lilo

09 mar 2010, 17:18

ocencie same prosze i poradzcie
Ja się zgadzam z dziewczynami - dodatkowo - jeśli firma podaje kontakt tylko komórkowy i mailowy - nie jest godna zaufania. Nie dają konkretnego adresu, danych swoich - chyba że coś pominęłam??? Zdjęcia takie każdy może sobie wkleić.
Moim zdaniem to mocno podejrzane...

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

09 mar 2010, 18:30

ale trudno teraz jest zanlezc dobra prace za granica ..
noo, to zależy od tego, jakiego rodzaju pracy szukasz i za jakie pieniądze... :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
kasieŃka
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

09 mar 2010, 19:42

ananke,

zalezy mi na tym zeby zarobic sobie na mieszkanie..wyjechac gdzies gdzie nie bede zawiedziona i nie bede musiala zaraz wraca spowrotem...ile ludzi powyjezdzalo, ale nie mogli niczego znalezc i wrocili tracac pieniadze.. :ico_noniewiem:

jestesm z wroclawia nie wiem czy znalazlabym cos w biurach posredniczych pracy ogolnie interesuje mnie wyjazd na dluzszy czas..gdzie jezyk wymagany jest minimalnie szczegolnie angielski, no i kwestia umiejestnosci ale..chodzi o to zebym mogla cos przywiezc do Polski zeby tezn wyjazd sie oplacil

dlatego tak na mnie zrobia ta oferta wrazenie.. :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2010-03-09, 18:43 ]
Gabi,

:ico_sorki: boshhh masakraa a ja sobie nadzieje takie robie..szok..

niby czlowiek tyle sie nasluchal o tych wyjazdach ze trzeba uwazac i wogole a dalej korcą tymi ofertami.. :ico_noniewiem:

mal
Wodzu
Wodzu

09 mar 2010, 19:55

kasieŃka, Gabi ma racje ,hostessa np w Japonii to bardzo prestizowy zawod ale ona musi umiec naprawde wiele ,i tam nikt nie ma prawa hostessie ublizac w jakikolwiek sposb...u nas raczej hostessa kojarzy sie z reklamowaniem produktu w markecie ... ale powiem tobie ze odradzalabym tobie takiego wyjazdu w ciemno ,moim zdaniem to pachnie prostytucja,bo tylko tam nie musisz znac jezyka wloskiego przynajmniej na poczatku.....myzle ze powinnas znalesc inna droge by pracowac za granica.......

Awatar użytkownika
Joanna24
4000 - letni staruszek

09 mar 2010, 23:33

kasieŃka, a może do opieki osób starszych do Niemiec czy innego kraju. Na poczatku nie musisz znac jezyka (moja teściowa nie znała). Możesz trafić tez do Poslkiej rodziny. Zarobki masz około 1tys euro. Z tego co wiem masz ubezpieczenie itp. Praca na 3msc i dłużej.

Awatar użytkownika
mariquita
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

09 mar 2010, 23:41

kasieŃka, a wiesz może w jakim mieście??

[ Dodano: 2010-03-09, 22:43 ]
moje dwie znajome były w takiej pracy we Włoszech.....
więcej napisze jutro....................

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

10 mar 2010, 01:14

ananke,
zalezy mi na tym zeby zarobic sobie na mieszkanie..wyjechac gdzies gdzie nie bede zawiedziona i nie bede musiala zaraz wraca spowrotem...ile ludzi powyjezdzalo, ale nie mogli niczego znalezc i wrocili tracac pieniadze.. :ico_noniewiem:
Kochana, u nas zarabia się przez agencję pracy "marne" 5.80funta na godzinę... minus podatek rzecz jasna... ale jak się załapiesz na kontrakt to juz płacą lepiej...
rzadko kogo przyjeżdżającego samemu stać na wynajem domu/mieszkania, u mnie w mieście ludzie wynajmują po kilka osób jedno mieszkanie, wiesz, po sztuce na pokój, czy parami, bo i takie przypadki znam...
ogolnie interesuje mnie wyjazd na dluzszy czas..gdzie jezyk wymagany jest minimalnie szczegolnie angielski, no i kwestia umiejestnosci
to nie masz innego wyjścia, jak szukając ofert pracy zaczniesz doszkalać się :-) nie będzie lepszego na to czasu, bo wyjeżdżać za granicę (gdziekolwiek) to już bez języka się nie da... choć sama znam "kilka" osób, które tak wyjechały i jakos im czas płynie...

pamiętaj, że duże pieniądze łatwo nie przychodzą... chyba, że na loterii wygrasz... dlatego uważaj i sprawdzaj uważnie (jak Gabi podpowiada o firmach) - czy nie lepiej zamiast kusić los troszkę popracować ciężej? :ico_sorki:

powodzenia Ci życzę :-)

Awatar użytkownika
kasieŃka
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

11 mar 2010, 16:52

mariquita,

civitanova marcher - nazwa miasta..
napisz jakies szczegoly odnosnie Twoich kolezanek...jesl znasz..bylabym wdzieczna :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2010-03-11, 15:54 ]
Gabi

w zasadzie masz racje..ale jak tak kazdy by myslal to kazdy sie by bal wyjezdzac tak naprawde.. :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2010-03-11, 15:57 ]
ananke pisze..... choć sama znam "kilka" osób, które tak wyjechały i jakos im czas płynie...
wiec jednak sie nieraz udaje.. :ico_noniewiem: kwestia tego zeby sie nie bac ..wlasnie takie osoby maja najwiecej szczescia :ico_noniewiem: a ten co sie waha i wogole pesymistycznie podchodzi do tych spraw nie wierzy ze moze sie udac <czyli ja> :ico_puknij: zawsze ma jakiegos pecha i potem zaluje .... :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2010-03-11, 15:59 ]
Joanna24

nie do Niemiec nie da rady..trzeba miec mysle znajomosci..na pewno bym nie dala sobie rady jeszcze na opiekunke w zyciu.. :ico_noniewiem: moja mama jest opiekunka od 10lat do osob starszych, pracuje w polsce za marne pieniadze..tyle razy jej mowilam zeby sie uczyla jezyka o jechala.. :ico_puknij: :ico_puknij:

[ Dodano: 2010-03-11, 16:01 ]
ananke..w sumie to nie wiele..ale zawsze inaczej niz w tej zasranej Poslce :ico_zly:
gdzie nie mozna sobie pozwolic na wiecej tylko caly czas trzeba z czegos rezygnowac :ico_noniewiem: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
pestka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

11 mar 2010, 19:09

kasieŃka, żadna z nas nie życzy Ci źle, i siła Cię nie zatrzymamy jeśli zechcesz tam pojechać :ico_noniewiem:
ja podobnie jak Gabi nie zaryzykowałabym dla mglistej wizji, nie gniewaj się ale trochę naiwnie podchodzisz do życia, przemyśl to
jesteś młoda i masz czas, żeby w życiu osiągnąć co Tylko zechcesz, ucz się języków, zainwestuj w siebie a za jakiś czas będzie mogła robić coś więcej niż umizgiwać się do wstawionych gości w jakimś klubie, na pewno tego chcesz? szanuj się dziewczyno i nie pchaj w kłopoty na własne życzenie

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

11 mar 2010, 20:44

wolę mieć mniej niż ryzykować.
ja też jestem tego zdania :ico_sorki:
jesteś młoda i masz czas, żeby w życiu osiągnąć co Tylko zechcesz, ucz się języków, zainwestuj w siebie a za jakiś czas będzie mogła robić coś więcej niż umizgiwać się do wstawionych gości w jakimś klubie, na pewno tego chcesz? szanuj się dziewczyno i nie pchaj w kłopoty na własne życzenie
i z tymi słowami też się zgadzam

kasieŃka, nikt Ci niczego nie zabroni, ale skoro sama masz wątpliwości, co do tej oferty, to weź szczególnie to pod uwagę :ico_sorki:

Wróć do „Prawo, praca i polityka”