ewelusia haa, masz racje to jeszcze maenstwo 1,5 miesiaca
postaraj sie tak nie martwic bo nerwy Ci w niczym nie pomoga jedynie odciaganie pokarmu i relax
wierze ze Ci sie uda
ewelusia haa, dziekuje
nie jestes bezradna-nie zalamuj sie bedzie dobrze zoabzczysz chcesz dac jej to co najlepsze i bardzo sie starasz a to 90% sukcesu
dlaczego wogole myslisz ze mala ma za malo mleka ???????
jak czesto ja karmisz ????
Wiem bo jak dostawiam ja do piersi to po zaledeie 5 min.zaczyna plakac probuje ja karmić ale ciagle placze więc robie jej mleko w butelce wypija praktyznie całą i zasypia.To świadczy tylko o tym że mam malo pokarmu;( zreszta jak probuje ściagnac to zaledwie 20ml.to zdecydowanie za mało bo ona potrafi zjeść 100ml.
[ Dodano: 2010-02-09, 10:31 ]
robie tak jak podpowiedzialas i zero postepu;(nadal 20ml.
ewelusia haa, ja nie odciaglam wiecej niz 30 ml a karmilam Igusie do 14 miesiaca wiec tym sie nie kieruj
ale jesli dokarmisz butelka to juz inna historia
kazda butelka podana tylko oddala Cie od sukcesu - moze mala juz woli butelke nie umie chwycic i zassac piersi bo inaczej sie ja ssa niz smoczek
Moż masz racje nie powinna podawac jej tej butelki ale jak ona ytak placze to nie mam sumienia jej meczyć a do tego jak podaje jej butelke to czemu tak dużo zjada bo po prostu jest glodna
no wlasnie nie woli bo szuka tej mojej piersi.Ze smoczka je nie tak chetnie no chyba jak jest glodna a jest bo te moje piersi sa do bani jeszcze troche i sie wogole poddam
Weszłam poczytać ile dziecko powinno ssać by się najeść.
Kurcze w dzień mi nie przeszladza, że mały wisi pół godziny i dłużej czasem, pewno chce ciepła, ale w nocy mnie wykańcza, jak każdą mamę pewno...
Ja z córką karmiłam z zegrakiem, tzn. patrzyłam na czas i po 20 minutach próbowałam odstawiać jak już spała czy ciumkała.
Z synkiem jeszcze nie mam systemu. Na czuja po prostu