Awatar użytkownika
matikasia
Trzy tysiące lat minęło...

08 maja 2010, 17:47

Jeja wymiękam a tymi ćwiczeniami. Zrobiłam 1,5 serii i nie mam siły nóg podnieść :ico_szoking: znów wróciło zwątpienie czy dotrwam. Teraz mała się obudziła więc skończę dopiero wieczorkiem na USTA USTA.

Awatar użytkownika
mikusia1
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

08 maja 2010, 21:34

Witajcie

ja tylko na chwilke
jakos niemam weny na forum
pewnie ta pogoda ktora juz mnie wkurza :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

a do tego mam problemy z Zuzia,chodzi o to ze ona wogle niechce pic mleczka z piersi :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:
niewiem co jest grane
w nocy fakt faktem zje ale i tak na spiocha ja karmie to nawet niewie ze dostaje cycka,potem rano jak sie budzi to podziumka moze z 2-3 min i tyle
w ciagu dnia niechce wogle
placze,krzyczy,tak jakbym ja obdzierala ze skory i sie odsuwa na widok piersi jakby ja parzyla czy co :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_placzek: :ico_placzek:
niewiem juz co robic
oczywiscie caly czas jak jest pora karmienia podaje jej cycka ale konczy sie tym ze krzyczy robi sie czerwona,prezy sie i jak jej dam herbatke lub mleko z butli to jest wszystko dobrze :ico_szoking:
uspokaja sie od razu i szczesliwa
niewiem co robic
juz mam dosc
cale szczeszcie ze niemam przez to zadnych zatorow :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:
ale niewiem ile jeszcze wytrzymam
moze przez te zeby ze dziaselka ja bola niewiem juz sama

tyle walczylam o to zeby ja karmic a tutaj takie numery
ona jak widzi butle to az sie trzesie i usmiecha sie bo wie co bedzie :ico_olaboga:

ach jakos sie z tym zle czuje
nic mi sie niechce
mam takiego dola
przez to :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

moze sie unormuje a moze nie zobaczymy
jesli nie to bede musiala zasuszyc niestety bo bez sensu
tymbardziej ze biore tez tabletki anty dla matek karmiacych a skoro juz ona tak malo pije to bezsensu zebym je brala
ach juz sama niewiem

mam nadzieje ze humorek mi wroci

przepraszam ze tylko o sobie ale niemam naprawde sil zeby odpisac staram sie niemyslec o tym karmieniu ale niewiem juz sama :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

tylko napisze
Ewka82 dla Pawcia za 6 miesiecy :ico_tort: :ico_tort:

i dla Milenki za pierwszego zabka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

moze po weekendzie sie odezwe jak humor wroci
oby bo jestem starsznie zdolowana :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

Pozdrawiam wszystkie kolezanki

Awatar użytkownika
matikasia

08 maja 2010, 22:07

Mikusia nie przepraszaj. Czasem u każdego są gorsze dni i nie chcę się nikomu odpisywać, tylko napisać co się dzieje.
No to macie nie lada problem z karmieniem, a napisz od czego się zaczęło, że podałaś BUTLĘ po raz pierwszy?? może trzeba było ją dłużej przetrzymać??
No cóż. Ja bym jeszcze ją wzięła na przetrzymanie. Pewnie długo głodna by nie wytrzymała i w końcu może chwyci pierś, lecz nie wiadomo ile "szantażować" :ico_haha_01: mamusię, a Ty masz też inne obowiązki i drugie dziecko. Więc nic na siłę. I tak możesz być dumna, że przekarmiłaś książkowe pół roku :ico_brawa_01:

Ja uciekam spać. Jutro odwiedzi mnie koleżanka z mężem i córeczką, z którymi leżałam na sali po porodzie :ico_haha_01: ciekawe jak będzie.

Awatar użytkownika
mikusia1
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

08 maja 2010, 22:30

Mikusia nie przepraszaj. Czasem u każdego są gorsze dni i nie chcę się nikomu odpisywać, tylko napisać co się dzieje
dziekuje za zrozumienie :ico_pocieszyciel: :ico_pocieszyciel:
a napisz od czego się zaczęło, że podałaś BUTLĘ po raz pierwszy?? może trzeba było ją dłużej przetrzymać??
no podalam jej butle jak miala okolo 4-5 mies.wtedy malo przybierala to dawalam jej raz dziennie butle i zaczela przybierac
no a teraz jak jak przetrzymuje i jak jest pora karmienia to tak z 20 min mecze ja zeby zlapala piers ona wtedy zaczyna sie az zanosic potem ja uspokajam jak sie uspokoi wkoncu znow podaje jej piers ona wezmie ja na doslownie pare sekund potem wypluje i znow sie zanosi i krzyczy i niechce :ico_placzek: :ico_placzek:
no i ja twedy juz niemam sily i szkoda mi Zuzi jak sie tak meczy to daje jej herbatke lub mleko z butli wtedy mala jest spokojna i zadowolona
moze spodobalo jej sie picie z butelki a nie z piersi
niewiem
Więc nic na siłę. I tak możesz być dumna, że przekarmiłaś książkowe pół roku :ico_brawa_01:
no maz mnie pociesza ze jak na poczatku mialam te problemy z karmieniem to mowilam sama ze chcialabym chociaz te 6 miesiecy karmic i mowi ze tyle ile chcialam tyle ja karmie i widocznie Zuzia juz niechce :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

jeszcze powalcze ale niewiem ile dam rade :ico_placzek: :ico_placzek:

Kasia90
Zrobiłem Magistra z forum!

08 maja 2010, 23:28

Mikusia może to przez to, że z butelki łatwiej pić, może jej po prostu wygodnie.

Matikasia Milenka ma ząbek? Chyba to jakoś pominełam. :ico_szoking: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla niej. :)

Awatar użytkownika
wiolaw

09 maja 2010, 00:11

witam nocnie

dzis po całym dniu nie wiem czy żyję :ico_noniewiem:
tyle pracy pazurkowej , a do tego jeszcze spotkanie komunijne które trwało 2 godz , ogarnięcie mieszkania i ero pomocy na która liczyłam ze strony meża :ico_noniewiem:
i przez to wszytsko cały czas się kłócilismy , bo ja nie miałam przez cały dzień czasu nic do buzi wadzić , a on twierdzi że to jest jego jedyny wolny dzień i kłótnie murowane :ico_zly:
Mikusia może to przez to, że z butelki łatwiej pić, może jej po prostu wygodnie
tez tak myślę ,że z butli to jej samo leci z przy cycku jednak trzeba sie pomęczyć
ale nie rób sobie wyrzutów :ico_haha_02:
Jeja wymiękam a tymi ćwiczeniami. Zrobiłam 1,5 serii i nie mam siły nóg podnieść znów wróciło zwątpienie czy dotrwam
a ja już drugi dzień nie znalazłam czasu na ćwiczenia :ico_placzek:
ale nie przerywan , po prostu jutro zrobię kolejny dzień , trudno coś tam napewno da , może nie bedzie takich efektów jak normalnie , ale niestety nie jestem w stanie już dziś zrobić , bo musialabym cwiczyc teraz , a to juz nie na moje siły :ico_noniewiem:
A no najważniejsza wiadomość dnia:) mamy 1 ząbek
:ico_brawa_01: dla Milenki za ząbek

a u nas juz na dniach góra wyjdzie , bo juz jest prawie na wierzchu i Lolo tak się denerwuje , ze jak wczoraj kupiłam mu komplet szczoteczek do pierwszych ząbków to tam jest i taka do masowanie dziąsełek jak swedzą i ajk wczoraj złapał to gryzł i nie chciał odać , smiesznie to wyglądalo :ico_haha_02:
jeszcze powalcze ale niewiem ile dam rade
nic na siłę :ico_haha_02:
Wiolaw ale poszalałaś
owszem , ale jak zwykle dzieci obkupiłam , a sama zostałam w starym
po karzdym wyjęździe obiecuje sobie że dzieci już wszystko mają i koniec nic nie kupię , ale niestety zobaczę koszulke i już widze jak np Lolkowi będzie ładnie i kupuję :ico_wstydzioch:
a potem okazuje się że kilka rzeczy wogóle nie zakładane trzeba oddać :ico_noniewiem:

dobra uciekam
dobranoc :ico_spanko:

Kasia90

09 maja 2010, 10:32

Witam z rana.
Pustki tu jak mało kiedy. :)
A moja Kinga to chyba ostatnia bez zębów została...

Wiolaw no to miałaś sporo roboty. Ja przestałam ćwiczyć a6w, robie duzo innych ćwiczeń i zamiast a6w robie po 50-200 brzuszków dziennie. Też dają dużo, a teraz bede miała duzo przerwy, bo jedziemy na Mazury na komunie to 4 dni mnie nie bedzie, potem w góry... więc pomyślałam, że to bez sensu, a przy gościach nie bede ćwiczyć. Zaczne od nowa a6w jak bede wiedziała, że nigdzie sie nie wybieram przez chociaz miesiąc...
a u nas juz na dniach góra wyjdzie , bo juz jest prawie na wierzchu
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
A Kinga jeszcze ani pół zęba nie ma.

Awatar użytkownika
Sabcia

09 maja 2010, 11:27

Witam !!!!
Ja tylko na chwilke bo weekendowo rodzinnie jak zwykle w niedziele

MUSZE SIE POCHWALIC BO ZROBILAM DZIS BILANS MOJEGO ODCHUDZANIA I OD PORODU MAM 28 KG MNIEJ :-D :-D :-D ACHHHH JAK JA SIE CIESZE NORMALNIE LUZIK BLUSIK HEHEHEH

Foteczki wstawie dzis wieczorkiem bo synek zadanko robi na kompie i nie mam jak wejsc takze do wieczorka :)

Awatar użytkownika
ejustysia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 maja 2010, 11:36

Hej dziewcyzny, ja znowu tylko z doskoku i sie pochwalić , az wstyd ze taka samolubna jestem :ico_wstydzioch: :-D

Moja niunia - 8 cm :)
Obrazek

Obrazek

No i jak juz jestem to dla Sabci tradycyjnie kopniaczki :-D

Awatar użytkownika
matikasia

09 maja 2010, 11:39

Jestem i ja z rana. Dopiero po 11 a już tyle zrobiłam. Wczoraj przez festyn bałagan był, a dziś wzięło mnie na porządki. Nawet T mi pomógł po ochrzanie z rana. Zawsze w weekend jedno z nas śpi rano w sobotę a drugie w niedzielę. A wczoraj i dziś Tomek sobie pospał bo oglądał tv chyba do 1 w nocy. A co mnie to obchodzi kurdę. Ja już pół roku wstaję w nocy po 2-3 razy. Dziś od 5 kimałam, wzięłam małą do siebie i ciągle cyca ciumkała, więc co to za spanie, a o 7 już Mati był na nogach, więc wstałam bo głodny był i wzięłam małą do kuchni. Powiedziałam T jak wstał, że szkoda, że nie pomyśli, że może ją rano wziąć i nawet dać jej kaszkę czy słoiczek bym chociaż do 9 pospała.
NO wygadałam się :ico_sorki:
Potem poodkurzał i umył podłogę w kuchni, a ja starłam kurze w całej chacie, zrobiłam rundkę po osiedlu z Milenką i już śpi przed domem. Teraz zrobiłam 1,5 serii a6w i wymiękam już. Do depresji mnie to doprowadzi. Nie daję rady. Może robić tak jak Ty Kasia inne ćwiczenia. Normalnie wstaję rano i nie myślę o niczym innym. Dopiero jak skończę puszcza mi napięcie, a jak zostaje mi 1 seria na wieczór to ciągle chodzę i myślę o tym :ico_sorki: jakaś paranoja się zaczyna robić...

Dziś mamy odwiedziny koleżanki z porodówki:) różnica między dziewczynkami jest godzinka:)

Kasia90
pewnie u Kini ząbki lada chwila:)
Tak u Milenki wczoraj dojrzałam ząbek:)

Mikusia nie obwiniaj się za nic nawet gdybyś miała przestać karmić. Pół roko najzdrowsze zaliczone :ico_brawa_01: Zuzia na pewno wie że z butli lepiej leci. Czasem dzieci po prostu same odrzucają pierś w swoim momencie, może to właśnie ten moment.

Wiolaw też myślę, że jak się raz nie zrobi tych ćwiczeń to świat się nie zawali. Ale po tym co piszesz ja chyba rezygnuję. Chodzę po nich ospała, zaraz po głowa mnie ćmi i zaprzątają mi głowę. Czasu mniej więc zrezygnowałam z jogi :ico_sorki: i mniej skaczę na skakance przez te a6w :ico_sorki:

[ Dodano: 2010-05-09, 12:10 ]
ejustysia zaglądaj częściej:) a co to za operację Wiktorek będzie miał??? :ico_szoking:

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”