Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

27 maja 2010, 12:36

Właśnie wróciliśmy ze szczepienia, Adaś był bardzo grzeczny, chwilke popłakał ale zaraz zajął się grzechotką. Waży 8160g :)

Co do jedzonka to mamy powoli wprowadzić zupke z ziemniaka, pietruszki i marchewki a jak stoleruje to dodać mięsko ale tylko królik, indyk albo kurka, żadnej cielęciny bo jak ma uczulenie na białko mleka krowiego to nie wolno. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Jestem pełna obaw no ale trzeba spróbować.

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

27 maja 2010, 14:56

Witajcie.

U nas w porządku. Mała co prawda bardziej marudna, bo jej się drugi ząbek wyżyna, ale jakoś sobie radzimy. Pogoda paskudna więc na spacer nie poszłyśmy. Niby mała już zdrowa, ale gardło nadal czerwone, więc nie chcę jej narażać niepotrzebnie.
a za to pokażę mojemu jak powinien wyglądać prawdziwy Dzień Ojca. Zostawię Go sam na sam z naszym małym Diabełkiem :diabel2:
świetny pomysł, zobaczy jakie to wielkie szczęście ;-)
my dziś po szczepieniu Piotruś ma 68 cm i waży 7330 :)
wielkie brawa dl Piotrusia :-D

[ Dodano: 2010-05-27, 14:57 ]
Właśnie wróciliśmy ze szczepienia, Adaś był bardzo grzeczny, chwilke popłakał ale zaraz zajął się grzechotką. Waży 8160g :)
:ico_szoking: jakie Adaś już duży :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

27 maja 2010, 15:24

Waży 8160g :)
super widac po nim :ico_brawa_01:
j marudna, bo jej się drugi ząbek wyżyna,
jak moja pojdzie w slady brata to ok 7 m-ca moze pierwszy wyjdzie

moja zaczela wkladac swoje stopy do ust i ssie :ico_szoking: a pozniej ma mokre stopy :-D

i nie moge nawet popisac bo maz zabiera mi prac, zepsuł jakis kontakt na podworku i teraz montuje drugi :ico_zly: a moja spi juz 2 godz, nie wiem co jej sie stalo :ico_szoking:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

27 maja 2010, 16:39

Pruedence, fajny prezent,to pierwsza laurka?

inia Ty diablico,fajny prezent szykujesz tatusiowi :ico_oczko:
- ło matko,to 1 kg wiecej niz Zuzka :ico_szoking: Super :ico_brawa_01:
Jestem pełna obaw no ale trzeba spróbować.
- ja nie wiem co mam z Zuza zrobic.Karmie ja piersia,jem wszystko i nic jej nie jest ale jak daje jej sztuczne mleko,to wymiotuje,kaszke wymiotuje,zrobilam nawet ta kaszke na wodzie i tez wymiotuje,mimo,ze uda mi sie w nia wcisnac maksymalnie 2-3 lyzeczki.Nie wiem co z nia jest nie tak :ico_placzek:
, bo jej się drugi ząbek wyżyna
- ale fajnie :ico_brawa_01: Uwielbiam maluszki jak maja wlasnie te dwie jedyneczki na dole i sie usmiechaja :ico_brawa_01:
a moja spi juz 2 godz,
- moja jak sie pozalilam to spal dzis 4 i wczoraj tez 4 :ico_szoking:

A zobaczcie Andrzejka mojego,jak byl w wieku Zuzki,wlasciwie iesiac mlodszy i tez byl tylko na cycusiu,do pol roku :ico_szoking:

Obrazek

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

27 maja 2010, 17:07

witam,

rzeczywiście byłam miło zaskoczona tym prezentem. Mam teraz pamiątkę z pierwszego dnia mamy :-) zawsze będę ją nosić.

Malutki po szczepieniu dostał temperatury 37,3 i noc była ciężka ale rano już było 36,6 a maluch grzeczny jak aniołek.

ostatnio jak go kładę do łózeczka to się kręci chwyta za szczebelki i tak śpi na boczku.
W nocy też się przekecał w łóżeczku na brzuch z plecków ale nie mógł uwolnić jednej rączki i zaczynał marudzić więc musiałam kilka razy wstawać i pomagać. Tak mu się spodobało przekręcanie że chwilę poleży na pleckach i trach jest na brzuszku :-)

ps. dziś 5 miesięcy kończymy :ico_tort:
Uwielbiam maluszki jak maja wlasnie te dwie jedyneczki na dole i sie usmiechaja
no słodko.

Ale był malutki Andrzejek :-) a jaki podobny do Ciebie.

My dziś byliśmy na spacerku prawie 3 godziny a teraz maluch śpi. Mamy jechać wieczorem do teściów tylko jak się obudzi bo specjalnie go budzić nie zamierzam.
Ależ oni się cieszą jak go widzą...szaleją normalnie i kłócą się bo każdy chce się z nim bawić brać na ręce itp. Teść mówi zawsze "babka nie dobra, nie umie bawić. Dziadek weźmie" haha
Fajnie żę niedługo weekend :-)

Strasznie się cieszę bo znowu mam dużo mleka :-D nawe ściągam po 80 albo 100 ml :ico_szoking:

może uda mi się wyskoczyć do kina - mam nadzieję że moje mleko młody wypije z butli.

Rybka ja też mam problem. Niby zupki je i deserki ale szczutne mleko nie. Wczoraj próbowałam podać, ale gdzie tam, wypycha języczkiem smoka, pluje, denerwuje się.
Nie da się oszukać jak zabieram cyca i próbuję podać butlę. Pociągnie raz i koniec.
Nie wiem czy nie lubi z butelki (mam już 3 rodzaje) czy mleka (próbowaliśmy nan i bebilon) no i przez to się nigdzie ruszyć nie mogę...

anetka607, Piotruś też zjada swoje stopy :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

27 maja 2010, 17:25

Pruedence, pięknie Adaś waży :ico_brawa_01: oby nic mu po tych nowościach nie było :ico_sorki:

iw_rybka, fajniutko Andrzejek wyglądał :ico_brawa_01:

anusiek, wszystkiego naj za skończone 5 miesięcy Piotrusia :ico_brawa_01:

anetka607, anusiek, jejku wasze pociechy biorą już nóżki do buźki, a moja nawet do rączki nie chce... Teraz to dopiero się zaniepokoiłam :ico_noniewiem:

Czy jest jeszcze na naszym wątku jakiś dzidziuś, który nie łapie stópek? Może z moją Wiką jest coś nie tak...

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

27 maja 2010, 17:29

moja zaczela wkladac swoje stopy do ust i ssie :ico_szoking: a pozniej ma mokre stopy :-D
no to wielkie brawa dla Klary :-D
Uwielbiam maluszki jak maja wlasnie te dwie jedyneczki na dole i sie usmiechaja
no, to rzeczywiście cudny widok
- ja nie wiem co mam z Zuza zrobic.Karmie ja piersia,jem wszystko i nic jej nie jest ale jak daje jej sztuczne mleko,to wymiotuje,kaszke wymiotuje,zrobilam nawet ta kaszke na wodzie i tez wymiotuje,mimo,ze uda mi sie w nia wcisnac maksymalnie 2-3 lyzeczki.Nie wiem co z nia jest nie tak :ico_placzek:
jeśli tak bardzo Cię to niepokoi to może poradź się pediatry?? Mi sie wydaje ze Zuzia ma jeszcze czas...
zobaczcie Andrzejka mojego,jak byl w wieku Zuzki,wlasciwie iesiac mlodszy i tez byl tylko na cycusiu,do pol roku :ico_szoking:
cudo małe :-)
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: wszystkiego najlepszego :-D
ostatnio jak go kładę do łózeczka to się kręci chwyta za szczebelki i tak śpi na boczku.
Justynka robi tak samo :-D
może uda mi się wyskoczyć do kina - mam nadzieję że moje mleko młody wypije z butli.
to trzymam kciuki by Piotruś zechciał zjeść z butli :ico_sorki:
Teraz to dopiero się zaniepokoiłam :ico_noniewiem:
Spokojnie, wszystko w swoim czasie, jedne dzieci szybciej to załapują a inne później. Ale to nie oznacza że coś jest nie tak...

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

27 maja 2010, 17:51

na brzuch z plecków ale nie mógł uwolnić jednej rączki i zaczynał marudzić więc musiałam kilka razy wstawać i pomagać. Tak mu się spodobało przekręcanie że chwilę poleży na pleck
- to samo u nas :ico_oczko:
dziś 5 miesięcy kończymy :ico_tort:
- gtatulacje,wiec my jutro :-D
Ale był malutki Andrzejek
- ale jaki tluscioszek,Zuzka jest duuuzo szczuplejsza :ico_szoking:
nawe ściągam po 80 albo 100 ml :ico_szoking:
- jaki masz laktator?
wypycha języczkiem smoka, pluje, denerwuje się.
- no moja tak na wszystko reaguje,co to bedzie dalej?Nie wiem co robic,bo Andrzejek jadla i pil wszystko ,co mu podalam :ico_placzek:
Teraz to dopiero się zaniepokoiłam :ico_noniewiem:
- kochana,kazde dziecko rozwija sie swoim tempem,nie mozesz patrzec na inne maluszki.Takie manewry powinny robic maluszki polroczne,wiec nie stresuje sie. Zuzka tez nie susa jeszcze nozek,lapie tylko ta zdrowa raczka :ico_oczko:
Mi sie wydaje ze Zuzia ma jeszcze czas...
- oby :ico_olaboga:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 maja 2010, 20:49

hejka

ostatnio nie mialam jak zajrzec
wczoraj bylismy na obiedzie u tesciowej, tak z okazji Dnia Matki :ico_oczko:
a ja dostalam koszulke do spania, z napisem "najlepsza mama na swiecie" :ico_haha_02: :ico_oczko:
ladnie synus wazy :ico_brawa_01: moj pewnie tez cos kolo tego :ico_oczko:

trzymam kciuki za rozszerzanie diety Adasia :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
wszystkiego najlepszego dla Piotrusia :ico_brawa_01: :ico_tort:

Czy jest jeszcze na naszym wątku jakiś dzidziuś, który nie łapie stópek? Może z moją Wiką jest coś nie tak...
Marcel tez jeszcze nie lapie stopek, mysle ze nie ma co sie tym przejmowac, predzej czy pozniej maluchy zalapia :ico_oczko:
anusiek napisał/a:
Justynka robi tak samo :-D
Marcel podobnie, usypia tak odkad opanowal przewracanie sie z plecow na brzuch
najgorzej ze teraz co chwile sie przewraca i zaraz placze bo przeciez nie bardzo lubi lezec na brzuchu :ico_olaboga:
teraz tez usypial, lezal na boku, nagle slysze ruk a on lezu na brzuszku, glowa w gorze :ico_olaboga: :ico_oczko:

Marcel z jedzeniem nie ma problemow, wszystko wciagnie
chociaz zauwazylam ze np jak je obiad to trzeba mu lyzeczke za lyzeczka dawac, to wtedy ladnie wszystko zje
a jak powoli sie daje(maz go tak wczoraj karmil) to zaraz zaczal marudzic i nie chcial jesc :ico_noniewiem:

dzisiaj ugutowalam warzywka z mrozonki (kalafior, brokuly i marchewka) zmiksowalam i synus zjadl ze smakiem :-) :ico_oczko:

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 maja 2010, 21:02

Czy jest jeszcze na naszym wątku jakiś dzidziuś, który nie łapie stópek?
Lenka nie lapie.podnosi pyrki do gory ale sama nie chwyta. ja jej czasem wkladam stopke do lapki to chwile utrzyma ale sama z siebie nie. no i jeszcze sie w zadna strone nie przekreca. na bok jedynie i to tylko jeden. z brzucha sie nie odwraca bo uwielbia ta pozycje i nie odczuwa potrzeby zmiany :ico_oczko: bawi sie na brzuchu,spi na brzuchu...
dzis moja kluska po raz pierwszy sprobowala innego jedzonka. dalismy jej marchewke z jabluszkiem :-) zjadla cale 2 lyzeczki :ico_oczko: :ico_haha_01: oczywiscie jadla metoda wypluj i zjedz :-D

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”