Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

24 maja 2010, 10:32

bo to troche dziwne że ryż czy kukurydza miały by go uczulać a pszenica nie.
- kto wie,cos w tym jest :ico_noniewiem:

Moja Zuzia wymiotowala po kaszce ryzowej,zrobilam na wodzie ale tez wymiotowala,wiec to nie wina mleka.
że stworzyliście Zuzi stronkę internetową, bardzo fajny pomysł.
- to taki prezent od kolegi :ico_oczko:

Obrazek

To z okazji pierwszych imienin Zuzki,no i ja wczraj zapomnialam postawic,za swoje :ico_oczko:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 maja 2010, 14:17

hejka

u nas sie dzisiaj troche ochlodzilo
z rana padalo
ale spacerek zaliczony

teraz Marcel spi, po obiadku
zjadl dzisiaj pol sloiczka marchewki, pol sloiczka ziemniaka z pasternakiem i poprawil kilkoma lyzeczkami jagodek :-)
A i mamy mały sukces, Adaś od 5 dni dostaje na wieczór kaszke manne błyskawiczną gotowaną na wodzie ze swoim mlekiem i wygląda na to że go nie uczula, bo skóra czysta i kupa ładna :ico_brawa_01:
no to super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
a ile waży to w sumie nie wiem, ale przypuszczam, że ponad 8 kg. Niedługo się okaże, bo jakoś początkiem czerwca powinnyśmy iść na szczepienie.
my mamy 2ego czerwca szczepienie, no i wazenie tez :ico_oczko:
Teraz się zajada, aż się uszy trzęsą i wszystko jest ok
fajnie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

To z okazji pierwszych imienin Zuzki,no i ja wczraj zapomnialam postawic,za swoje
wszystkiego dobrego :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

24 maja 2010, 14:54

iw_rybka, wszystkiego naj naj dla was dziewczyny

u nas maz chory i lezy i umiera :-D jak to facet a ja albo kursuje z 1 dzieckiem albo z 2

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

24 maja 2010, 15:24

Witajcie kobietki :-)
Pruedence, super że kaszka manna nie uczula Adasia, niestety widać że te "gotowe" kaszki zawierają jakieś świństwa... No i cieszę się że weekend na świeżym powietrzu był udany :ico_brawa_01:

inia1985, wizytę mam za 2 godziny... A co do łapania za stópki, to nie masz się o co martwić, podobno to umiejętność dzieci 7 miesięcznych. Ewentualnie poćwicz z małą gdy leży na pleckach łaskocz lewą rączką prawą stopę i na odwrót. Małej się spodoba i sama będzie próbować...

iw_rybka, :ico_brawa_01: wszystkiego najlepszego dziewczyny :-D

[ Dodano: 2010-05-24, 15:28 ]
teraz Marcel spi, po obiadku
zjadl dzisiaj pol sloiczka marchewki, pol sloiczka ziemniaka z pasternakiem i poprawil kilkoma lyzeczkami jagodek
no to nic dziwnego że po takim obiadku śpi sobie :-)

anetka607, ehh z tymi facetami tak czasem jest, jak chory - to już umierający :-D

A to foteczka z dzisiejszego ranka :-D
Obrazek

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

24 maja 2010, 15:36

rybka- wszystkiego naj dla Zuzi :ico_tort:

leona- no to Marcel ma apetyt :-D

shiva- fajna fotka, jak Justynka się ładnie podnosi na prostych rączkach :ico_brawa_01:

aneta- oj biedna ty masz teraz 3 dzieci w domku :ico_haha_01:

A u nas wyszło słońce, ale co z tego jak z tym kulasem nie wyjde sama z dziećmi, jutro chyba poproszę M żeby mnie zawiózł na cały dzień do rodziców, posiedzimy sobie na ogrodzie.

[ Dodano: 2010-05-24, 15:40 ]
A tu pare fotek z wczoraj:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 maja 2010, 07:41

A u nas wyszło słońce, ale co z tego jak z tym kulasem nie wyjde sama z dziećmi, jutro chyba poproszę M żeby mnie zawiózł na cały dzień do rodziców, posiedzimy sobie na ogrodzie.
fajny pomysł. Dzieci się dotlenią a i Ty będziesz miała towarzystwo :-)

Pruedence, zdjęcia Adasia super :-D Jaki duży chłopiec :ico_brawa_01:

Byłam wczoraj u endokrynologa no i jest bez zmian. Przy tym schorzeniu podobno to normalne, że skaczę z niedoczynności w nadczynność, mam teraz sobie sama dawkę leku zmieniać - tylko problem jest taki, ze ja nie mam żadnych objawów i bez badań krwi nie wiem kiedy jest ten moment gdy przekraczam granicę... No ale cóż, już częściowo się zaczęłam do tego przyzwyczajać :ico_oczko:

Pogoda od wczoraj jest gorsza, pada co chwilę i jest o wiele chłodniej, dlatego wczoraj nie byliśmy na spacerku, tylko Justynka pojechała z nami do lekarza :-) Niestety dzis sie ładniejsza pogoda nie zapowiada...

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 maja 2010, 08:13

Shiva- jedyne towarzystwo to oja zdemenciała babcia, która jest męcząca bo jej się miesza prawdziwe życie z ksiażkami i filmami i tym co usłyszy w tv. Moi rodzice całymi dniami pracuję.

Ale dzisiaj ładne słonko :-D

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

25 maja 2010, 09:03

cześć Dziewczynki :)
wpadłam napisać że u nas wszystko gra. Nie poczytam Was teraz bo maluch mój nie śpi :-)
teraz na każde moje słowo reaguje uśmiechem :ico_brawa_01:
całę dnie spędzamy na dworze :-D

postanowiłam też pisać bloga (w miarę możliwośći i czasu)
jak się siedzi w dzieckiem to nie zawsze jest się komu wygadać a tak będzie jak znalazł :ico_oczko:

w ogóle fajna stronka: no i można brać udział w konkursie i stworzyć galerię :-) fajna zabawa i taki pamiętniczek własny :-)

[ Dodano: 2010-05-25, 09:08 ]
a ps. stronka www.smyki.pl

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

25 maja 2010, 09:42

Shiva, ale Justynka ladnie sie podnosi na prostych raczkach :ico_brawa_01:

Pruedence, Adaś jaki pyzaty sie zrobil :ico_brawa_01:
Niestety dzis sie ładniejsza pogoda nie zapowiada...
u nas wczoraj do poludnia ladnie a pozniej deszcz a dzisiaj na razie deszcz

maz zdrowy to bylo albo zatrucie bo w niedziele jadl jak swinia :ico_szoking: albo grypa zoladkowa ale cos szybko przeszlo bo 1 dzien :ico_sorki: aby nam nic nie bylo, no ale ten len ma do konca tyg zwolnienie chyba z nim oszaleje :-D

w sobote byla niby mala burza ale piorun trzasnal w drzewa niedaleko nas :ico_szoking: wczoraj drogowka obcinala galezie popalone, w domach obok poszly komputery i tv, u nas tylko plytka od tv juz 2 w tym miesiacu :ico_zly:
postanowiłam też pisać bloga (w miarę możliwośći i czasu)
ja nie mam szans jak nie jedno dziecko cos chce to 2 i tak w kolko juz mi sie teskni za praca bo bym odpoczela :ico_wstydzioch:

[ Dodano: 2010-05-25, 09:48 ]
moja mala wczoraj wcinala biszkopty, zjadla 1,5 i jak ladnie sama gryzla i mietolila w buzi :ico_brawa_01:

zapomnialam napisac ze w biedronce jest duzo rzeczy dla naszych maluchow, ja nakupowalam pampersow haggis 54szt za 20 zl, deserki (2+1 gratis), zupki i obiadki (1+1 za pol ceny), soczki (3+ 1 gratis) kaszki i mleka, ja normalnie wczoraj juz o 8 rano szalalam i dobrze bo pozniej juz poprzebierane bylo

mojej posmakowaly soczki bobovita malina i jablko i deserej z bobovity od 6 m-cy z jogurtem :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

25 maja 2010, 13:27

zjadl dzisiaj pol sloiczka marchewki, pol sloiczka ziemniaka z pasternakiem i poprawil kilkoma lyzeczkami jagodek :-)
- no pieknie :ico_brawa_01: Moja wczoraj zjadla dwie lyzeczki gruszki,z czego jedna po chwili ulala :ico_zly:
wszystkiego dobrego :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
- dzieki :-)

anetka607, dzieki,no i wspoczuje chorego meza,wiem co to znaczy :ico_oczko:
Małej się spodoba i sama będzie próbować...
- moja juz probuje,tylko biedna jedna nozke lapie,oczywiscie prawa,bo lewa lapka nie daje rady zlapac lewej nozki :ico_placzek:

Shiva, slicznie wyglada Justysia i pieknie juz glowke trzyma :ico_brawa_01:

Dzieki za zyczonka :-D
rybka- wszystkiego naj dla Zuzi :ico_tort:
- dziekuje :ico_oczko:

Jakie fajne focie,naprawde cieplo u was. U nas zimno i wiatr wieje,a wczoraj padal deszcz,dzis zreszta tez :ico_olaboga:
No ale cóż, już częściowo się zaczęłam do tego przyzwyczajać
- jeju,przekichane.Moja siostra teraz sie okazalo ma chorobe Hashimoto i tez nie ma objawow,poza tym,ze czasem nie ma sily na nic :ico_olaboga:

anusiek, to czekamy na pierwsze wpisy :ico_brawa_01:
albo grypa zoladkowa ale cos szybko przeszlo
- uff,to dobrze :ico_olaboga:
u nas tylko plytka od tv juz 2 w tym miesiacu :ico_zly:
- jak to?

Moja mala jakas wczoraj byla nie taka,nie chciala piersi.Normalnie zaczelam sie martwic,bo przeciez ona kocha tylko piers,a tu nic.Pomasowalam jej troszke dziaselka,niby nie sa jakies napuchniete ale po chwili zasnela :ico_noniewiem:

Dziewczyny juz normalnie przezywam ta operacje 9 lipca. Brzuch mnie boli na sama mysl,sni mi sie Zuzka po nocach,ze placze,cierpi :ico_placzek:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”