ulamisiula
Trzy tysiące lat minęło...

Ubezpieczenie

22 mar 2010, 11:37

Witam!
Wczoraj dowiedziałam się ze mogę się ubezpieczyć indywidualnie i w chwili urodzenia dziecka dostanę dodatkowe "becikowe".Tylko to tylko słyszałam ale nie wiem dokładnie jakie to moze być ubezpieczenie i w jakiej firmie.Moze znacie sie na tym?Będę wdzięczna

mal
Wodzu
Wodzu

22 mar 2010, 18:18

ulamisiula, chyba chodzi tobie o ubezp np w PZU ,tu mozna rzeczywiscie sie ubezpieczyc i dostac za urodzenie dziecka chyba 10% stawki wysokosci ,jesli sie decydujesz to musisz szybko to zrobic bo np w PZU jest pol rkou karencji...na jaka stawke sie ubezoieczysz to od ciebie zalezy ,oni zreszta podaja stawki a ty sobie wybierasz ...no i warunek trzeba pracowac bo inaczej nici z tego ..jak jest w innych firmach nie wiem ,ale wiem ,ze nie w kazdej jest ubezp za urodzenie dziecka

phelsumma
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

21 kwie 2010, 15:29

Ja się właśnie zastanawiam nad ubezpieczeniem. Idą wakacje a dzieciaki chcą jechać na wakacje na jakiś obóz czy kolonie...

Ale w jakiej firmie się ubezpieczyć żeby nie było haczyków.

Póki co przejrzałam ofertę ING i Warty. I chyba będę skłonna ku ING, może od razu i siebie bym ubezpieczyła...

Ubezpieczałyście się ostatnio ?? jak to w ogóle jest?

lilo

21 kwie 2010, 16:25

bo np w PZU jest pol rkou karencji...
Eeeeeeeee - chyba nie bo my sie w pracy ubezpieczyliśmy w zeszłym roku w marcu a w kwietniu koledze urodziło sie dziecko i bez problemu wypłacili. To było grupowe, chyba że tu tkwi problem i jest jakaś różnica.
Trzeba pytać.

[ Dodano: 2010-04-21, 16:28 ]
A ubezpieczyć sie tak żeby wypłacili za urodzenie można nie tylko w PZU, mój mąż ma gdzieś indziej i tez jest taka opcja.

mal
Wodzu
Wodzu

21 kwie 2010, 17:18

bo np w PZU jest pol rkou karencji...
.
tak bylo i jest w PZU,nie wiem jak w innych ubezpieczalniach jest ...a kolega nie wiem czemu tak mial i na jakich zasadach ,moze dalsza kontynuacja byla :ico_oczko: ......

lilo

21 kwie 2010, 17:33

tak bylo i jest w PZU,nie wiem jak w innych ubezpieczalniach jest ...a kolega nie wiem czemu tak mial i na jakich zasadach ,moze dalsza kontynuacja byla
To było nowe ubezpieczenie, on chciał sie ubezpieczyć właśnie ze względu na ciążę żony i ewentualną wypłatę z tego tytułu :ico_oczko: Pytał sie więc babki czy jest jakiś okres karencji i ona powiedziała że nie i faktycznie dostał kasę bez problemu.

mal
Wodzu
Wodzu

22 kwie 2010, 16:15

lilo, ,moze jakis nowy przepis wszedl w zycie w PZU :ico_oczko:
ja mialam okres karencji pol roku :ico_oczko: tez ubezp grupowe

Wróć do „Prawo, praca i polityka”