Awatar użytkownika
Sabcia
Trzy tysiące lat minęło...

01 kwie 2010, 11:51

Ja tylko na chwilke bo ide pod prysznic - dzis juz cwiczonka z glowy
dzis mamay piekna pogode wiec spadam na spacerek :-D

Awatar użytkownika
edulita

01 kwie 2010, 12:53

Witam ja tylko na moment wieczorkiem doczytam
Składam życzonka dla Lolka i Niki :ico_brawa_01:
Dzis musze sprzatać i wszystko kończyć ale cięzko mi bedzie bo całą noc nie spałam bolał mnie zoładek i zwracałam nie wiem co mi sie przyplatało :ico_placzek: dzis juz umyłam okna i sprzatam dalej jak oszalała choć czuje się nienajlepiej :/
W dodatku za oknem takie słoneczko i chcę koniecznie dziewczynki zabrać na spacerek
Wieczorkiem sie zamelduje

Awatar użytkownika
isiawarszawa
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

01 kwie 2010, 13:23

no co to sie dzieje? U matikasi Milenka chora u edulity żołądek u Ewki Pawełek męczy sie z przepukliną u wioli lolek wczoraj jakos tak płakał u sabci gardło u magdusi chłopcy na szczescie juz zdrowieją ale jednak jeszcze... u mnie odpukać cisza chociaz piotrek dziwnie pokasłuje, niech wszystkie choroby idą precz... chodzcie odprawimy jakies rytuały :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
matikasia

01 kwie 2010, 14:20

Melduje sie i ja. My juz po spacerku. Wialo troche ale fajnie. Mala pospala. Na dworku jej najlepiej z tym kaszlem i katarkiem,ale dzis juz nie poszlam do lekarza, bo sie nie pogorszylo wiec po co ma nam dawac antybiotyk. na razie walczymz tak.

Sorki ze pisze bez polskich liter ale tata nie ma na niemieckim laptopie.

Sabcia ale ty chudniesz szybko:) ale co sie dziwic tyle cwiczen... :ico_brawa_01:

Isia te zarazki to chyba z wiosna. ja tez cos nosem ciagne, mati znow kaszle. chyba sie od nich zarazilam.

Edulita moze od Nikoli sie zarazilas tymi dolegliwosciami?

piekarnik nie do naprawy. ciastko bedzie kupne :ico_sorki:

Dziewczynki co sadzicie na temat nocnego karmienia? mama mi tu mowi, ze juz powinnam mala oduczac, ale ja sie smieje z jej pomyslow:)

Awatar użytkownika
isiawarszawa
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

01 kwie 2010, 14:30

matikasia, no ja ci nie powiem co sądze na temat nocnego karmienia bo oliwia w nocy (mam na mysli 1-2 w nocy) to budzi sie bardzo sporadycznie raz na dwa tygodnie
przeważnie je koło 20:30 a potem koło 5 albo i 6 - wiec nie bede jej żałować o 5 mleka zwłaszcza że ja czzasem taka głodna o tej 5 jestem że jak nie zjem choćby kęsa kanapki to nie zasne spowrotem wiec co sie dziecku dziwić - także nie poradze :583:

Awatar użytkownika
emikaw85
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

01 kwie 2010, 15:09

Hej :ico_haha_02:

Byla dzis na uczelni. Juz mam posprzatne. Jula spi na dworku. :ico_haha_02:

Sabcia wiolaw :ico_brawa_01: dla Waszych pociech za 5 miesiecy :ico_haha_02:

Ewka_82 duzy chlopaka.

isiawarszawa, u mnie naszczescie te cisza oby jak najdluzej :-D

Magda33 ja mam bardzo dobra mas na znamie, ktore Jula ma na glowce. Dermatolog nam to przepisal jakis czas temu. Ostanio miala krostke na nozce. Nie mam pojecia od czego, ale jej posmarowalam pare razy i przeszlo. Nazywa sie to Pimafucort :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
Sabcia

01 kwie 2010, 15:36

isiawarszawa, faktycznie wszyscy jacych chorzy - oby nam wszystkim przeszlo :)
Edulitka - moze to to samo co u Nikoli
matikasia, mi sie wydaje ze jezeli dziecko czuje taka potrzebe to musi zjesc i tyle.... glodzic przeciez nie bedziesz
Moja mala je o 18 potem idzie spac i czasami spi do samego ranka bez pobudki a czasami wstanie jeszcze o 22 na papu i idzie znowu spac takze roznie to bywa - ale ogolnie spi mi cala noc :-D

Awatar użytkownika
emikaw85
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

01 kwie 2010, 16:09

matikasia mi Jula tez spi cala noc. Karmie ja po kapieli kolo 19 i pozniej kolo 22 i spi do 7 czasami nawet do 8. Wiesz mi tez sie to nie podoba zeby dziecka nie karmic w nocy, bo to jeszcze malenstwo, ale tez trzeba nauczyc dziecko zeby odroznialo noc od dnia. Jula jak bedzie glodna w nocy to sie sama obudzi. Pare razy tak mialam.

Awatar użytkownika
matikasia

01 kwie 2010, 20:11

To widze ze tylko Milenka taki nocny lasuch;) w sumie nie jest az tak zle, ale na razie nie mam zamiaru jej oduczac skoro jest wyraznie glodna. jak przed 22 ja nakarmie sama na spiocha to spi tak 4 godziny i znow chce jesc i potem tak co 2-3 godziny.

Cos mnie od 3 dni leb pobolewa. Niech ta wiosna juz na dobre przyjdzie bo ta pogoda skacze i ja wszystko odczuwam.

Mati znow sie rozkaszlal :ico_sorki:

Awatar użytkownika
edulita

01 kwie 2010, 22:03

Witam
Magda33 - dobrze ze Zosi przeszło po Oilatum :ico_noniewiem: u nas też zębowy atak Ida tak trze dziasła i ma marude dodatkowo luźne kupki a dziąsła rozpulchnione i mega białe :/ wkładam do lodówki jej gryzaczki smaruje, daje granulki oj namecza sie te nasze ząbkujace szkraby
Bigottka - Wikunia slicznie siedzi :ico_brawa_01:
Ewka82 - biedulek musi sie nacierpiec z ta przepukliną ja sie ciesze ze my to juz mamy za soba
Sabcia - świetne foto w podpisie i jacy sa do siebie podobni :-)
Isia nie chciał Machomet do góry to góra do Machometa przyjdzie :ico_haha_01: czyli swiateczna wizytacja ale moze to lepiej że do ciebie niz ty do nich bo zawsze będziesz na swoim gruncie :-)
matikasia, - Ida nie je w nocy i Niki też nie jadła ale śpi cała noc więc jej nie karmie - moze jakby sie budziła to bym ja karmiła. Kiedys na studiach miałam o tym ze dzieci karmione butelka po 6 miesiacu nie powinny byc karmione w nocy bo tomoze byc przyczyna otyłości i nadwagi - ale nie wiem tak do końca jak z tym jest :ico_noniewiem:
Milenka cudna na tym zdjeciu od fotografa :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Mati znow sie rozkaszlal
oj biedulek ciagle cos - niech mu szybko przechodzi ten kaszel

Ja dzis dostałam powera i juz prawie wszystko zrobiłam :-) jestem wyczerpana i padnieta ale zołądek juz mnie nie boli :-) M mówi ze to od nerwów i możliwe bo jak ja sie nakrece to tak mam :ico_wstydzioch: a niezrobione porządki mnie doprowadzały do szewskiej pasji. Teraz czekam na mojego kochanego ma przywieźc po pracy moja siostre i jedziemy na zakupy do tesco - musimy zakupic dodatki od zajca a z Niki to niewykonalne :ico_haha_01:

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”