dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 maja 2010, 13:13

leona napisał/a:
super fotki, a Justynka jaka juz duza
jaki rozmiar nosi??
Marcel dopiero niedawno przeszedl na 68
w sumie 74, tylko kilka body zostało jeszcze 68 - ale tez już końcówka.
moja ma krotkie nozki i raczki raczej ale cialko ogromniaste tak wiec 68 juz w uzyciu i to niektore przyciasne :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

21 maja 2010, 15:07

Aleście popisały

shiva- super fotki

Wczoraj dałam Adasiowi łyżkę płaską kaszki manny gotowanej na wodzie do jego mleka ale w cale nie chciał tego jeść, nawet na śpiocha, zladł tylko 50 a potem wypluwał i musiałam mu zrobic samo mleko to wytrąbił 130ml, teraz czekam na efekty na skórze, zazwyczaj są po dwóch dniach.

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 maja 2010, 16:06

My na szczęście pozdejmowaliśmy obrusy ;-) Ale firanki to aż furczą tak je ciągnie :-D
Marcel na razie nie rozrabia, ale nie mamy ani obrusow ani firanek :ico_oczko:
w sumie 74
duza dziewczynka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
nigdy nie miałam żadnych objawów, a badania zlecili mi dopiero na początku ciąży. Zresztą lekarz był bardzo zaskoczony że z takim poziomem tsh zaszłam w ciążę
kurcze to niezle :ico_olaboga: trzymam kciuki zeby wszystko sie unormowalo :ico_sorki:
lato powoli u Was zagoscilo :-)
oj tak :ico_brawa_01: i oby tak zostalo, do pazdziernika chociaz :-D :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
teraz czekam na efekty na skórze, zazwyczaj są po dwóch dniach.
oby tym razem nic nie wyskoczylo :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

my zaliczylismy spacerek
pozniej obiad
no i mielismy wyjsc teraz znowu, zeby tate po drodze "przywitac"
ale maly ululal sie przy cycu i spi :ico_oczko:

a dzisiaj moje dziecko pierwszy raz obkrecilo sie z pleckow na brzuszek :ico_szoking: i to kilka razy juz :ico_brawa_01:
ale jeszcze tak nie kompletnie, bo nie wie co zrobic z reka ktora jest przygnieciona :ico_haha_01:

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

21 maja 2010, 18:33

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

[ Dodano: 2010-05-21, 18:35 ]
pare fotek malej, bo dawno nie wklejalam :-D

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 maja 2010, 08:02

anetka607, super :ico_brawa_01: jakie ona ma sprytne spojrzenie :-)

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

22 maja 2010, 09:37

teraz czekam na efekty na skórze, zazwyczaj są po dwóch dniach.
oby wszystko był dobrze :ico_sorki:
moja ma krotkie nozki i raczki raczej ale cialko ogromniaste tak wiec 68 juz w uzyciu i to niektore przyciasne
to też duża dziewczynka :ico_brawa_01:
a dzisiaj moje dziecko pierwszy raz obkrecilo sie z pleckow na brzuszek :ico_szoking: i to kilka razy juz :ico_brawa_01:
ale jeszcze tak nie kompletnie, bo nie wie co zrobic z reka ktora jest przygnieciona :ico_haha_01:
to wielkie brawa dla Marcelka. A z ta rączka to normalne. Można mu odrobinę pomóc, dotykając boku gdzie rączka jest uwięziona i odrobinę pchnąć, wówczas dziecko samo wyjmie rączkę - a z czasem się nauczy samo :-) Tak mnie poinstruował nasz rehabilitant :ico_haha_01:

anetka607, piękne fotki. A Klara jaka śliczna :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

22 maja 2010, 23:19

zazwyczaj są po dwóch dniach.
- trzymam kciuki,zeby nic nie wylazlo :ico_sorki:

:ico_tort: za 5 rocznice Helen

No i foti super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Lece bo cycus potrzebny :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 maja 2010, 20:16

Widzę, że nikogo nie było za bardzo przez weekend.

My byliśmy na wsi bo była piękna pogoda, dzieci cały dzień na polku to się dotleniły.

A i mamy mały sukces, Adaś od 5 dni dostaje na wieczór kaszke manne błyskawiczną gotowaną na wodzie ze swoim mlekiem i wygląda na to że go nie uczula, bo skóra czysta i kupa ładna :ico_brawa_01:
Zaczynam się zastanawiać czy w tych produktach dla dzieci nie ma jakiś śladowych ilości mleka albo jakiś bawrników czy konserwantów, bo to troche dziwne że ryż czy kukurydza miały by go uczulać a pszenica nie.

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

24 maja 2010, 09:07

Hejka :-D

Pogoda w weekend rewelacyjna, pierwszy raz miałam okazję zdjąć jej kurteczkę :-) Dziś niestety już brzydko za oknem, a w nocy była porządna burza :ico_sorki: Co do wielkości dzieciaczków, to Wika też należy do tych długich. Nosi 74, a ile waży to w sumie nie wiem, ale przypuszczam, że ponad 8 kg. Niedługo się okaże, bo jakoś początkiem czerwca powinnyśmy iść na szczepienie.

iw_rybka, to prawda, że Zuzia nie przybrała przez ten okres zbyt wiele, ale przecież nie wygląda na zabiedzoną. Myślę, że lekarka trochę przesadza. Teraz dopiero zobaczyłam, że stworzyliście Zuzi stronkę internetową, bardzo fajny pomysł.

Pruedence, dobrze, że woda nie doszła do waszego domu :-) Tak jak Helen kiedyś pisała, w tych kaszkach (bezmlecznych)podobno są śladowe ilości mleka i faktycznie to może tak wpływać na Adasia. Ale z drugiej strony powinna na opakowaniu być taka informacja.

leona, mięsko jej bardzo smakowało, z tym zwróceniem to była jednorazowa przygoda. Teraz się zajada, aż się uszy trzęsą i wszystko jest ok :) Widzę, że Marcel też z rana śpiewa do karuzeli. Wika co rano nam funduje taką rozkoszną pobudkę :-)

Shiva, trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę :ico_sorki: Super fotki :ico_brawa_01: Wika jeszcze tak nie łapie się za stópki, co mnie trochę martwi...

Helen, trzymam kciuki za egzaminy :-) wielkie gratulację z okazji 5 rocznicy :ico_brawa_01:

anetka607, świetne zdjęcia :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

24 maja 2010, 09:31

No u nas też w nocy burza i deszcz a dzisiaj chłodno i pochmurno, ale że i tak nie mam się jak z tą nogą dzisiaj ruszyc z dziećmi to mi nawet tak bardzo nie przeszkadza.

Adaś nosi też ubrania na 74-80, we czwartek idziemy na szczepienie to zobaczę ile waży.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”