Hej
To ja tak w skrocie
Zaczne moze ze dzis bylismy na kontroli z Mią i waży 6300g, mierzy 61 cm.
Wczoraj bylismy u lekarza rodzinnego i zapewne Mia ma AZS, babka przepisala masc ( na tak zwana tu niebieska recepte czyli za darmo i mam samrowac jej przez 2 tyg 2 razy dziennie, potem przerwa i dalej smarowanie )
Mała na tak dziwnie zaczerwieniona skorę pod brodką, na brodce, za uszami na uszach, na szyji , na karku, pod paszkami, w zgieciu lokci, i normalnie czasem az krwekwa leciala , wiec ta wizyta byla konieczna, zobaczymy czy masc pomoze, oby. Jak bede pamietac to porobie zdjecia.
Z ciemieniucha waciąż walcze.
Moj Milan juz od 2 tyg nie chodzi do przedszkola, pierwszy tydzien dlatego ze na przedszkolu panowal rotawirus i pani doradzila mi go zabrac bo moze byc bardzo grozny dla Mii jesli sie zarazi.
A drugi tydzien bo chorowal , przez kilka dni mial bardzo wysoka goraczke, od tygodnia dziwna wysypke na twarzy, problemy z zoladkiem kaszel, temperatura z 40 spadala tylko do 38, wiec zamkneli go z mezem w izolatce najpierw zbadac co mu jest.
No i wyszlo ze infekcja gornych drog oddechowych plus klopoty zoladkowe.
Wiec inchalowali go tam i na nastepny dzien wypuscili
Potem zarazlil Mię i Nathana ale tylko tym duszacym kaszlem , syropki podostawali wszyscy i juz jest ok
Chrzciny udane, mala przespala cala msze nawet na polanie glowki sie nie obudzila, wstawie kilka fotek.
[ Dodano: 2010-01-29, 23:02 ]
My i chrzestni
dodam tylko ze sukienke do chrztu zlecilam do uszycia dla swojej mamy i sie spisala
a to takie ostatnie zdjecie Mii
Dobra ide was troche doczytac
[ Dodano: 2010-01-29, 23:07 ]
mikusia1,
ale sie narobilo, strasznie wspolczuje, dla Wiki na prawde to mial byc wielki dzien a tu taki wybryk,
Zuzia widze w porownaniu do Mii drobniutka, bo Mia 2 tyg mlodsza a 1 kg grubsza
, a jaka dluga Zuzia??
[ Dodano: 2010-01-29, 23:17 ]
matikasia, znam bol takich wypraw z dziecmi,
I wspolczuje bolu kregoslupa, a jak tam twoje zbedne kilogramy??
MonikaSko, widze , że ty nadal sie z ta baba użerasz, nie dosc ze czlowiek czasem nie ma czasu i nerwow przy 2 dzieci to jeszcze ta cos do pieca dolozy
A no i zapomnialam dodac ze za miesiac Milan ma na operacje, bo ma wode ze bębenkami w uszach, jednak przewidzeili to bo jak mial 2 razy te zapalenie to mu w ogole ropa nie sciekala i gromadzila sie w srodku
[ Dodano: 2010-01-29, 23:25 ]
Kasia , ja Mie jak narazie zostawialam siostrze 2 razy ale tylko na 2 godzinki, i oczywiscie przez ten czas mala zglodniala, to miala siostra moje odciagniete mleko i bez problemu mala wypila, jak tylko poczula mleczko zassala, ale i tez butelke mam z firmy MAM , i spawdza sie super
kikolek , u mnie Mia nie chce ciagac smoka tylko wlasnie jak ma ta obsesje co twoj Michas ze chce posmotkac cyca tylko , a wkurza sie bo mleko leci to teraz juz jej dale takiego wiekszego smoka i ona tak jakby pogryzie sama koncoweczke i sie uspakaja i zasypia , ale oczywiscie o zassaniu nie ma mowy.
U mnie Milan wogole smoka nie ciagal, Nathan ciagal rok ale bez problemow go oduczylam szybko, i zobaczymy co teraz bedzie, ale na sile tez nie daje