Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

22 gru 2009, 11:47

lilo, fajnie że czujesz się dobrze :-) :ico_brawa_01:
Ja takich pierogów nigdy nie robiłam więc nie pomogę
też nie robię i nie robiłam ale...
na szczęście wszystko dostaniemy od rodziców i teściów :ico_sorki:

dziś mam trochę samotny dzień bo mąż ma trening i wraca późno ale... mam trochę roboty więc może szybko zleci :-)
a jutro w południe znowu ktg i jeśli będzie ok to po drodze wstąpie do sklepu po prezenty dla maluchów. Dla siostry kupiłam śliczną bransoletkę :ico_oczko:
No i jest szansa na Święta w domu.

miłego dnia :-)

[ Dodano: 2009-12-22, 10:58 ]
torcik za 39 tydzień :ico_brawa_01:
Obrazek

[ Dodano: 2009-12-22, 11:03 ]
zuzab bardzo bardzo się cieszę :ico_brawa_01: wspaniała wiadomość!!!!
życzę Ci przede wszystkim bezproblemowej ciąży i samych radośći :-)
wspaniale!!

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

22 gru 2009, 12:21

leona - dzieki za przepis,bede dzis robic :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

lilo - no moze faktycznie malutka chciala cie popedzic :ico_oczko: My dzis idziemy na ostatnie zakupy,ale czuje,ze to beda jedne z wielu ostatnich,podobnie jak u was :ico_oczko:

zuzab - jeju,ale sie ciesze :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Obrazek
i nie robiłam ale...
- ja tez nie,ale odkad mieszkamy sami,to mam motywacje,zeby robic :-D
torcik za 39 tydzień :ico_brawa_01:
- mnia,mniam az mam ochote polizac monitor,tak jak to zwykle Helen miewa :ico_oczko: :-D

Ja dzis wstalam z porannymi nudnosciami i ostatecznie zwymiotowalam przed sniadankiem :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 gru 2009, 12:30

dzien dobry :-)
widze, ze tu sporo dobrych wiadomosci :ico_brawa_01: anusiek, oby jutrzejsze ktg wypadlo tak samo dobrze jak to ostatnie :ico_sorki: i :ico_brawa_01: za skonczony 39 tc, z ciezko uwierzyc, ze niedawno robilysmy testy, a lada dzien dzieciaczki beda po tej stronie brzuszka :ico_szoking:
zuzab gratuluje i WESOLYCH SWIAT :-D prezent juz dostaliscie :ico_brawa_01:
dzis wstalam z porannymi nudnosciami i ostatecznie zwymiotowalam
cos Ci sie kochana pomylilo, to nie poczatek ciazy, Ty juz prawie rodzisz :ico_oczko: a tak na serio to mam nadzieje, ze to juz ostatni raz sie przydarzylo...

[ Dodano: 2009-12-22, 11:38 ]
chyba zaraz sie wezme za ubieranie choinki :-D tylko jakos tak troche krzywo stoi w doniczce i nie mam ochoty sie z nia szarpac, moze bede musiala jednak poczekac na meza :ico_noniewiem:
u nas nadal sypie snieg :ico_szoking: mialo sie ocieplic i swiecic slonce, a tu wszystko zapowiada, jak na razie, biale swieta w Hamburgu... cud jakis, hehe :ico_haha_01:
na dzisiaj planuje jeszcze wyprac firanki, reczniki, przepakowac rzeczy malenstwa do komody, jakies male sprzatanko i ostatnie zakupy, bo jutro bedzie gotowanie, pieczenie i polozna, to sie nie wyrobie... az mi sie nie chce wierzyc, ze pojutrze wigilia...
wybieracie sie na pasterke?

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

22 gru 2009, 15:34

zuzab, wielkie ale to wielkie gratulacje!!!!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: ciesze się razem z tobą. teraz tylko trzymać kciukasy aby fasolka rozwijała się prawidłowo. ale skoro wszędzie w śeieta tyle miłosci dokoła i radości, to raczej nie może być innej opcji.

wpadłam was tylko podczytać :ico_wstydzioch:
a z tym nadzieniem do pierogów to robię podobnie, tylko, ze u nas zamiast grzybków, to się dodaje pieczarki, bo u mnie rodzinka za grzybkami za bardzo nie przepada. a pieczareczki zje każdy. a
do tego nie gotuję pierożków, tylko je smażę w głębokim oleju na złoty kolor. o wiele lepsze niż gotowane! polecam!

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

22 gru 2009, 16:57

Helen, Tobie widze tez syndrom wicia gniazda sie wlaczyl - sprzatanie,pranie,gotowanie,choinka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
wybieracie sie na pasterke?
- my mamy taka wigilie,ze mezus idzie o 18-stej do pracy na noc,wiec i Pasterka odpada.W sumie Andrzejek maly,to i tak pewnie bysmy nie poszli :ico_oczko:
o wiele lepsze niż gotowane! polecam!
- moja tesciowa gotuje,a potem smazy ,jak juz podaje na stol :ico_oczko:

My po zakupach,oczywiscie nie wszystko kupione - brakuje mi grzybow,sledzi marynowanych i miesa.No ale mezus juz polecial dokupic.Dzis chce zrobic pierogi ale musze chwilke odsapnac po zakupach,bo po powrocie maz poszedl naladowac wegla,a ja madra za odsniezanie sie wzielam.Ale na mnie nakrzyczal,jak mnie przylapal :ico_wstydzioch: No a teraz brzusio boli :ico_puknij:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 gru 2009, 17:56

hejka

my dzisiaj tez bylismy na malych, oczywiscie "ostatnich" zakupach :ico_haha_01:
chociaz ja juz chyba nigdzie nie bede wychodzila bo coraz ciezej mi sie chodzi :ico_noniewiem:

dzisiaj w nocy bolal mnie brzuch, ale tak jakby od zoladka :ico_noniewiem:
no ale mezu i tak byl w stresie jak sie obudzil w nocy a ja siedzialam w kuchni :ico_haha_01:
smiejemy sie ze to byla mala proba przed godz 0 :ico_haha_01: :ico_oczko:

anusiek gratulacje 39tc :ico_brawa_01: :ico_tort:

zuzab gratuluje dwoch kreseczek :ico_brawa_01: wspaniale wiesci :ico_brawa_01:
moja tesciowa gotuje,a potem smazy ,jak juz podaje na stol :ico_oczko:
ja tez tak robie bo mezu nie przepada za wyrobami macznymi ale jak sa podsmazone to zje z checia :-)
a ja madra za odsniezanie sie wzielam.Ale na mnie nakrzyczal,jak mnie przylapal :ico_wstydzioch: No a teraz brzusio boli :ico_puknij:
:ico_olaboga: :ico_nienie:
to poszalalas :ico_nienie:

ja chcialam dzisiaj wejsc po schodach ale mezu mi nie pozwolil
chyba sie boi ze zaczne rodzic :ico_haha_01:
ale i tak go to nie ominie :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 gru 2009, 18:24

Tobie widze tez syndrom wicia gniazda sie wlaczyl - sprzatanie,pranie,gotowanie,choinka
a ja myslalam, ze to z nudow :ico_oczko:
brakuje mi grzybow,sledzi marynowanych
jak ja bym sie wybrala po zakupy do Polski :ico_sorki: tutaj sa jakies rolmopsy, ale takiego fajnego wyboru sledzi na rozne sposoby, jak w PL, nie ma, nawet marynowanych grzybkow sie tu nie produkuje, tylko takie w wodzie, bez smaku, bleee, sama sobie zamarynowalam, zobaczymy, jak mi to wyszlo :-D
Dzis chce zrobic pierogi
podziwiam, ja na pierogi nie mam sily... jutro zrobie krokiety, strucle drozdzowa z makiem i moze rybe po grecku
Ale na mnie nakrzyczal,jak mnie przylapal
moj tez ciagle sie zlosci, ze nie powinnam robic tego czy tamtego :ico_olaboga:
ale dzisiaj wszystko robilam powolutku, bo brzusio dawal o sobie znac - taki powtarzajacy sie, ciagnacy bol, pewnie brzuchol nadal opada
my dzisiaj tez bylismy na malych, oczywiscie "ostatnich" zakupach
ja chcialam dzisiaj pojechac, ale przypuszczam, ze maz bedzie sie buntowal, wczoraj juz stwierdzil, ze w srode pojedzie, ciekawe jak on sobie to wyobraza, wszystko jutro... oby tylko na pozniej przesunac :ico_puknij:
ja chcialam dzisiaj wejsc po schodach ale mezu mi nie pozwolil
to juz nawet tego Ci nie wolno :ico_szoking: :ico_haha_01: troche ruchu wplywa pozytywnie :-)
Ostatnio zmieniony 22 gru 2009, 18:29 przez Helen, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

- moja tesciowa gotuje,a potem smazy ,jak juz podaje na stol :ico_oczko:
u mnie bez gotowania lecą do oleju, ale to kwestia gustu i smaku.
a ja madra za odsniezanie sie wzielam.Ale na mnie nakrzyczal,jak mnie przylapal :ico_wstydzioch: No a teraz brzusio boli :ico_puknij:
no i masz za swoje! :ico_noniewiem: Oby to nie przyspieszyło wyjścia dzidzi na świat, o to nigy nic nie wiadomo.
smiejemy sie ze to byla mala proba przed godz 0
:ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

smiejemy sie ze to byla mala proba przed godz 0 :ico_haha_01: :ico_oczko:
- hi,hi.U nas dzis w nocy spadla bombka z choinki,ja sie jak krolik,wiec sie wystraszylam i zapalilam swiatlo - a moj biedny maz tez sie zerwal biedny i przerazony pyta - JUZ?CO SIE STAŁO? :ico_oczko:
ale jak sa podsmazone to zje z checia :-)
- to tak jak moj :-D

Robie farsz do pierogow,ale lepic chyba bede jutro,bo brzuch mam jak skala i boli,i tego czopu to coraz wiecej leci :ico_szoking:

[ Dodano: 2009-12-22, 17:25 ]
to nigy nic nie wiadomo.
- :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 gru 2009, 18:31

i tego czopu to coraz wiecej leci
ciekawe, czy uda Ci sie spedzic swieta w domku :ico_noniewiem:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”