anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

31 mar 2010, 18:51

ło rany helen cały rok, ja widuję się średnio raz na miesiąc no ale mieszkamy niedaleko.
ja prawie codziennie bo na przeciwko mieszkaja
macie jakies skuteczne i szybkie sposoby?? :ico_sorki: z
nizoral, a juz sie martwilam czemu sie nie odzywasz :ico_nienie:

ja mojej wlasnie dalam kasze, jadla nawet w miare ok, wiecej przy tym gadala, dawalam lyzeczka bo smoka takiego nie mialam o butli, moze wkoncu zacznie rosnac bo wasze ma,luchy juz po 6 kg a moja stoi ledwo 5 przekoczyla :ico_olaboga:

dzisiaj tato powedzil mi wedliny i kielbasy bede miala na chrzest czym gosci zapchac, ale jak na razie sama sie najadlam az mi niedobrze taka pazerna jestem aby malej nie zaszkodzilo bo nie bede wiedziala czy to moje obrzarsto czy jej kasza, troche nie pomyslalam do tego 2 pomidory zjadlam :ico_wstydzioch: ale kupilam polskie takie pyszne juz prawie jak swoje, jak ostatnio ogorkow sie najadlam to mala miala szorstka buzke i nie wiem czy to nie od tehgo ale juz jest ok

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

31 mar 2010, 19:17

inia1985, zgadza się, po każdej kupce myję ją. Z tym ze robi tylko jedna dziennie, no i jak już zrobi, to nie da się tego chusteczką wyczyścić ;-) Mam nadzieję, że te problemy z apetytem są chwilowe, ale może jak jej dietę rozszerzę będzie lepiej. W końcu tylko 9 dni jej brakuje do 4 miesięcy :-D
To rzeczywiście masz się z tą dietą :ico_olaboga: Ehh my kobiety jesteśmy zdolne do wielu poświęceń dla naszych maluszków :-)
He he he fajnie musi to wyglądać, jak ta wioska Was obserwuje ;-)

[ Dodano: 2010-03-31, 19:26 ]
dorotaczekolada , witaj :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Lenka to już duża dziewczynka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Ale widzę, ze ma tak samo jak Justynka wieczorami, ryk, pisk, a zasnąć nie może :ico_olaboga: Jedyna rada to na ręce i pośpiewać kołysanki - to naprawdę skutkuje :-D

anetka607, ja tez planuję dać kaszkę, ale najpierw smoka kupie, bo łyżeczką to raczej ciężko. Wczoraj dałam herbatkę z hippa jabłko z melisą - bardzo jej smakowało :ico_brawa_01:
Widzę, że przygotowania do chrztu pełną parą :ico_brawa_01:

lilo

31 mar 2010, 19:56

mikusia trzymam kciuki za domek i urzędy :ico_sorki: :ico_oczko: Oby sprawnie poszło!!!!!!!

Pruedence, rozmiar 80?????? :ico_szoking: No nieźle Adaś rośnie :ico_oczko: :ico_brawa_01:
No i podziwiam samodzielne przygotowanie całej uroczystości :ico_sorki: Mi pomagali rodzice i teraz też liczę na nich :ico_oczko:

My powoli wyrastamy z 62 ale odkładamy na razie pojedyncze ciuszki bo jak piszecie rozmiar rozmiarowi nie równy :ico_oczko:

Moja niuńka też lubi podziwiać świat z rączek a karuzelki nie lubi w ogóle :ico_noniewiem:

Shiva, brawa dla dzielnej Justynki :ico_brawa_01:
lilo, to masz talent do zdjęć
Dzięki :ico_oczko:

dorotaczekolada, a czemu cię tyle nie było???????????? :ico_olaboga: Wspominałyśmy tu ciebie :ico_oczko: Wklej jakieś nowe fotki :ico_sorki:

anetka607, mój tata też robi wędliny takie swojskie, mniam, mniam, lepsze to niże te szynki nijakie w smaku ze sklepu :ico_sorki:
ja tez planuję dać kaszkę, ale najpierw smoka kupie, bo łyżeczką to raczej ciężko
Dlaczego ciężko??? My kaszkę tylko łyżeczką z Piotrusiem, to przecież gęste a dobrze jest dzieci uczyć jeść z łyżeczki.

My święta jeden dzień u rodziców, drugi u teściów ale piekę i robię sałatki żeby tą pracą się jakoś podzielić a nie zwalić na mamy, bo wiem ile z tym wszystkim roboty jest.

No i nie wiem co tam jeszcze wam odpisać bo jakoś mnie troszkę nie było.
Wczoraj w rozjazdach, dziś też. Zakupy, urzędy, dziś wreszcie do pracy się wybrałam, fajnie było. Postawiliśmy pępkowe, mała prezencik dostała.

A dziś jej kupiłam opaskę, ale frajda z dziewczynkami faktycznie - jakbym wróciła do dzieciństwa i stroiła laleczkę :ico_oczko:
Tak niuńka wygląda :ico_oczko:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

31 mar 2010, 20:22

lilo- fajne fotki, ninia śliczna :-D moja dawała się stroić jak była mała a teraz jak widzi sukienke to ucieka na drugi koniec pokoju, spódnice da sobie założyć od święta, a tak to tylko spodenki bo najwygodniej :-D

Co do ciemieniuchy u nas jest po problemie odkad zmieniłam mleko na to pepti, jak ręką odjął i też się nie łuszczy już skóra koło uszu i brwi, więc ewidentnie alergia tylko na co, skoro pije mleko do kawy a Adaś je cyca i nic mu nie jest, bądź tu mądry. Najważniejsze że mu humor wrócił, znów jest mamusinym aniołeczkiem co nie płakusia i na rączkach nie lubi :ico_sorki:

A co do rozmiaru to on ma bluzy i kurtkena 80 ale reszte na 74 więc nie znów taki wielki, ale zostało mu jakieś 10cm i wyrośnie z kołyski a myślałam, ze nam z pół roku posłóży póki remontu nie skończymy i nie będzie miał swojego pokoju :ico_olaboga:

Co do świąt to ja mam całą rodzinę w Krakowie więc nie muszę daleko jeździć, a chrzest robie u moich rodziców bo a- ksiądz jest przyjacielem rodziny i to mały kameralny kościół z pięknym parkiem, b- moi rodzice mają duży dom zdolny pomieścić te 20 osób, bo ja mam mini mieszkanie, teraz przy tym remoncie, ale jako że moja mama nie lubi gotować i piec i zawsze na święta ja wszystko robię tak i na chrzest robię , jedyne co to mi mama ziemniaki obierze i sałatke zrobi :-D No i sprzątać będziemy razem :-D Oby tylko pogoda była. :ico_sorki:

lilo

31 mar 2010, 20:34

moja dawała się stroić jak była mała a teraz jak widzi sukienke to ucieka na drugi koniec pokoju
Właśnie mi tak koleżanka powiedziała - strój póki się daje :ico_haha_01: :ico_oczko:

Ja miałam raz problem z ciemieniuchą u Piotrusia i pomogło jedno posmarowanie oliwką i wyczesanie. Ale wyczesywałam nie szczotką do włosów a szczoteczką do zębów :ico_oczko: Siostra cioteczna mi taki patent sprzedała i się sprawdził :ico_oczko:

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 mar 2010, 20:59

a juz sie martwilam czemu sie nie odzywasz
przepraszam ale mialam slaby dostep do neta :ico_wstydzioch:
nizoral
a to nie za silny srodek dla takiego malucha?
Ale widzę, ze ma tak samo jak Justynka wieczorami, ryk, pisk, a zasnąć nie może Jedyna rada to na ręce i pośpiewać kołysanki - to naprawdę skutkuje
no u nas usypianie na rekach to juz naprawde ostatecznosc. zwykle wyplacze sie wykrzyczy i w koncu zasypia. oczywiscie ktos kolo niej ciagle siedzi i jej smoka wtyka
pomogło jedno posmarowanie oliwką i wyczesanie
no u nas to niestety nie skutkuje :ico_noniewiem: i roznosi sie diabelstwo juz po calej glowce :ico_olaboga:
kurcze dziewczyny wy juz kaszki dajecie?? ja synowi nie dawalam nic poza cyckiem poki nie skonczyl pol roku i teraz tez tak planuje..

[ Dodano: 2010-03-31, 21:10 ]
a tu moja córa wczoraj:
Obrazek
jakby nie patrzec to duza :ico_oczko:
Ostatnio zmieniony 31 mar 2010, 21:12 przez dorotaczekolada, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

31 mar 2010, 21:11

ja nie zamirzam nic poza mlekiem wprowadzać dopóki nie spończy 5 miesięcy;)

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

01 kwie 2010, 09:40

Wczoraj dałam herbatkę z hippa jabłko z melisą - bardzo jej smakowało :ico_brawa_01:
ja mojej daje maline z dzika roza, uwielbia ja, jablkowa jej tak nie smakuje
aniołeczkiem co nie płakusia i na rączkach nie lubi :ico_sorki:
zazdroszczae
a to nie za silny srodek dla takiego malucha?
zalecenie pediatry, nawet znajoma noworodka 2 tyg tym myla

dorotaczekolada, super mala,taka pyzata :ico_brawa_01:

lilo, super opaska, moja nie lubi i zawsze jakos ja sciagnie tak kreci glowa :ico_zly:
ja nie zamirzam nic poza mlekiem wprowadzać dopóki nie spończy 5 miesięcy;)
mi lekarka pow ze jak malo przybiera na wadze to kasze szybciej sie wprowadza

lilo

01 kwie 2010, 10:50

dorotaczekolada, ale fajna pyza :-D :ico_brawa_01:
lilo, super opaska, moja nie lubi i zawsze jakos ja sciagnie tak kreci glowa
No ja myślę że póki leżą to jest na chwilę ozdoba :ico_oczko: Moja też się kręciła i opaska się zsuwa :ico_oczko:

Miłego dnia życzę, u nas trochę sprzątania bo od jutra zaczynam pomalutku piec :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 kwie 2010, 12:15

dzien dobry :-)
u nas brzydko, deszcz pada i tak ma byc podobno przez cale swieta :ico_noniewiem:
wczoraj zrobilismy zakupy, ale gotowac i piec bede w sobote, za duzo tego nie bedzie, bo podzielilysmy sie ta praca ze szwagierka.
Moje dziecko tej nocy ladnie spalo, jakies 5 godzin pod rzad :-D ale w ciagu dnia prawie wcale nie spi i ciagle chce do cycusia...
wyczesywałam nie szczotką do włosów a szczoteczką do zębów
ja nasmarowalam oliwka i po 2 godzinach wyczesalam pod wlos (podwazalam ostroznie) takim malym bardzo gestym grzebykiem, moja polozna okreslila go jako grzebyk do wyczesywania wszy :ico_oczko:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”