JoannaS
Wodzu
Wodzu

14 maja 2010, 10:31

nie złością a potwierdzeniem, wkońcu zdanie było potwierdzające, że coś być powinno.

Awatar użytkownika
pata
4000 - letni staruszek

14 maja 2010, 13:34

o widze ze tu dalej dyskusja :ico_noniewiem:
zgadzam sie z dziewczynami - kto nie byl w takiej sytuacji nie wie jak to jest ...
niestety to jak powinny a jak funkcjonuja urzedy to 2 rozne rzeczy :ico_olaboga:

a co ubezpieczenia NFZ nie wiem dlaczego bedac (2 lata temu) w szpitalu musialm przedstawic ze syn jest zgloszony przez męza (bo ma dzialalnosc) do ubezpieczenia zdrowotnego - skoro moj nie wygladał i nie wygląda na 18-to latka :ico_szoking:

Awatar użytkownika
ramonka
Wodzu
Wodzu

14 maja 2010, 13:56

a co ubezpieczenia NFZ nie wiem dlaczego bedac (2 lata temu) w szpitalu musialm przedstawic ze syn jest zgloszony przez męza (bo ma dzialalnosc) do ubezpieczenia zdrowotnego - skoro moj nie wygladał i nie wygląda na 18-to latka

ja jak przyszłam do szpitala rodzic to mi kazali legitymacje pokazac
a kobieta w ciąży tez ma ubezpieczenie

ale nie o to chodzi, oni spisuja pesel, nr ubezpieczenia - jeżeli powiesz że nie masz wtedy już sytuacja wygląda inaczej
;-)
przyjmując pacjęta do szpitala czy nawet rejestrując do specjalisty oni te dane muszą mieć :-)
niestety to jak powinny a jak funkcjonuja urzedy to 2 rozne rzeczy
czyli, że co? bo nie rozumiem :-)

Wróć do „Prawo, praca i polityka”