Awatar użytkownika
adia26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 sty 2010, 13:56

Hej późnym rankiem :-D
margarita83, super fotki jak bedę miała drugiego beibika to chustuję na bank :-D
wiola85, u mnie to samo dziś przespal całą noc do 5 i juz musialam położyć sie z nim w łóżku i tak do 7.30 :ico_noniewiem: , nie wiem od czego mu się to przebudzanie w nocy wzielo dawniej wystarczył smoczek i woda i lulał dalej a teraz wyje i piszczy jak go nie wezmę i powiem wam,że nie wiem co robić :ico_noniewiem:
a mnie tak kurcze ciagle ten brzuch boli :/ a najbardziej wieczorami :ico_noniewiem:
,może coś za dużo dźwigasz i to od tego w końcu półmetek już za tobą :ico_noniewiem: trzeba się oszczędzać.
My dziś na zakupy jedziemy i musze wam powiedzieć ,że jestem coraz bardziej zadowolona z tej spacerówki ostatnio Kacper w niej zasnoł więc szok bo nigdy tego nie robił :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
dana
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

18 sty 2010, 19:14

Witam !!

Impra sie udala ale nie obylo sie bez klotni z moim A pochamralam sie :ico_zly: bo mnie w kurzyl
Oczywiscie on uwaza ze ja nic nie robie jakies aluzje i oczywiscie tesciwa podrzucila pomysl ze moze lepiej jak ja wroce do pracy a ona sie zajmie Wiwcia tylko pytanie jak dlugo ? Ja nie chce puzniej byc zdana na jej lache bo dzis mowi ze zostanie a puzniej uslysze ze za dlugo jestem w pracy ze nie mam czasu dla dziecka i akie pierdoly juz znam te ich gadki :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:

mmarta81 Moze rzeczywiscie kochana z przemeczenia wez troszke mniej rob albo wiecej w ciagu dnia sprobuj polezec jak to tylko mozliwe

margarita83swietne te foteczki

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 sty 2010, 10:15

cieszę się że zaraziła co niektóre z was do chustowania, naprawdę warto :-)
dana, ja z moją teściową mam tak samo, dlatego mam opiekunkę do Majki.
Teraz w tym tygodniu, po raz pierwszy teściowa z nią siedzi bo Maja jest chora, a i córka niani choruje. Więc jak tylko dziewczyny się wychorują to wracają do wspólnych zabawa - mam na myśli Majkę i córkę Niani :-)

Awatar użytkownika
zirca
Jestem najmądrzejszy na forum!

19 sty 2010, 11:48

chwilę mnie nie ma, a juz mnie ktos wyręcza z chustowego zarażania :ico_nienie: :-D :-D :-D
tyle się nagadałam a nigdy takiego odzewu jak do margarity nie było, zazdrosna jestem :ico_placzek:

co do szycia chust-mozna oczywiscie....ja takiej opcji nie wzięłam pod uwagę, bo chusty nie uszyte z materiału skosno-krzyzowego po prostu nie są zbyt nośne....jak pamiętacie mój Alu dość szybko przybierał na wadze i podwoił masę urodzeniową w trzy miesiace. więc taką samoróbka nie pocieszyłabym się zbyt długo, pękł by mi chyba kręgosłup. Poza tym miałam zamiar nosic tak długo, jak się da, więc potrzebowałam kawałka porzadnej szmaty, a nie jakiejś sciereczki :-D udałam się do ekspertek i postanowiłam zainwestować. Wbrew pozorom nie są to jakies makabryczne pieniądze, zwłaszcza że chustę zawsze mozna sprzedać. Można tez kupic uzywaną, ich stan jest przeważnie idealny, bo "nosicielki" traktują swoje chusty jak relikwie :ico_oczko: używane zyskują poza tym większą miekkość i łatwiej je wiązać.

[ Dodano: 2010-01-19, 11:04 ]
to jest forum które polecam przejrzeć
http://www.chusty.info/forum/index.php

nie tylko ze względu na chusty, bo jak kiedyś wspominałam, noszenie to również pewna filozofia wychowania

tu macie przykładowe oferty sprzedaży używanych chust
http://www.chusty.info/forum/forumdisplay.php?f=107

a tu strona polskiego, uznanego na śiecie producenta
www.natibaby.pl
stąd moja pierwsza chusta Marsylia :ico_brawa_01:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a to moje wymarzone cacko-unikat, zostaje dla potomności, za nic nie sprzedam mimo że ustawiła się juz kolejka :ico_haha_01: "nieco" inna klasa cenowa, prawdziwy porche Didymos Indio zimt-kobalt :ico_sorki:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

[ Dodano: 2010-01-19, 11:12 ]
w skosnokrzyżowych noszę Ala do dziś-nawet po 4 godziny bez przerwy, 12 kilo zywej ruchomej masy i nic mnie nie boli :ico_oczko: samoróbka zwisła mi do kolan juz przy 8 kilogramach :ico_noniewiem:
poza tym-wolę kupować rzeczy z atestem, testowane na ogromne obciążenia

adia, tak-mam maclarena techno xlr, grafit z pomarańczem-limuzyna nie wózek :ico_brawa_01: udało mi się tanio zgarnąc w Irlandii jeszcze przed wyjazdem-uzywany przez 3 miesiace, za mniej niz połowe ceny, w doskonałym stanie :-D
co prawda-rzadko uzywam wózka, bo najczęściej noszę Ala w chuście lub nosidle, ale czasami sie przydaje
yoanna całusy dla twojej kruszynki, niech szybko zdrowieje :ico_sorki:

[ Dodano: 2010-01-19, 11:17 ]
mmarta, jak się zdecydujesz dam Ci namiary na laski z UK, jedna mieszka niedaleko Bristol w Bath,więc mogła by Ci pomóc ze wszystkim :-D ogólnie nioski to bardzo przyjazne srodowisko :ico_oczko:
jest tez biblioteka chustowa w UK, prowadzi ją Polka, wypozycza chusty za koszty wysyłki
http://sling-ni.weebly.com/index.html
oszczedzaj się Kochana, a łozyskiem na razie się nie martw-mnie straszyli do samego końca że łozysko jest za nisko, ale wszystko było ok :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 sty 2010, 12:49

Witajcie :-)

adia26, super fotki Kacperka, sliczny z niego chlopczyk :ico_brawa_01:

mmarta kochana, nie przejmuj sie, bedzie dobrze, tak jak dziewczyny pisza,w iecej wypoczywaj i staraj sie nie nosic Iguni, a tak na marginesie, ale czas zapitala, ty juz jestes w 21 tygodniu :ico_szoking: :ico_brawa_01:

zirca
, kochana jak tam Al sie miewa, jak sobie radzisz kochana i jak tam stosunki z Pio???
Rozwodzicie sie jesli moge sopytac czy na razie separacja???

Dziewczyny naopisalam na sierpniowkach o swietach sylwku i jak tam bylo w Pl, chcialam tu skopiowac i wklic i nie moge nie wiem czemu, chyba cos sie pospulo wiec jak macie ochote to wejdzcie na sierpniowki strona 1071 i przeczytajcie, sorki, ale nie wiem czemu nie moge

Awatar użytkownika
adia26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 sty 2010, 21:44

Witam :-)
zirca, mnie tak na chusty wzieło jak zobaczyłam to na żywo jak się wiąże i jak dzieciątka usypiały szybciutko w nich :-) szkoda,że Kacper nie bardzo się w tym czuł trochę za późno na to ale jak być może będę miała drugie dziecko to chustuję na bank :-D ,wasze zdjęcia z Alem w tych chustach są cudne
Pati85, witaj po przerwie :-)

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 sty 2010, 22:00

chwilę mnie nie ma, a juz mnie ktos wyręcza z chustowego zarażania :ico_nienie: :-D :-D :-D
tyle się nagadałam a nigdy takiego odzewu jak do margarity nie było, zazdrosna jestem :ico_placzek:
he he - dobre :-)
nie chciałam cie urazić :ico_wstydzioch:

co do mojej chusty, którą uszyłam sama, trzymała spokojnie 8-9 kg Majkę i obie doskonale dawałyśmy radę. Nic mi nie zwisało ani nie przeszkadzało, a co do skośnego materiału to tylko trzeba go ściąć po skosie. Świetnie sobie radziłyśmy i byłyśmy baaardzo zadowolone :DD :DD :DD

Awatar użytkownika
wiola85
Jestem mózgiem tego forum!
Jestem mózgiem tego forum!

19 sty 2010, 22:47

zirca, nic sie nie martw to ty jako pierwsza nas tym natchnełas :-D , teraz poprostu kolezanka nam o tym przypomniała i obiecałam sobie ze przy drugim na pewno sie skusze :-)

Tylko powiedzcie mi czy jak wasze dzieciaczki usypiały w chuscie to potem przenosiłyscie je do łozeczka? bo ja sie boje, ze potem dziecko nie bedzie chciało mi spac w lozeczku bo tak sie przyzwyczai do mnie :ico_noniewiem:
Filipek jest bardzo przywiazany do łozeczka i nie zasnie na innym miejsu, nawet z nami rodzicami w łozku nie chce spac, znaczy to dobrze bo tak włąsnie chciałam :-)

No i czy nie bola was kregoslupy?? Bo wiem ze Al tez sporo wazy :-)

Wiecie co nie wiem czy wy tez tak macie, ale mnie ostatnio coraz czesciej sie zdarza, ze jestem zazdrosna o mojego Filipka :ico_placzek:
Bo jak on widzi tesciowa czy moja szwagierke to ciagnie do nich jak opetany, a jak go wezma do siebie i ja po niego przyje do za zadne skarby nie chce isc i placze.
Smutno mi jest ze woli je niz mnie, i jak wracam z pracy do wcale sie nie cieszy na moj widok, czasmi nawet nie podejdzie do mnie. Szlak mnie trafia i sie wkurzam :ico_zly:

Awatar użytkownika
yoanna
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

20 sty 2010, 12:08

Hej :)

Zirca, popieram to co powiedziala Wiola :D ja tez marze o chuscie glownie po tym jak zobaczylam Twoje zdjecie to na tle niby sciany :D nawet sie zastanawiam czy nie pozyczyc chusty od sasiadki ktora wiele razy to pronoponowala i nie ponosic sobie chwile - jako ze nastepne dziecko planuje za kilka lat dopiero a do tego czasu wszystko moze sie zmienic :D porobie sobie zdjecie, powychodze na spacer :P i pociesze sie troche noszeniem Niny w niej :D:D:D

Wiola, a Tobie sie nie dziwie ze jestes zazdrosna :( nie wiem czemu tak jest - ja jak przychodze do domu to Nina biegnie jak oszalala i rzuca mi sie na szyje ikrzyczy mama mama i to najpiekniejsze chwile w ciagu dnia :D to samo ma jak przychodzi tata ;) jakby tak reagowalan a tesciowa to tez by mnie szlag trafial!!!! Normalnie powiedzialabym Ci ze w pewnym wieku dzieci tak maja ze lubia bardziej przebywac z innymi nie z mama bo ja maja na codzien i juz sie nia nudza ;) tak ogolnie mowiac - ale skoro Ty pracujesz to nie wiem czym to jest spowodowane bo przeciez nie ma Ciebie dlugimi godzinami prawda? Ja mysle,ze musisz to przeczekac :) minie mu i bedzie sie rzucal na Ciebie!!

Jejku ja jestem zawalona - od piatku codziennie inne obowiazki - wczoraj zaliczenie, dzisiaj 2 zadania do zrobienia na zajeciach, jutro egzamin z ubezpieczen na ktory totalnie nic nie umiem a wracam dzis dopiero kolo 18 i dopoki nie poloze malej to nic sie nie poucze ;( nastepny tydzien jest duzo gorszy bo mam po kilka zaliczen w ciagu jednego dnia :O ale jeszcze niecaly miesiac i bede miec prawie wszystko za soba mam nadzieje :D

Awatar użytkownika
zirca

20 sty 2010, 13:04

margarita83, nic sie nie stało przecież :-D im więcej zarazków tym lepiej :ico_brawa_01: a co do materiału-nie skośny tylko skośno-krzyżowy, nie chodzi o sposób ucięcia, tylko technike tkania materiału. taki materiał jest nie do kupienia w normalnym sklepie, wiem bo nie raz szukałam :ico_oczko: tka się go na specjalnym maszynach
Pati85, na razie mam sporo innych zajęć, więc sprawy z P odłozyłam na bok. Remontuje sobie pokój, idzie jak po grudzie bo Tata bardzo późno wraca z pracy, a nie wszystko jestem w stanie zrobic sama. Poza tym załatwianie zameldowań, zmiany dowodów, umiejscowienie Ala w księgach polskich, a potem jeszcze bezrobotniak i wybór lekarza dla nas...udało mi się też znaleźć podyplomowe studia od semestru letniego, czyli zaczynam w lutym :ico_brawa_01: w piatek jade złozyc papiery więc dam Wam znać :ico_oczko: 3 semestry i będę miała uprawnienia pedagogiczne :-)
ponieważ studia sa też w piatki od 16, musiałam znaleźć opieke dla Ala na 4 godziny, zanim wróci z pracy mój Tata. Jestem w trakcie dogadywania się z babką która załozyłą coś na kształt irlandzkich baby klubów-trochę jak żłobek bo 5-10 dzieci, ale mozna dac dziecko kiedy sie chce i na ile sie potrzebuje, no i jest znacznie taniej niz niania. Muszę jeszcze tylko rozkminic swój plan studiów, a potem biorę się za sprawdzenie tej Babeczki.
Na pewno jak już tutaj wszystj\ko sie ułozy, zacznę ruszać sprawę separacji. Musze mieć separacje majątkową, bo Pio jest rozrzutny i podejmuje nieodpowiedzialne decyzje finansowe, w razie jakby cos się stało, wszystkie jego długi spadna równiez na mnie. Rozwodu nie planuje na razie, bo według moich zasad-nie mam do niego podstaw. Wyłącznie zdrada otwiera mi drogę do rozwodu.

dziewczyny, strasznie się ciesze że podoba Wam się chustowanie. To najwspanialsze chwile jakie spedziłam z moim synkiem, z reszta do dziś zwraca mi to namiastkę tego co było wczesniej-jak był jeszcze taki maleńki i bezbronny...

http://www.youtube.com/watch?v=PU84rDbdu8Q

to noszenie na wesoło :-D

Wróć do „Przedszkolaczki”