gozdzik, takich typowych obiadow nie, A. lubi bardziej francuskie jedzonko i srodziemnomorskie szczegolnie, np w Polskim jest duzo gotowanych warzyw, czy to kartofelki, groszek, marchewka i soroweczki, a tu juz bardziej takie salatki letnie sie je - sorowki jeszcze u nikogo nie spotkalam. Z miesa to wlasnie takie co do piekarnika mozna wstawic, jesli kurczak to tez raczej z piekarnika i nigdy gotowany, czy tez smazony na patelni. Na swieta np jest robiona swinka ( i wlasnie nie wiem czy to schab czy co ), ciemny sos i gotowana czerwona kapusta. Typowym obiadem moze byc tez np krewtki na chlebie z surowymi warzywami i cytryna - ja akurat wcaaale za tym nie przepadam. Jedzonko ktore nie zajmuje za duzo czasu na przyzadzanie np raclette (mniam) i wtedy mozna sobie samemu wybrac jakie warzywka sie chce, najczesciej wtedy do tego sa wlasnie krewetki, wszystko co nie jest ciezkostrawne. Ale takim typowym - starym dunskim jedzeniem sa mielone na patelni, biala kielbasa itp. bleee tyle ze coraz mniej osob tak je. W wiekszosci sie zgapia z innych krajow.
[ Dodano: 2010-04-08, 17:05 ]
wisnia3006, mam nadzieje ze uda Ci sie przestawic Zuzie na piers

ale mialas cwiczen przy porodzie

fajnie ze Cie tak zachecali do ruchu

szkoda tylko ze przy szyciu Cie bolalo, mi dali znieczulenie ale jak sprobowala dotknac igla to poczulam i dali mi drugie znieczulenie i po tym juz nic nie czulam. Dobrze ze jestescie juz w domciu! Duza corcia! Nawet na zdjeciu widac

Julcia byla o pol kilo mniejsza a tej samej dlugosci