Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 mar 2010, 11:43

azwyczaj nie boi sie filmow, i Piraci z Karaibow i Piotrusia Pana widziala gdzie to zamiast bajkowych postaci sa normalni ludzie i wysiedziala caly film
no proszę jaka rezolutna :-D
ja właśnie polecam te rzeczy co będą przydatne na porodówkę zapakować oddzielnie bo po co od razu tachać ze sobą cała torbę albo grzebać w niej w poszukiwaniu ręcznika czy czegoś innego

Alkasbir
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 mar 2010, 17:43

gozdzik a czy powinnam wziąć rożek do szpitala lub kocyk swój. na pobyt w szpitalu?

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 mar 2010, 18:14

nie w szpitalu maja swoje otulacze :ico_haha_02: choć widziałam i takie mamy cop sobie wszystko swoje brały ale jak dla mnie to zbyteczne

Alkasbir
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 mar 2010, 18:25

oj zaczynam się trochę bać - coraz częściej coś mnie boli :ico_noniewiem: oby jeszcze dwa tygodnie :ico_sorki:

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 mar 2010, 18:53

wszystko będzie dobrze tylko odpoczywaj jak będziesz mieć okazje :-)

Awatar użytkownika
MamciaKochana
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 mar 2010, 19:38

hej kobietki!

a my juz z powrotem, do kina nas nie wpuscili :ico_noniewiem: dopiero od 5 lat wpuszczaja na Alicje w Krainie Czarow, albo mozna tez jesli ktos woli isc na sale dla rodzin z dziecmi, to taka specjalna sala gdzie mozna zabrac maluszki ze soba i maja tam przewijak wiec nawet calkiem maluskie mozna miec ze soba, no ale to na tej specjalnej sali a otwarta jest tylko w czwartki i piatki wiec zonk. Wiec musimy sami isc do kina na Alicje jak Julcia bedzie w przedszkolu bo nie chce ogladac filmu przy placzacych niemowlakach.
gozdzik, no wlasnie ciekawa bylam jak to w kinie by bylo z Julcia, co do gatunku to bylam pewna no bo w domciu ogladala nieraz juz podobne filmy i siedzi cicho z zainteresowaniem, ale niewiem jakby zareagowala na duzy ekran no i dosc glosno jest w kinie, narazie pozostanie to dla nas mysterium no chyba ze wybierzemy sie na jakis typowo dzieciecy film, gdyby bylo cos podobnego do Up to od razu bym sie rwala!

Co do torby to wlasnie ja spakuje tylko taka na porodowke albo tak jak mowisz odzielnie na wszelki wypadek no bo bedziemy w szpitalu tylko w czasie porodu i tylko jesli komplikacje by byly to by sie reszta rzeczy przydala.

My juz po zakupkach z wielkiem znakiem zapytania na twarzy, znalezlismy fajny stolik samochodowy rozowy maxi cosi :ico_brawa_01: ale kupimy dopiero nastepnym razem jak bedziemy w miescie, planowalismy jechac ostatni raz za rzeczami dla maluszka za dwa tygodnie. Co do przewijaka, to mamy dwie opcje - jeden z ikea ale inny niz planowalismy na poczatku, taka komoda z przewijakiem, tyle ze wtedy tez musimy kupic szafe albo wieksza komode z boku zeby bylo miejsce na ciuszki dla Julci i nowej dzidzi. A druga to musimy zadzwonic tam gdzie produkuja bo strasznie sa drogie - komoda 2000 zl a szafa 2250 zl, wiec jakby mieli na magazynie to sprzedaja je za pol ceny to by kosztowalo wszystko razem tyle samo co komoda i szafa z ikei ktora sobie upatrzelismy, a wolalabym te z magazynu.
Ale kupilismy prawie wszystkie pierdolki do torby do szpitala, smietnik na pieluchy i refile do niego, butelki ( te akurat Tomme Tippie ale jak bedziemy duzo uzywac butelki to planowalismy kupic te same co u Julci z takim gumowym spodem co latwiej jest dzidzi z niej pic ), pieluchy, waciki itp. srodki pielegnacji, kosmetyki, a dla siebie spodnie, tshirt, zwykla jednokolorowa bluzke i 3 biustonosze do karmienia, bo juz nic mi nie pasuje. Brakuja nam wiec juz tylko takie duze rzeczy jak komoda, stolik do samochodu i kolyska z materacem. I koniec kupowania. fjuuu :ico_olaboga:

[ Dodano: 2010-03-13, 18:39 ]
Alkasbir, wlasnie wlasnie! Odpoczywaj solidnie! Szczegolnie jak Cie cos trapi tu i uwdzie :ico_oczko:

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 mar 2010, 20:16

no to szkoda ze sie wam wypad do kina nie udał :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:
bo bedziemy w szpitalu tylko w czasie porodu
ja sobie tego nie wyobrażam jak tak szybko można wypuszczać do domu :ico_szoking: :ico_szoking:

Awatar użytkownika
MamciaKochana
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 mar 2010, 20:42

gozdzik, no niestety wielorodki nie wypuszczaja tylko wypraszaja niemalze i tylko jesli sa komplikacje to mozna zostac na obserwacji, no ale jak to u nich bywa komplikacje musza byc naprawde duze zeby reagowac. Wiec wielorodki jak tylko urodza - godzinka - dwie i do domciu nawet jesli to 2 w nocy :ico_szoking:

[ Dodano: 2010-03-13, 19:47 ]
ale dodam ze ja sie w sumie ciesze bo przy Julci sami sie wypisalismy po pierwszej dobie, najlepiej bylo nam w domciu a zrobilismy cala liste pytan i poprosilismy pielegniarke na godzinke czasu i nam na wszystkie odpowiedziala i nie mielismy juz potrzeby pomocy, wiec mi to nawet odpowiada, za to wiem ze wiekszosc wlasnie narzeka bo czuja sie niepewnie lub nagle pojawiaja sie rzeczy z ktorymi musza sobie sami radzic, albo po prostu czuja sie zle fizycznie i nie w planach im nagle podroze samochodem.

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 mar 2010, 21:21

godzinka - dwie i do domciu nawet jeśli to 2 w nocy :ico_szoking:
masakra ja bym sie jednak bała ze coś się z dzidziusiem może zacząć dziać ale wiadomo gdyby u nas tak było to każdy musiałby sie do tego przystosować a skoro u Was takie metody praktykują to znaczy ze to sie sprawdza i może tak strasznie wygląda a w rzeczywistości mamy szybciej do siebie dochodzą w zaciszu swojego domku :ico_noniewiem:

kaczorek
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

13 mar 2010, 22:08

Witam
MamciaKochana, Naprawde wczesnie wypuszczaja do domu :ico_noniewiem:

Ja dzisiaj u rodziców leniuchuje i odpoczywam juz dawno tak sie nie wynudziłam :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”