hormiga
Papla
Papla

06 lut 2010, 22:52

Qanchita, zdjęcie super!!!!!!!!!!!! Jolka jak malowanie śliczna :-D Ale brzuszek masz już chyba bardzo nisko - to dobry znak!

Ja chwilowo humorów nie mam, ale za to bóle brzucha i pleców straszne dzisiaj miałam i mąż mój się tak denerwował że aż go serce bolało. wykończy się chłop zanim do porodu dojdzie...bo ja to spokojna jestem

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 lut 2010, 23:43

hej!
Qanchita :ico_brawa_01: zajebiaszcze!!!

kobiety! spoko luz
czasem objawów nie ma, a dzieciak wyskakuje szybko...
chyba się nakręcamy za bardzo na akcję poród co?

jeszcze trochę..
zobaczcie i tak nam to szybko zleciało...

z koleżankami to tak jest
ja też przeżyłam...
były , póki można było pogadać
a potem człowiek szuka dzieciatych znajomych :ico_haha_01: i też jest dobrze...
bo można bezkarnie gadać o kupach :-D
tak sie przed tym każdy broni, a siłą rzeczy potem rozmowy schodzą na temat dzieci, ciąż itp....

u nas dziś fajnie
zakupy zaliczone
nawet Hania nam towarzyszyła i było super!
obkupiona mała zostałą..
młody trochę też
apteczne zakupy do mnie też dostarły
łóżeczko mąż domalował
więc po weekendzie zaczynam pakowanie torby, prasowanie wielkie....i czekanie :-D

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 lut 2010, 23:48

my tez w przyszłym tyg wyciągamy łóżeczko zeby sie materacyk wietrzył
apteke juz mam pokupioną całą dzisiaj mama dostarczyła mi oliatum

a jesli chodzi o znajomch to macie racje
my mielismy taką parę wieczną narzeczeńską widywalismy sie ale oni ciągle imprezki i wogule no i w koncu przydarzyła im sie wpadka :) o niczym innym teraz nie rozmawiają jak o chorobach dzieciaka

Awatar użytkownika
Qanchita
Trzy tysiące lat minęło...

07 lut 2010, 23:00

Witam niedzielnie :ico_ciezarowka:

Widzę że jakaś świąteczna przerwa na naszym forum :ico_noniewiem: Myślałam, że jak wejdę wieczorem to nie nadążę czytać :ico_szoking:

Ja dziś miałam zalatany dzień. Postanowiłam nie oddawać mężowi dziś auta i podrzuciłam go sama do pracy (tak w niedziele do pracy :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: bo jakieś ważne targi mają) a ja sama pośmigałam sobie na zakupy do Auchan :-D
Spędziłam tam prawie pół dnia, zwiedziłam cały sklep i wszystkie przyległe butiki i jestem zadowolona z zakupów i z tego, że mogłam nacieszyć oko :ico_oczko:

Wracając wstąpiłam do męża do pracy bo chciałam mu pomóc no i zrobiło się późne popołudnie a na kolacje byliśmy na urodzinach u mojego taty :ico_brawa_01:

Cały dzień na nogach, może Jolka się ruszy :ico_oczko:

[ Dodano: 2010-02-07, 22:02 ]
Ale brzuszek masz już chyba bardzo nisko - to dobry znak!
Hormiga.... nie podpuszczaj!!!

hormiga
Papla
Papla

08 lut 2010, 10:28

hej hej!!!!!!!
No widzę że wczoraj totalny odpoczynek od forum?
Ja miałam niezbyt przyjemną przygodę wczoraj...
Obudziłam się z mdłościami, po chwili dostałam biegunki, ale takiej mega biegunki, co chwila w toalecie, potem wymioty :ico_szoking: Ja nigdy nie wymiotuję, wiecie. Ostatnio chyba jak miałam 10 lat...Więc to już było cos dziwnego. Zadzwoniłam do koleżanki - jest lekarzem, co prawda onkologiem, ale kazała mi nie czekać i jechać na Izbę Przyjęć Ginekolog. Pojechaliśmy. A po drodzę dostałam skurczy regularnych co 5 minut... :ico_szoking: Na KTG też wyszły skurcze ale lekarz przy badaniu stwierdził, żem zamknięta na cztery spusty, wiec rodzić nie można i trzeba skurcze przerwać. No i kroplówki, zastrzyki. Badania wszystkie w normie.
Cały dzień szpitalu spędziłam pod kroplówkami aż skurcze ustały.
Okazało się że zatrucie pokarmowe wywołalo skurcze macicy :ico_puknij: No i tyle.
Jetsem w domu, pożeram leki i czekam na prawdziwy poród.....

Qanchita Ty masz siłę tyle po sklepach biegać? Ja cię nie mogę. Ja przejdę na krótkie zakupy i mi słabo i ciężko. Ty nie do zdarcia jesteś.... :-D Ale fajnie że sobie sprawiłaś tym przyjemność
.

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 lut 2010, 10:51

hormiga, no to niezła przygoda ale dobrze że juz wszystko pod kontrolą

Awatar użytkownika
riterka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 lut 2010, 11:12

Witam!
hormiga, matko współczuję, no to fest zatrucie, ale dobrze, że nic poważnego się nie stało i że tak szybko zareagowałaś!
Na pocieszenie dodam, że ja wczoraj też po ścianach chodziłam, skurcze normalne i krzyżowe, ale za rzadko żeby coś działać no i wymioty też, ale w nocy już ok.
Qanchita, szacun, sama autem na pół dnia na zakupy podziwiam :ico_sorki: no i dobrze, żeś się super bawiła i rozerwała choć trochę a coś kupiła?

hormiga
Papla
Papla

08 lut 2010, 11:15

riterka, to się też nacierpiałaś..Współczuję. A u Ciebie już 38 tydzień to lada chwila się może zacząć...

Awatar użytkownika
riterka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 lut 2010, 12:10

w sobotę oglądałam program o kobietach co nie wiedziały, że są w ciąży :ico_szoking: i jedna zjadła hot-doga i myślała, że ma niestrawność miała bóle i wymioty i 34 lata, przyjaciółka ją do szpitala zabrała, po kroplówce jej wszystko przeszło i ją do domu puścili a tu znowu bóle jaka była zdziwiona jak się okazało, że jest w zaawansowanej fazie porodu :-D

Awatar użytkownika
Qanchita
Trzy tysiące lat minęło...

08 lut 2010, 12:19

Kurcze, laski!
Czytam, czytam i nie wierzę. Ja tu prawie na rzęsach staje żeby ruszyć jakąś akcje porodową a u Was tak sam z siebie bliski poród się zapowiada :ico_noniewiem: Kurcze, może za bardzo się staram :ico_sorki:

riterka, współczuję tych krzyżowych...

hormiga, a Tobie synuś pewnie nadzieje już zrobił. Co ja bym dała za taką akcje jak u Ciebie... Wiesz, skoro dzidzia nadal siedzi sobie główką w górę to nawet takie skurcze spowodowałyby że zaraz mnie biorą na cc, póki nie ma rozwarcia jeszcze!

Ja po wczorajszych wojażach dziś znów jak nowo narodzona :ico_szoking:
A co kupiłam... no głównie to zapasy spożywki na markecie, pooglądałam ciuszki dla dzieci...śliczne są!
Potem w butikach kupiłam prezenty dla taty: koszulę i prześcieradło z gumka bo narzekał że mu się zwija!
No i prezent dla bratanicy, która w sumie ur. ma dopiero w połowie marca, ale wtedy mogę być uziemiona przez córcię... poza tym w sklepach dziecięcych są takie wyprzedaże z szok :ico_szoking:
Kupiłam jej śliczną sukienkę z bolerkiem. Przyda się na imprezki w przedszkolu :ico_brawa_01:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”