Awatar użytkownika
isiawarszawa
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

12 maja 2010, 08:24

witam i ja, mojemu dzieciowi coś sie zaczyna przestawiac :ico_olaboga: niby nie jest jeszcze zle ale oby gorzej sie nie robiło :ico_zly: tzn chodzi mi o to że sypiała juz od 19 do 6:30 rano i obie byłysmy zadowolone, a teraz zaczyna sie gorzej, wczoraj o 19 ledwo ją uspałam i pospała bagatela do 21 potem z nią wojowałam do 22:30 i juz od 5 jęczała w łóżeczku, no to zabrałam do siebie na łózko bym mogła chociaz jeszcze troche poleżec... wiem wiem że dla niektórych do marzenie ale ja juz sie przyzwyczaiłam do większego lenistwa :ico_haha_01:
Magda33, oby z mamą sie poukładało... moja też mnie wkurza ale u mnie inna sytuacja, moze wieczorem napisze...
wiolaw, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za strzyżenie i siedzenie
moja leniuszka to nawet mało co sie przekręca, chociaz widziałam ostatnio jak leżała na brzuszku że próbowała nogi pod brzuszek włożyć :ico_brawa_01:
nom nic, ide na śniadanie bo od tej 5 to tak zgłodniałam...

Awatar użytkownika
Magda33
Jestem mózgiem tego forum!

12 maja 2010, 08:34

Kala :ico_brawa_01: dla Werci za siedzenie :-D

Zosia też już stabilniej siedzi, z leżaczka chce wychodzić, smieję się, że niedlugo będzie nosiła leżaczek jak plecak :ico_oczko: a od wczoraj moje dziecko raczkuje :-) jeszcze ślamazarnie jej to wychodzi i tylko kilka kroczków do przodu, ale zawsze coś.

[ Dodano: 2010-05-12, 08:37 ]
isia nie chcę straszyć, ale u nas było podobnie. Zosia przesypiała całe noce co mnie bardzo cieszyło, ale od jakiegoś czasu budzi się raz w nocy, czasem o 1-ej, czasem o 3.20, a czasem o 5-ej :-D Z tym, ze zasypia o 20.00, a wcześniej około 22-ej.

Awatar użytkownika
isiawarszawa
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

12 maja 2010, 08:39

Magda33, spoko, może zęby wkońcu idą... no i nie złoszcze sie aż tak ja to wygląda na emocie --> :ico_zly: poprostu nie wyspałam sie :ico_haha_01: trudno dzis sie położe wczesniej...

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

12 maja 2010, 09:08

Czesc babeczki :-D
Moje chłopaki kaszlą i katar :ico_sorki: ide do lekarza bo znowu się tak rozwinie że trafimy do szpitala oby nie i nigdy nie!!! Idziemy na 12.20.
Kala pytałaś o zabawke tą co chłopaki siedzą przed nią. To się nazywa muzyczny ogródek i mozna kupić na allegro. Jest o wiele taniej niż w sklepie.
Fotusie super :ico_brawa_01:
wiolaw, ale fajnie że Loluś był już u fryzjera :ico_brawa_01: jak grzecznie siedzi!!!
Magda33, kolejne miłe spotkanie :-D mamy szczęscie bo ostatnio często na siebie wpadamy. Koniecznie następnym razem musimy iśc na kawke żeby pogadać.
A niunia słodziutko spała i następnym razem z chłopakami będzie rozrabiać.
zaczyna przestawiac
u nas dokładnie to samo więc może to jakiś taki okres dzieci mają że spać nie chcą :ico_noniewiem:

Ide nastawić zupke dla Kluek i zbieram się na spacer niech ten katar się wywietrzy. Chyba że się rozpada!!!

Awatar użytkownika
wiolaw
Trzy tysiące lat minęło...

12 maja 2010, 09:10

witanko

Loluś śpi a ja wsówam śnadanko i klikam
pogoda cudowna , więc jak tylko pranko się upierze i mały wstanie wychodzimy na dworek i tam bedziemy pewnie do wieczora , mam zamiar popielić ogródek bo już większość posadzonych warzywek zeszło i widze co jest zielskiem :ico_oczko:

Magda33, dobrze że mama przekonała się do twojego cyklu karmienia i że sytuacja się klaruje :ico_haha_02:
wczoraj o 19 ledwo ją uspałam i pospała bagatela do 21 potem z nią wojowałam do 22:30 i juz od 5 jęczała w łóżeczku
może ona czuje ciepło w powietrzu i szkoda czasu na spanie ,
my wczoraj do domu weszliśmy o 20 , korzystamy jak jest ciepło , bo nie wiadomo jak długo u nas słoneczko zagości :ico_oczko:
Trzeba dbać już od początku o perełki
ja tez juz zakupiłam pierwsza szczoteczkę , trzeba wpajać takie nawyki od pierwszych ząbków :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Magda33

12 maja 2010, 09:21

trzeba wpajać takie nawyki od pierwszych ząbków
dokładnie :-D
Koniecznie następnym razem musimy iśc na kawke żeby pogadać.
jestem za, ostatnio nawet pozwalam sobie na kawusię w pracy z ogromną ilością mleka i zanim ZOsia dostanie cycusia, to kawka jej już nie szkodzi :-D

Awatar użytkownika
matikasia

12 maja 2010, 09:28

witam z rana;)

Mati maluje laurkę dla taty, bo ma dziś urodziny, a w środku pistolety :ico_szoking:
Milenka na moich kolanach bo marudzi troszkę.
Dziś mamy szczepienie ostatnie, odbiór dowodu tymczasowego i w rossmanie mają dowieźć pampki, jak się kupi 2 to ślimak fisher price gratis.
MAMY DRUGI ZĄBEK:)

Magduś oby chłopcom szybko przeszło. Napisz po lekarzu.

Magda33
dobrze, że z mamą lepiej. Zakupy łączą :ico_haha_01:
Moja jest kochana, choć tak daleko. Nie dokarmia, o wszystko się pyta czy może podać jeśli chodzi o gazowane, chipsy, czy słodycze. Sama nie poda. I stosuje w 100% moje metody wychowawcze.

A my Milenkę kąpiemy codziennie tak samo bez względu na pogodę:) Mati ostatnio trochę dłużej na dworku, ale to nie zawsze.

Wiolaw brawa dla Lolusia za dzielność u fryzjera:) a co już takie długie włoski miał??
No ciesz sie, że masz auto naprawione. U nas nadal mechanik nie może znaleźć przyczyny i tak już prawie miesiąc bez auta!! :ico_sorki:

Kala
foteczki superowe!! :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
edulita

12 maja 2010, 09:33

Witam
wiolaw, - Lolo bosko wyglada na focie :ico_brawa_01: pierwsze strzyzonko małego przystojniaka :ico_brawa_01: u nas włoski takie ze nie ma czego chwycić łysolek mój dopiero dostaje włosków :-D
isiawarszawa, biedna Oliwka oby szybko mineło zapalenie skóry - duzo musisz ja z goła pupcia trzymać i wietrzyć
śliczna ta twoja księzniczka :ico_brawa_01:
moje dziecko raczkuje
:ico_brawa_01:
dla wszystkich siedzących też duże brawa :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Moje chłopaki kaszlą i katar
oby to nic powaznego i szybko sobie poszło :ico_nienie: chłopaki śliczniusie bobaski :ico_brawa_01:
Kala ładne zdjęcia :ico_brawa_01:

Ja dziś juz prawie konieć @ ale nadal jestem padnięta choc juz bóle mineły :ico_noniewiem: dzis ide do kosmetyczki chciałam sobie zrobic bikini ale niestety jeszcze mam @ więc tylko brewki i pachy
Wczoraj dostałam super wiadomosc moja kuzynka jest w ciazy :ico_brawa_01: uwielbiam takie miłe nowiny :-)

[ Dodano: 2010-05-12, 09:34 ]
matikasia, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: super :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2010-05-12, 09:36 ]
wiolaw, Magda33, - my nasze trzy kły tez juz szorujemy - kupilismy takie szczoteczki do zabków z canpolu tam sa takie gumowe śmieszne szczotunie ale Ida zawse chce je gryźć :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Magda33

12 maja 2010, 09:50

my nasze trzy kły tez juz szorujemy - kupilismy takie szczoteczki do zabków z canpolu
:-D ja kupiłam zestaw pasta + szczoteczka silikonowa Nenedent, to z tej firmy co Dentinox.

[ Dodano: 2010-05-12, 09:55 ]
Matikasia :ico_brawa_01: za kolejny ząbek
współczuję męki bez auta, my właśnie przymierzamy się do zmiany samochodu na większy albo jakieś kombi albo rodzinny, ale nie możemy się zdecydować, bo ciągle coś innego nam się podoba, musimy teraz porównać utrzymanie takeigo auta, wszystkie oplaty, tzn. na ubezpieczenie mamy i tak 60% zniżki, więc najważniejsze spalanie i części - ceny i dostępność, no i oczywiście awaryjność, bo już się przyzwyczailiśmy, ze auto się nie psuje :-D Jedynie musieliśmy wymienić łączniki i amortyzatory, ale na naszych cudnych drogach nie ma się co dziwić, że to się szybko zużywa.

Edulita dobrze, że @ idzie sobie precz. Gratulacje dla kuzynki :ico_brawa_01: Super wiadomość. Ja czekam na narodziny córeczki mojej przyjaciółki z pracy, termin ma na 17.05, ale chyba będzie miała cc, bo jej ostatnio ciśnienie podskoczyło. :ico_olaboga:

hmmm....zamiast pracować, to ja piszę na forum :ico_oczko:

Awatar użytkownika
wiolaw

12 maja 2010, 10:00

jeszcze tak na szybkiego
właśnie przymierzalam gardrobe z przed ciąży i jestem hepi , bo kupiłam kiedyś bardzo fajna sukienke troszkę sie wykosztowałam i raz ja na krótko założyłam bo zaciażyłam i wogóle nie brałam jej pod uwage , bo myślałam że sie nie zmieszcze a tu :ico_szoking: weszłam i juz nic nie szukam ,tylko musze ostro popracować przez te dwa tygodnie do komuni żeby było jeszcze lepiej , ale mam mega motywacje :ico_brawa_01:
a co już takie długie włoski miał??
miał takie dlugie jeszcze poporodowe kłaki na górze i za uszami i bardzo sie za nie ciągnoł i wyrównaliśmy wszystko i zrobił się taki doroslejszy :ico_haha_02:
kupilismy takie szczoteczki do zabków z canpolu
ja tez mam te i tam jest taka do gryzienia i mój też bardzo lubi je podgryzać :ico_oczko:
MAMY DRUGI ZĄBEK:)
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
tak już prawie miesiąc bez auta!!
oj ja bym nie dała rady bez auta , coprawda drugie jeszcze stoi nie sprzedane ale nie pakowne :ico_noniewiem:
Dziś mamy szczepienie ostatnie, odbiór dowodu tymczasowego i w rossmanie mają dowieźć pampki, jak się kupi 2 to ślimak fisher price gratis
oby szczepienie przeszło bezboleśnie
tez widziałam reklamówke tych pampkow , ale ostatnio zakupiłam w realu pudo 186 szt , więc zapas mam na trochę dodam że cena 90zł to sie opłacało :ico_haha_02:

[ Dodano: 2010-05-12, 10:05 ]
hmmm....zamiast pracować, to ja piszę na forum
ja jak pracowałam to też się na tym łapałam :ico_oczko:

dobra uciekamy na dworek , bo szkoda dnia :ico_haha_02:

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”