Awatar użytkownika
riterka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 lut 2010, 10:19

witam
Qanchita, fajnie, bo już wiesz kiedy :ico_brawa_01: a Jolka fajnie już duża :ico_brawa_01:
wczoraj miałam te skurcze jeszcze trochę ale wieczorem zupełnie mi przeszły, więc to chyba te przepowiadające ale plecy to mnie fest bolały.
no i najważniejsze
Obrazek

hormiga
Papla
Papla

11 lut 2010, 12:29

witam się :-D

riterka, to Ty już na "wylocie " jesteś, kto wie, czy nie będziesz pierwszą naszą marcówką :ico_brawa_01: A te skurcze Twoje bardzo bolesne były czy dało się znieść?

Qanchita Jolka fest babeczka, waga piękna, fajnie że wiesz kiedy, możesz spokojnie czekać - tylko czy ona poczeka? Mnie się zdawało że cesarka to powinna być 2, 3 tygodnie przed terminem porodu, tak mi lekarz mówił, a u Ciebie w dniu terminu? Ale to pewnie ze względu na urlop lekarki, co? W każdym razie dobrze wiedzieć kiedy :-) A rodziną się nie przejmuj. Niech każdy rodzi gdzie chce. Posłuchaj, przytaknij i zrób swoje, niech spadają. Ja tak robię. :-D

A ja ostatnio w nocy śpię jak kamień. Raz tylko do kibelka wędruję a tak to można po mnie czołgiem jeździć i nic. Chyba organizm ostatnie chwile wykorzystuje na sen. Rano jestem jak nowo narodzona :ico_brawa_01:
Wczoraj z nudów rozłożyliśmy gondolę i złożyliśmy spacerówkę. Nie mogę się na ten wózek napatrzeć, tak mi się podoba - no i nie mogę się doczekac jego lokatora.... Potem wrzucę zdjęcia spacerówki

riterka pączusie aż ślinka leci, ja mam już kupione i zaraz zasiadam z herbatką do nich!MNIAM

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 lut 2010, 12:49

ja juz 6 pączków zjadłam ale byly pyszne
czyli ta cesarke to ci w piątek zrobią tak?
nawet fajnie no bo po cesarce to sie siedzi w szpitalu chyba 5 dni więc dwa dni to będzie weekend więc męzu bedzie mmial wolne

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 lut 2010, 13:04

hej!
witam się pociągająca i z drapiącym gardłem...
z domu pełnego .........ciszy! dzieciak na balu :-D

Qanchita toś poświętowała kobieto! masakra
Madzia oby teraz tylko mały zechciał wyjść...podobno po lekarz na podtrzymanie różnie bywa nie? e....ale fajnie, już niedługo pierwszy bąbelek nam się pokaże!!!!

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 lut 2010, 13:07

aha mialam wam napisac ze dostałam juz te ręczniczki z drevexu
bardzo fajne niezbyt grube piękne kolory
no i cena tez fajna

no i kupilam tez nakładki formujące wklęsłe brodawki i zaczynam prace nad moim przysżłym karmieniem

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 lut 2010, 13:11

riterka, panna..nie bądź taka wyrywna, heheheh
Qanchita no tak...uparta Jolka widzę...ale bynajmniej już wiesz kiedy, co i jak..także super! a my będziemy wszystkie czekać, czekać i czekać...
hormiga, widzę, że wózek sprawia wiele radość! a zobaczysz, jak ruszycie na spacer...będziesz super dumną mamusią! hehheehe
jagodka24, to super, że zakupy się okazały udane!

ja już mam wszystko wyprasowane i w komodzie!!! :ico_brawa_01: ale mi poszło...szok!
jeszcze torbę spakuję i możemy czekać...
dziś byłam rano u położnej...mały nisko! główkę ma już niziutko mówiła...powoli wciska się w kanał, czyli jednak dobrze to odbierałam...
zrobiłam badania, jeszcze na grupę musiałam, bo miałam sprzed 5lat na stare nazwisko i byłby problem...
22.02 wizyta u gina...mam nadzieję,że ostatnia
a wczoraj zaliczyłam kosmetyczkę i jestem wydepilowana, wyhennowana...został mi fryzjer... :-D

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

11 lut 2010, 13:17

zborra, to teraz tylko taka wypiękniona możesz spokojnie czekać na synusia :)
a jakie to uczucie, kiedy dzidzia powoli wchodzi w kanał?

ja też się zastanawiam nad ręcznikami z drewexu. jagodka, masz jeszcze stronkę z której kupowałaś?

mnie czeka fryzjer w połowie marca - farbowanko i lekkie podcięcie, co by Tobi z mamusi dumny był ;-)

Awatar użytkownika
Qanchita
Trzy tysiące lat minęło...

11 lut 2010, 14:00

Mnie się zdawało że cesarka to powinna być 2, 3 tygodnie przed terminem porodu, tak mi lekarz mówił, a u Ciebie w dniu terminu?
Właśnie ja też pytałam, czy skoro dzidzia jest już donoszona to można zrobić cesarkę już teraz. Ale lekarka powiedziała, że skoro Mała sama się nie zabiera za wyjście to dla jej bezpieczeństwa będzie poczekać na termin. I mam nadzieje, że poczeka :ico_nienie:
ja juz 6 pączków zjadłam ale byly pyszne
czyli ta cesarke to ci w piątek zrobią tak?
Kochana, szacunek za te 6 pączusiów :ico_sorki: Ja na razie mam 2 na swoim koncie ale jak będę dziś popołudniu na zakupach to muszę kupić jeszcze z adwokatem, bo uwielbiam :ico_wstydzioch:
A cesarka tak, w piątek:) Mam się zjawić na 8 rano już na czczo i podobno o 11 Jolka będzie już z nami :ico_brawa_01: No i te najcięższe po operacji 2 dni mąż będzie przy nas :ico_sorki:
a wczoraj zaliczyłam kosmetyczkę i jestem wydepilowana, wyhennowana...został mi fryzjer... :-D
A ja się pochwalę, że dziś na 16:30 idę na pasemka i jeszcze nad strzyżeniem się zastanawiam :ico_noniewiem:
A na 15 pędzę na KTG :ico_brawa_01:

hormiga
Papla
Papla

11 lut 2010, 14:07

jagodka24, Drewex to chyba w ogóle fajna firma, ma świetne wyroby, a ile kosztowały te ręczniczki? Dużo ich kupiłaś? Ja mam tylko 3 takie typowe dla Małego

zborra, jesteś niesamowita. Na poród się przygotowała jak na bal :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Pewnie synek z radości podskoczy jak taką wysztafirowaną mamusię zobaczy :-) Bo mój to z krzykiem ucieknie, takie mam odrosty :-D Ale się nawet cieszę, bo u mnie ich aż tak bardzo nie widać, a wróciłam do swojego koloru i po porodzie mogę coś z włosami nowego zrobić, więc nie jest źle.
A że się szybko obrobiłaś? Nikt w to nie wątpił że pójdzie ci piorunem, bo Ty Tytan Pracy jesteś :ico_brawa_01:

Qanchita, a widzisz, czyli jednak trzeba czekać. I dobrze może, po co przyspieszać. Tylko pewnie Jolka ze 4 kg będzie ważyła :ico_brawa_01: Fajnie

jagodka24, a Ty masz wklęsłe brodawki?
A co do pączków - niezła jesteś. Ja jeszcze żadnego. Czekam na sąsiadkę ma przynieść cieplutkie, bo gdzieś kupiła i sobie zjemy :ico_brawa_01:

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 lut 2010, 14:08

dziewuszki powiedzcie mi ktory wozek jest lepszy
http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-xlander ... -5194.html czy ten
http://dino.sklep.pl/nowy/xlander-xa-sp ... -7123.html

ja dzis do lekarza na kontrole mam nadzieje ze bedzie wszystko ok

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”