leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 gru 2009, 10:50

hejka

u nas chyba nie bedzie bialych swiat :ico_noniewiem:
temp na plusie i w nocy padal deszcz
troche sniegu jeszcze zostalo ale do jutra pewnei wszystko stopnieje :ico_noniewiem:

helen super wygladasz :ico_brawa_01:
ja o dziwo tez dalej sie dopinam w zimowej kurtce :ico_brawa_01:
Helen napisał/a:
jutro zrobie rybe po grecku i strucle makowa
widze, ze masz dobry gust :ico_haha_01:
- tak samo jak Ty :ico_oczko:
ja tez dzisiaj mam w planach zrobienie makowca :-D i pewnie rybe tez zrobie ale nie po grecku a po afrykansku :ico_oczko:
wczoraj upieklam piernika i zrobilam galarete :ico_oczko:

udanego dnia :ico_oczko:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

23 gru 2009, 11:40

Dzięki Helen za życzenia :-) właśnie o tym marzę :-)
ps. pięknie wyglądasz, oprócz brzuszka to chyba wcale nie przytyłaś :ico_szoking: pozazdrościć :ico_wstydzioch: :-)
zjadłam śniadanko i czekam na męża i w drogę :-)

lilo

23 gru 2009, 12:11

lilo, a ja lubie odsniezac i nawet mi ciezko nie bylo,dopiero po :ico_oczko:
Ja też lubię ale jednak w 9. mies. ciąży trzeba dzielić robotę nie na tą którą się lubi a którą nie, tylko którą można samemu zrobić a którą nie :ico_oczko:
Mi się dziwiłyście że pracuję zawodowo ciągle a to jednak lżejsza praca - biurowa, niż latanie z łopatą :ico_oczko:

anusiek, trzymam mocno kciuki!!!!!!!!!!!!!!! :ico_sorki:

Ja na święta robię ciasta i sałatki, na "grubsze" dania jadę do rodziców i teściów :ico_oczko:

Wróciłam z przedszkola i pracy, złożyliśmy sobie życzenia, miło wiedzieć że parę osób o nas ciepło ciągle myśli :ico_oczko:

Choinka stoi, Piotruś wieszał ozdoby, po 3 na gałązce ale co tam - ważne że on szczęśliwy :ico_oczko: Dzisiaj skończymy dekorować domek, posprzątamy a jutro pieczemy ciast, wolę żeby były świeżutkie.

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 gru 2009, 12:20

Witam dziewczyny :-D
Ja dosłownie na chwileczkę,bo mam dzisiaj mnóstwo do zrobienia.W sumie to ciąg dalszy porządków,prezenty wczoraj przez pół dnia z mężem kupowałam i myślałam że umrę tak mnie kręgosłup bolał,ale wszystko załatwiliśmy więc jest ok.A do łóżka padłam już o 21 :ico_szoking: taka zmęczona byłam.

Byłam wczoraj również na USG.Wszystko jest ok.Mała waży już 2942g jest prawidłowo ułożona.Więc jeszcze te 1,5 tyg muszę wytrzymać a potem zaczynam zapraszać córunię na drugą stronę brzuchalka.Ginka mi powiedziała że do terminu to mała może dojść nawet do 3600g.Mam nadzieję że troszkę jednak mniejsza będzie,łatwiej będzie ją urodzić :ico_sorki:
Niepokoją mnie trochę te moje zawroty głowy.Zapytałam się ginki co to może być,to poleciła żebym poszła do laryngologa,bo to wcale nie muszą być zawroty spowodowane ciążą. :ico_noniewiem: No i wyśmiała tamtą poprzednią ginkę,która sierdziła że to przez magnez.No tylko do lekarza wybiorę się chyba dopiero po świętach,bo teraz to nie mam jak.
No i dzisiaj mam ostatni dzień zażywania leków.Od jutra liczę już tylko na siebie.

Przepraszam że Was nie doczytałam.Mam nadzieję ze wszystko jest ok.Życzę miłego dnia i przygotowań świątecznych :-D

Awatar użytkownika
Patrycja.le
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 gru 2009, 13:28

Hejka i ja się pojawiam.
Humorek lepszy, Krystek na antybiotyku, ale już lepiej. Niestety M. poszedł na dworzec po teściową bo już dzisiaj do nas przyjeżdza. Nie bardzo mi się tro podoba, ale postanowiłam sobie że nie będę marudzić i jakoś to przetrzymam.
Jedzenia jakoś specjalnie nie przygotowuje bo do rodzinki mojej jedziemy na wigilię i pierwszy dzień świąt też u nich spędzamy, a drugi dzień u babci, więc tylko tyle żeby było na śniadanie i troszkę po świętach.
Wczoraj w końcu przywiozłam od mamy łóżeczko i troszkę się wkurzyłam bo materac muszę kupić nowy bo za tamten się grzybki zabrały, a mieliśmy zabezpieczone :( No cóż trzeba kupić i już.
Zaraz lecę ciastko jakieś upiec i potem powolutku sałatkę bo leczo już zrobione no i potem ubieramy choinkę hihi
Milego dnia kochane

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

23 gru 2009, 16:32

Byłam wczoraj również na USG.Wszystko jest ok.Mała waży już 2942g jest prawidłowo ułożona
:ico_brawa_01: cudnie!!!
Humorek lepszy, Krystek na antybiotyku, ale już lepiej
:-)
Nie bardzo mi się tro podoba, ale postanowiłam sobie że nie będę marudzić i jakoś to przetrzymam
bądź twarda, choć rozumiem...
u nas teściowie blisko mieszkają więc ten problem z głowy. Zawsze wracają do siebie a rodzice moi 100 km ale też wracają bo najwygodniej im w domku u siebie :-)

U nas ok zapis ktg prawidłowy. Dziękuję za trzymanie kciuków :-) ciesze się jak nie wiem co. To wspaniały prezent!!

martwię się o Rybkę bo napisałam Jej dwa smsy i cisza :ico_noniewiem: ...
..może po prostu jest zajęta...

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 gru 2009, 16:37

i ja sie na chwilke melduje :-)
wczoraj ubralam w koncu choinke, a dzisiejszy dzien spedzam w kuchni. W poludnie byla u mnie polozna, zrobila mi akupunkture, rowniez na dloni, bo co noc cierpnie mi prawe ramie i dlon wtedy boli...
Humorek lepszy, Krystek na antybiotyku, ale już lepiej
no to super, jest szansa na wesole swieta :ico_brawa_01:
Nie bardzo mi się tro podoba, ale postanowiłam sobie że nie będę marudzić i jakoś to przetrzymam.
dobre postanowienie swiateczne :ico_oczko:
Byłam wczoraj również na USG.Wszystko jest ok.Mała waży już 2942g jest prawidłowo ułożona
czyli wszystko rozwija sie tak jak nalezy :ico_brawa_01:
Ja na święta robię ciasta i sałatki, na "grubsze" dania jadę do rodziców i teściów
bardzo praktyczne rozwiazanie :-) ja mam, niestety, za daleko do rodzicow, a tesciowie spedzaja swieta u corki w USA, zostalismy my i rodzenstwo meza z rodzinami, czesc (3 osoby) przyjedzie do nas na wigilie, czesc (tez 3 osoby) dojedzie jeszcze w 1 dzien swiat
U nas ok zapis ktg prawidłowy
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: to teraz moga sie zaczynac swieta :-D
u nas chyba nie bedzie bialych swiat
u nas temp. tez na plusie i snieg sie topi...
moj maz zaraz zabiera sie za robienie pasztecikow drozdzowych, cos czuje, ze bede mu musiala asystowac :ico_haha_01: ja na razie zrobilam krokiety i jarzyny do ryby po grecku, zaraz zabieram sie za reszte :-)

[ Dodano: 2009-12-23, 15:39 ]
martwię się o Rybkę bo napisałam Jej dwa smsy i cisza :ico_noniewiem: ...
..może po prostu jest zajęta...
tez juz sie zastanawialam, co u naszej Rybki, moze przygotowuje swieta :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

23 gru 2009, 16:46

ps z Rybką ok :-) po prostu zajęta przygotowaniami :-)

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 gru 2009, 16:52

po prostu zajęta przygotowaniami
czyli jednak :-)

[ Dodano: 2009-12-23, 15:58 ]
czuje sie jak w jakiejs komedii, moj maz robi wlasnie ciasto drozdzowe i ciagle mnie wola, bo nie wie gdzie co jest w kuchni, ile to jest szczypta soli itp. Chyba troche to potrwa... a ja czekam, az mi zwolni kuchnie :ico_noniewiem: ide wyprasowac w miedzyczasie obrus i serwetki...

lilo

23 gru 2009, 17:15

geheimnis, anusiek, super, że wszystko ok z maluszkami :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Patrycja.le, super, że synek lepiej i życzę żeby pobyt teściowej był jednak miły :ico_oczko:
ps z Rybką ok :-) po prostu zajęta przygotowaniami :-)
:ico_sorki:

U mnie porządki zakończone, wieczorem jeszcze prasowanie, może ciasto zagniotę ale pieczenie jutro.

Maluszek ma okropną czkawkę właśnie, bidulek...

[ Dodano: 2009-12-23, 16:16 ]
Helen, ale ty masz zdolnego tego męża :ico_sorki: :ico_brawa_01:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”