Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 sty 2010, 14:09

adia26, ja mam maclerena :-) REWELACJA :ico_sorki: Zirca tez chyba teraz Maclarena kupowala :ico_brawa_01:
co do chusty to ja sie wlasnie zastanawiam caly czas :ico_noniewiem: tylko nie wiem czy dam rade z tym wiazaniem :ico_noniewiem: bo ja pojetna nie jestem w takichc sprawach :ico_olaboga:
dana, :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: no to miala Wiwi radoche na wieczor :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: co te dzieciaki nie powymyslaja :ico_olaboga:
yoanna, na bank mala jest ok :ico_sorki: jeszcze jak spadla na 10 cm sniegu to juz wpgole wiec sie tak nie martw :ico_sorki:

wlasnieZirca[/b jak mozesz daj namiary na stronke gdzie mozna kupoic chysty i jakie na poczatek sa dobre ???? :ico_sorki:

kurcze zjadlam rosol i teraz jadlabym cos slodkiego ale nic nie mam :ico_placzek: buuuuu

Awatar użytkownika
wiola85
Jestem mózgiem tego forum!

13 sty 2010, 20:04

Dana z Werki chyba bedzie jakis nocny marek :-D ale wspolczuje, ze nie masz wytchnienia i nawet z zasypianiem jest problem. Oby tym naszym dzieciaczkom sie to wszystko unormowało :-)

yoanna kurcze ale sie najadłas strachu,, oby wszystko bylo oki i nic jutro złego nie wyszlo.

mmarta81, ja to sie tak zapatruje przy drugim dziecku na chuste, jakos mi sie spodobala, ale macie racje nei wiem czy dam rade z wiazaniem. CHociaz przy drugim dziecku przydal by sie miec cos takiego :-)
No a z brzusiem nisko to roznie bywa, ja cała ciaze az do porodu mialam wyskoko brzuszek i jednak był chłopak, wiec co ma byc to bedzie oby zdrowe :-D

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 sty 2010, 20:40

cześć dziewczyny :-)
podczytuje was troszkę i postanowiłam się wypowiedzieć NT chust do noszenia maleństw :-)
nie wiem czy mogę, ale raz kozie śmierć ;-)
a więc ja sama sobie uszyłam i kosztowało mnie to ze 30 zł, nie kupowałam bo uznałam, że za drogie. Sprawdziła się rewelacyjnie, jestem zachwycona tym wynalazkiem i polecam go każdej mamie. Jeżeli chodzi o wiązanie to nie ma najmniejszych problemów, ja pierwsze dwa razy wiązałam z obrazkami, później szlo już jak z automatu, naprawdę łatwizna.
Jeszcze raz gorąco polecam.
A tutaj znajdziecie sposoby wiązania jak również możliwości uszycia :-)
szycie
http://oppamama.fm.interia.pl/uw.html

wiązania
http://www.sling.com.pl/?mod=./wiazania/kieszonka.html
http://www.sling.com.pl/?mod=./wiazania/koala1.html
http://www.chustomania.pl/online/chusto ... nia_chusty

dziewczyny na pewno każda z was sobie poradzi z wiązaniem - gwarantuje :-)

Pozdrawiam serdecznie :-)

Awatar użytkownika
yoanna
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

13 sty 2010, 23:36

Ooo :) nawet nie pomyslalam o uszyciu chusty! Mam nadzieje,ze przy drugim dziecku bede Pania inzynier pracujaca za kupe kasiory i kupie sobie taka :D ale jakby jednak moje marzenia sie nie ziscily to uszyje chetnie :)

W ogole ja sie najadam dalej strachu - wrocilam do domu po zajeciach a mala miala temperature i lezala u mojego meza na klacie taka bezwladna :( wieczorem dostala prawie 40 stopni goraczki, a do tego zaobserwowalam czerwony slad na szyi - ale slad chyba z zadrapania a 40 stopni goraczki mam nadzieje od sasiada bo niedawno mu minela, wczesniej przez kilka dni mialy inne dzieciaki - oby to byla 3dniowka! Ale 40 stopni mnie przerazily, mala marudna, nie chciala sie odkleic od nas, nie chciala usnac biedactwo :( a najgorsze bylo jak sobie pomyslalam o tym ze moze byc gorzej i wyzsza temperatura ale na szczescie spadla :ico_sorki: :ico_sorki: teraz usnela w naszym lozku i trzeba ja przeniesc bo jak spi z nami to czesto sie budzi i nie wysypia sie :(

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 sty 2010, 13:35

czesc dziewczyny ja tylko na chwile
po usg :-) raczej dziewczynka :-D :ico_brawa_01: ale nie bylo dobrze widac :ico_zly:
niestety lozysko bardzo nisko :ico_noniewiem:
miejmy nadzieje ze sie podniesie :ico_sorki: i nie bedzie dalej odklejac :ico_sorki: jak co to cc :ico_placzek: cxo mnie zalamuje

Awatar użytkownika
adia26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 sty 2010, 13:59

Hej wózek wczoraj kpiliśmy i jestem bardzo zadowolona jak na razie :ico_sorki:
Yoanna dobrze,że nic się nie stało małej i mam nadzieję ,że ta gorączka szybko jej przejdzie :ico_sorki:
mmarta81, no to Igolek będzie miała siorkę a myślałam,że tam chlopczyka masz :-D
Marta ja miałam cesarkę i wszystko bylo ok. dwa dni bolało ale potem śmigałam jak inne mamy :-D , dla dzidzi też dobrze bo nic mu nie grozi jakieś owiązanie pępowiną czy zaklinowanie się :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:
Miłego dnia :-)

Awatar użytkownika
wiola85

14 sty 2010, 14:25

margarita83, dziekujemy za rady, na pewno sie skusze przy drugim dziecku :-D

yoanna, wspołczuje Ninci, jeju zeby szybko wyzdrowiala :-)

mmarta81, no tak myslałąm ze kobitka :ico_brawa_01: ale jeszcze nie jest pewne, nic sie nie martw bedzie dobrze.
Cesarki tez bym nie chciala, ale wiadomo jak twierdza ze tak bedzie lepiej to chyba sie znaja na rzeczy :-)

adia26, no pewnie kazdy woli cos innego, wazne ze dzieciatka zdrwowe i całe sie rodza, przynajmiej po cesarce tak dlugo nie musialas czekac z przytulankami :-)

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 sty 2010, 16:04

margarita83, dziekujemy za rady, na pewno sie skusze przy drugim dziecku :-D
:064: nie ma najmniejszego problemu :-)

Awatar użytkownika
sarenka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

14 sty 2010, 16:26

Hej laseczki

Marta--ja tez podejrzewalam ze dziewuszka.Jakos nie moge sobie wyobrazic synak u ciebie:-)A moze wszyscy sie mylimy :-)
wiola-ja naturalnie rodzilam i z przytulankami tez dlugo nie czekalismy,,w sumie po obu ciazach.Nie czulam i do dzis nei czuej zadnego dyskomfortu :-) Ale to tez indywidulana sprawa.

Ja nie przemoglam sie do chusty,jakos mi to dziwnie wyglada,ale pewnie wygoda dla dzidziusia i bliskosc mamusi,wiec jak najbardziej za.TYlko z wygladu nei sa przyciagajace.

yoana-i co z Ninka??jakies przezeibienie?moze trzydniowka.Zycze dzrowka.

Awatar użytkownika
yoanna
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

14 sty 2010, 16:48

Bylismy u lekarza i mamy zbijac temperature - jej wyglada to na jakies wirusowe zapalenie bo gardlo czerwone i doszedl ropny katar - ide do niej bo marudzi :( dzisiaj miala 40.2 :O ale mnie to przeraza - nie moglismy jej zbic czopkiem bo dostala 4h wczesniej wiec wsadzilismy ja do kapieli i spadla jej temperatura do 38.5 a pozniej dostala czopka bo minelo troche wiecej czasu - kurde nie wiem czy moge jej dawac wieksza dawke niz zalecana na ulotce? :/ Nina nigdy nie miala tak wysokiej temperatury!

Wróć do „Przedszkolaczki”