Samanta
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

24 kwie 2010, 22:42

;) nom my też Martalka w myślach możemy poszaleć na parkiecie ;) chociaż ja powiem szczerze, że mnie by się nie chciało tańczyć, ale orkiestry bym posłuchała i pojadłabym to co by mi podali ;)

Nom u mnie ciasto upieczone, ale jeszcze nie spróbowane ;)

Właśnie skończyłam wypełniać dokumenty i naszykowałam listy polecone do wysłania ;) jakaś misja dzisiaj zrealizowana :D

julchik22
Zrobiłem Magistra z forum!

25 kwie 2010, 09:56

Cześć Laseczki! Ja wczoraj zafundowałam sobie sprzątanie z praniem, a potem cudny babski wieczorek z przyjaciółkami przy fajnych filmach i misce sałatki owowowej :-D
Dzisiaj mamy piękną pogodę i wybierzemy się zapewne z Meżusiem na dłuuuuuugi spacerek - w koncu mogę zafundować sobie trochę przyjemności, bo ostatni miesiąc spędzony głównie na siedzeniu w domu i przygotowaniu się do egzaminów mnie wykończył :ico_olaboga:

Martalka, jak na ostatnie wizycie zapytałam gina jakim cudem wzrosła mi hemoglobina skoro nie robiłam w tym kierunku nic, wytłumaczył to właśnie tym, że w poprzednim okresie ciąży zwiększenie ilosci krwi powodowało jej rozcieńczenie, a teraz już wszystko wróciło do normy :-D

Awatar użytkownika
karo-22

25 kwie 2010, 10:59

Witam :-)

Melduję się po imprezie :-) Było bardzo fajnie, rodzinka, co prawda nie w całości, ale w większości się odliczyła. Oczywiście cały wieczór słyszałam, że nie muszą pytać, bo to widać, że noszę w sobie chłopczyka :ico_oczko: No i bardzo miło nam było, że małżeństwo nam służy i wyglądam podobno cudnie :ico_oczko:
Pojedliśmy pysznych rzeczy, no a ja byłam przeszczęśliwa, że podawano mi wszystko co chciałam pod nos i że było tego tak duużżooo :ico_oczko: Wiecie w domu jak się czegoś zachce, a nie ma w lodówce składników to kicha, a tak mięs, ciast, sałatek, śledzi, do wyboru do koloru. A mój Mężuś tylko nie mógł się nadziwić gdzie ja się tak pakuję :ico_oczko: No i dziś mam obiadek z głowy, bo na 16 idziemy na poprawiny :ico_oczko:

Jedyne co mi trochę przeszkadzało, to muzyka, jednak dla mnie już za głośna, Mały się wiercił cały czas, chyba tany tany poszły w brzusiu :ico_oczko: Zatańczyłam 3 kawałki, z Mężulkiem, Tatą i chrzestnym :-D

No i dziś mamy ładny dzionek, szkoda, że wieczory i noce jeszcze takie zimne buuuuu
W tym tygodniu mam wizytę u lekarza, w czwartek, no i jutro się dowiemy w jaki dzień zaczynamy szkołę rodzenia :-)

Miłej niedzieli moje Kochane :-)

Samanta
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

25 kwie 2010, 21:10

Dobry wieczór

No no no same cudowności u Was ;) super, że powiewa tu wiosennym optymizmem ;)

U mnie niedziela spędzona w gronie rodzinnym przy obiadku, spacerze po lesie i kolacyjce ;) oczywiście zleciałóo tak szybko, że hej;)

Ja już po kąpieli, leżę w łóżku i odpoczywam bo niestety ale każdego wieczora odczuwam niesamowity ból bioder przy jakimkolwiek ruchu ;(

Jutro intensywny dzionek, jadę z wizytą do pracy (inna miejscowość) i połażę troszkę po sklepach w celu upolowania czegoś fajnego dla siebie lub dziecia ;)

Śpijcie spokojnie ;)

julchik22

26 kwie 2010, 09:04

Dzień dobry! :ico_kawa:

Weekend minął fajnie i poniedziałek też zaczał się słonecznie - oby tak cały tydzień! :-D Ja próbuję sobie ułożyć jakiś grafik zajęć, bo nagromadziło mi się sporo rzeczy do zrobienia całkowicie nie związanych już tym razem z nauką (orócz przygotowania autoreferatu) i nie wiem od której strony do tego podejsć :ico_noniewiem: Przede wszystkim muszę zrobić porządny przegląd rzeczy w całym mieszkaniu, które "być może kiedyś się przydadzą", ale w ciągu ostatnich kilku lat się nie przdały, więc trzeba je wywalić :ico_oczko: i zwolnić trochę miejsca na nowe cudne rzeczy dla Maluszka. Musze tez jakoś sie zmobilizować i w końcu zacząc zaopartywać się w te wszystkie niezbędniki póki jeszcze jak mówił mój promotor "jestem na chodzie" :ico_haha_01: Trzeba kupić łóżeczko, wózek, wanienkę no i mnóstwo dodatków typu (materac, posciele, buteleczki, środki czystości itd) :ico_olaboga: Qurcze, muszę przełączyć sie na zupełnie inny tor myslenia i kompletnie nie wiem od czego zaczać :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
aga216
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 kwie 2010, 09:57

Witam Lipcóweczki!!!
Zajrzałam co u was,widzę że brzuszki ślicznie rosną,już coraz bliżej końca,trzymam za was kciuki ,a i jeszcze żeby nie było że przyszłam z pustymi rękoma,częstujcie się :ico_brawa_01:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Samanta
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

26 kwie 2010, 09:59

Dzień dobry ;)

Nocka nie przespana niestety. Chodzę na rzęsach. Spałam od 23 do 3 ;( ech, potem krzątałam się po mieszkaniu i przysnełam koło 6 do 9 i czuję sie tak zmeczona jakbym nie spała. Ale pogoda super, więc karpe diem ;)
Już po śniadanku, w domku ogarnięte ;) Troszkę pracy biurowej mam, potem spacer z psiakiem i jadę na podbój miasta Łowicza, gdzie znajduje się moja praca ;) zawiozę zwolnienie, pogadusiam z koleżankami z pracy, zrobię rundkę po sklepach ;) i pewnie jak wrócę to padnę ;D

Julchik - myślę, że jak dobrze i racjonalnie sobie wszystko zaplanujesz to szybciej ogarniesz wicie gniazdka ;) dobry plan + chęci + sumiennośc = sukces ;)
Zacznij od porządków w szafie i listy zakupów dla maluszka. Bez takiej listy nie ogarniesz się niestety ;)

MIŁEGO DZIONKA DZIEWCZYNKI

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

26 kwie 2010, 11:10

po pierwsze dzień dobry. witam się już jako oficjalnie rozpakowana kwietnióweczka :)

julchik22, powodzenia w tworzeniu listy. jest tego rzeczywiście sporo jeśli zaczyna się od zera.

aga216, ale mi smaka na takie słodkie zrobiłaś! :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie:

Samanta, współczuję nieprzespanej nocki :ico_pocieszyciel: zelona herbatka by nie pomogła jakoś?

Anja224
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

26 kwie 2010, 13:01

tibby, hej:) ale śliczny ten Twój Tobiaszek. Gratulacje wielkie! I jak było tak drastycznie czy nie? poród był ciężki? Nareszcie masz swoje maleństwo przy sobie.

A tak w ogóle to się z wszystkim witam:) U nas pogoda w miarę , gorzej ze samopoczuciem nadal niezbyt w formie. Wybrałam już imię dla mojej dziewczynki Julcia. Co Wy o tym myślicie? Mieliśmy kryzys w wybieraniu imienia ale w końcu doszliśmy do porozumienia i razem zgodziliśmy się na imię Julia.
Napiszcie też jakie Wy imienia wybraliście dla swoich pociech.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

26 kwie 2010, 14:20

Anja224, najgorszym wspomnieniem były skurcze już przy rozwieraniu się szyjki na ostatnich 4cm! musiałam leżeć płasko jak deska na fotelu, nie wiedziałam czego mam się chwycić żeby przestało boleć. sam poród w porządku, poza tym, że główka Tobiego wciąż się cofała i musiał być wyciągnięty przez vacum. nacięli mnie (czego na szczęście nie czułam i nie wiedziałam w ogóle kiedy to zrobili) i szybko go wyciągnęli. mały miał pępowinkę wokół szyjki przez co stwierdzono lekkie niedotlenienie i dostał sinicy i 7pkt na początek. ale po minucie już 8 i potem 10.
widziałam go przez kilka sekund jak potwierdzali czy to chłopak i potem dostałam go na drugi dzień o 12.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”