest duze prawdopodobienstwo ze swieta beda biale :ico_brawa_01:

lilo super wygladasz, i fajnie pepek wystaje :ico_oczko: :ico_brawa_01:
i gratulacje 9tego miesiaca :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Helen pytalas sie o te bole @ to u mnie tez coraz czesciej sie pojawiaja i dosyc dlugo trwaja, wczoraj to przez caly wieczor mnie taki bol meczyl
ale czy brzuch mi sie opuszcza to jakos nie umiem stwierdzic :ico_noniewiem:

co do rozka to ja mam dwa, bo jeden byl w komplecie z posciela a drugi mamuska mi nonono :ico_oczko:
kocykow tez mam sporo no i jeszcze jeden wczoraj dokupilam :ico_noniewiem: :ico_oczko:
Kotek fajny, ale ja jakoś nie mogę się przekonać do jakiegoś futrzaka w domu. Może kiedyś dzieciaczki mnie przekonają :)
ja zawsze w dziecinstwie marzylam o jakims zwierzaku :ico_noniewiem:
no ale dopiero niedawno moglam te marzenia sobie spelnic :ico_haha_02:
mialam kroliczka najpierw jednego, ale zdechl(po paru miesiacach) w listopadzie w tamtym roku , i na poczatku tego roku kupilam sobie kolejnego ale po 3tyg okazalo sie ze mial ´bardzo powazna wade zgryzu i trzeba bylo go uspac :ico_placzek:
no i skonczyla sie na razie moja przygoda ze zwierzakami
ale caly sprzet schowany w piwnicy to jak dzieci :-) podrosna to moze jakiegos zwierzaka sobie sprawimy :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 gru 2009, 21:25

malutki ruch tutaj, chyba przygotowania swiateczne tocza sie pelna para :ico_oczko:
Ja sobie kupiłam 2 bluzeczki
i od razu humor sie poprawil :ico_oczko: mnie maz wypytuje, co chce na urodziny, ale nie mam zyczen, tylko zdrowa dzidzie :-)
pytalas sie o te bole @ t
w sobote ma przyjechac do mnie polozna, wtedy spytam. Ale moze Ty dowiesz sie juz jutro czegos od swojej :ico_noniewiem:
co tutaj jest zadko spotykane bo ostatnie lata wogole zimy nie bylo
myslalam, ze w szwecji sa prawdziwe zimy

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

17 gru 2009, 21:57

Helen, rozki sa tanie,ja kupilam za 23 zl,wiec to nie sa duze pieniadze,a przydatna :ico_oczko:
potem służył nam do przykrycia lub podkładaliśmy pod Krystka jak gdzieś byliśmy.
- faktycznie,ja przykrywalam jak w lezaczku zasypial :ico_szoking:

leona, ja jeszcze ma kuchnie do generalnego wysprzatania,a choinke jutro mezus kupi,bo ma akurat wolne,w soboet idzie na dniowke.

Byli u nas dzis brat meza z zona,nie wiem czy wam pisalam,ze ona w Bakomie pracuje i przywiozla mi sporo swiatecznych podarkow - piekne drewniane ozdobki na choinke,pachnaca swieczke,bombke ozdobna,kalendarze,nawet minutnik i oczywiscie jogurciki,ale jestem zadowolona :ico_wstydzioch:
No i kazde kolejne spotkanie z nimi jest coraz fajniejsze,dopiero jak sie tu przeprowadzilismy,a oni zostali w Trojmiescie i nie mieszkamy na kupie,to nasze stosunki sa poprawne i rodzinne,bo wczesniej to szkoda pisac co sie dzialo :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 gru 2009, 22:05

rozki sa tanie
w niemczech nie sa popularne, jedyne ktore mozna kupic na ebay sa chyba produkowane w Polsce, ale tu kosztuja automatycznie wiecej... znalazlam promocje z 20 na 15 euro i dlatego sie zastanawiam :ico_noniewiem: a to sa te najprostsze, najtansze...
nasze stosunki sa poprawne i rodzinne,bo wczesniej to szkoda pisac co sie dzialo
tak to juz czasem z rodzinka bywa :ico_haha_01:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”